Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63944.016$

Yeni Malatyaspor Sezon Başında Verdiği Sözü Tuttu


Yeni Malatyaspor Sezon Başında Verdiği Sözü Tuttu
Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun Ligin bitmesiyle birlikte merak edilen soruların cevabını Malatyadan.com okuyucularına açıkladı.
Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Dursun Ligin bitmesiyle birlikte merak edilen soruların cevabını Malatyadan.com okuyucularına açıkladı.

Sezon değerlendirmesinden tutunda, Teknik Direktör tercihi ve hakem hatalarından oluşan çarpıcı açıklamalar yapan Dursun, gelecek sezona dair güzel mesajlar verdi.

Öncelikle Hadi Bey bizi kırmadığınız için teşekkür ederiz.

İlk sorumuz sezonu nasıl değerlendirirsiniz?



Sezona bildiğiniz gibi Ertuğrul Sağlam faciasıyla başladık. Ardından toparlanmamız çok zor olmadı. Değerli Başkan Adil Gevrek’in Erol Bulut tercihi isabet bir tercih oldu. Özellikle takımımıza getirdiği kompakt oyun anlayışını benimseyen ve uygulayan Yeni Malatyaspor’umuz bir çok güçlü ekibi mağlup ederek hayati değerde puanlar kazandı. İlk sezon hedefimiz olan puanları toparladık. İkinci sezonda toplamda 44 puanı hedefledik. Fakat bir eksikle bu hedefimizi gerçekleştirip ligde stresli son haftalardan uzak bir tablo çizdik. Bize inanmayanlar vardı. Bu takım kesin küme düşer diyen yerli ve ulusal spor yazarları vardı. Ama hepsini yanılttığımız için takımımıza, futbolcularımıza ve teknik heyetimize çok teşekkür ederim. 

Erol Bulut Tercihi Riskli Değil miydi?



İlk etap’ta bakıldığında daha önce herhangi bir kulüp çalıştırmamış Medipol Başakşehir takımında Abdullah Avcı’nın yardımcısı olan hocamız tercih edildiğinde her ne kadar olumsuz ve kaygılı bir düşünce hakim olsa da bizler başkanımızın kulüp menfaatine aykırı bir tercih yapmayacağından hemfikirdik. Nihayetinde biliyorsunuz Hamza Hamzaoğlu, Aykut Kocaman, Mehmet Özdilek, Feyyaz Uçar, İsmail Kartal, Vedat İnceefe, gibi bir çok teknik direktörlüğe yeni adım atan fulbolumuzun marka isimlerine bu yolu Malatyaspor açmıştır. Erol Bulut hocamızda kendini ispatladı. Her ne kadar kısıtlı bütçe ve kadro yapımız olsa da bunları sorun etmeyerek aslan gibi işine odaklanıp üstesinden geldi. Muhtemelen önümüzdeki sezonda hocamızla yola devam etmek istiyoruz.



Transferlerin verimi konusunda fikrinizi alabilir miyiz?



Bu konuda çok şanslı olduğumuzu söylemek maalesef mümkün değil. Sezon başından tutunda, Ocak transferine kadar çok başarılı transferlere imza attığımızı söyleyemem. Hem ligin yeni takımı olmamız, hem kısıtlı bütçe, hem de menajerlerin cambazlığıyla uğraşan kulübümüz bazı çok istediği oyuncuları alamadı. Ama aldıklarımız içinde verimli olanlar da oldu. Örnek bir Pereira, Chabake, Arturo Mina, Buotaib, Aly Cissokho verim aldığımız oyunculardan yine Azubuike geçen sezondan bu yana takımımızın adeta ortasaha da dinamosu. Diallo, Dia, Barazite, Doria, Sincere, Dening gibi oyuncular çok fazla verim alamadık.  

Hakem Hataları için ne söyleyeceksiniz?



Cüneyt Çakır gibi Dünya futboluna hizmet eden bir hakemimiz dahi yönettiği iki karşılaşma da penaltılarımızı ve golümüzü vermeyerek toplamda 6 puanımıza mal oldu. Yine diğer hakemlerin benzer hataları samimi söylemek gerekirse toplamda en az 10 puanımıza mal oldu. Gerek TFF, gerek se MHK’den daha sağlıklı hakem tercihleri yapılması konusunda diğer kulüplerimizle hemfikiriz.

Yeni Stadyum bize uğurlu geldi mi?



Bu konuya değinmenize çok sevindim. Çünkü bende eski stadımızın iç saha performansımızı olumsuz yönde etkilediğini düşünenlerdenim. Son maçımızda Osmanlıspor’u mağlup ederek yeni stadımıza geçtik. Yeni stadımızda bu sezon iyi maçlar çıkardığımızı söylemek mümkün. Umarım gelecek sezon kayıpsız bir iç saha performansı sergileriz.

Galatasaray Ligi Şampiyon Bitirdi Bekliyor muydunuz?



Galatasaray gerçekten bu sezon çok iyi performans ortaya koydu. Özellikle bizim maçımıza kadar önemli puan kayıpları yapmaları artık Tudor konusunda bardağı taşırmıştı. Bizde mağlup ettikten sonra Fatih Terimle anlaşarak isabetli bir karar alıp Şampiyon oldular. Ben değerli kulübümüzü tebrik ediyorum.

Doğu’nun artık iki takımı var. Ne düşünüyorsunuz?



Öncelikle sürekli Doğu ve Güneydoğu’nun tek takımı olduğumuzu defalarca vurgulamıştım. Ama önceki gün bildiğiniz üzere çekişmeli bir müsabakanın ardından Diğer bir bölge takımımız olan Gazişehirspor’u penaltılarla mağlup eden Erzurumspor’a süper lige geldikleri için tebrik ediyorum. Artık Doğu’nun yükü ikiye bölünmüş durumda. Özellikle bölge takımlarımızın süper ligde olması bizleri sevindirdiği gibi güzel bir motivasyon kaynağı oluşturuyor. Erzurum halkını ve taraftar kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?



Güzel bir röportaj oldu. Bu anlamda Malatyadan.com ve Malatyasporlu.com’a teşekkür ederim. Son olarak Kudüste, İsrail’in Müslümanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Tüm islam aleminin bu mübarek ayda tek vücut olup tepkilerini şiddetle ortaya koymalarını diliyorum. Ramazan Ayının tüm hemşehrilerimize ve islam alemine hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Sponsorlarımız başta Battalbey Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı ve Aynı zamanda As Başkanımız Sait Aybak’a ve Evkur Firmasına verdikleri destek ötürü teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerimizi ve işadamlarımızı takımımıza maddi ve manevi destek vermelerini rica ediyorum. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!