Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2430.9
  • BIST
    9719.26
  • BTC
    64855.58$

Güler Hazar Rektör'den Hocalık mı İstedi?


Güler Hazar Rektör'den Hocalık mı İstedi?
Malatya Turgut Özal Üniversitesi eğitim yuvasından iş kapısına mı döndü? Malatyalı Gazetecilerin çocukları ve hatta kendileri bir görev almak uğruna kapıları aşındırmaya devam ediyor.
Malatyalı Usta Gazeteciler Fuat ve Suat Kozluklu kardeşlerin vesile olduğu ve bir deyime Malatya medya tarihine bir miras niteliğinde bıraktıkları Malatya Haber sitesi egolu ve kibirli insanların elinde adeta herkese had bildirir görevine soyunup sürekli biz ve siz ayrımı yapmaktan geri kalmadığı gibi sürekli hoca, duayen ve bu işin profösörü rollerinden geri kalmıyor.

İyi de ne yapalım zirvede olduğunuzu sanmak aşağıdakileri hakir görmek manası taşımaz. Kaldı ki Gazeteciler yada medya kurumları farklı bakış açılarıyla gündemi yada olayları yorumlar. Sizin yazmaya cesaret edemediğinizi bir başkası yazar, yada sizin haber değeri taşımadığına inanmadığınız bir haberi farklı kişi haberleştirir daha çok dikkat çeker. Kaldı ki tüm haber ajanslarının haberiyle ayaktasınız yıllarca. Biz tamamen özgün içeriklerle bir çok haberi gündem yaptık. Kimleri kast ettiğinizi az çok anlıyoruz ama yine de hoş değil sizin göreviniz kamu görevi. Nice farklı gazetecilerin yaptıkları ve gündem olan haberleri birkaç gün sonra girdiğinize şahit olduk. Her yıl dönümüzde gazeteciliğe ve medya kurumlarına sayfalarca olumsuz şey yazmanın tadı kaçmadı mı hala? Ayrıca tarafsız görünüp AK PARTİ'ye AKP yazmanız neyin nesi?

Geçenlerde kendini dev aynasında gören sözde bu işin okulunu okumuş olan ego hastası Güler Hazar’ı kullanıp yine sayfalarca saçmalık yazdırmışsınız. Bir söz var ya “ Dervişin fikri neyse zikri odur ” diye işiniz gücünüz medyayı aşağılamak ve ego, kibir gösterisi yapmak. Bunları yazmak size ne kazardırıyor, yada ne faydası var bilemiyorum. 

KİMDİR BU GÜLER HAZAR?

Malatya’da bir dönem Bakış Gazetesinde muhabirlik yapan Güler Hazar az çok tanıdığım kadarıyla sevimsiz egolu ve kibirli bir tip. Birkaç yazısını okumuşluğum vardır ama kendini sırf bu işin okulunu okuduğu için bir şey sanması ben ve bir çok medya sektörü çalışanının antipatisini kazanmıştır. Günlük gazetelerin birleşmesiyle Yeni Malatya Gazetesi kontenjanına dahil olmuş bildiğim kadarıyla asgari ücretle geçinen sıradan bir muhabir. Malatya Haber’e ne ara girdi? Ne kadar maaş alıyor? 

Bir keresinde bir haberden dolayı aramış kullandığımız resimlerin kendilerine ait olduğunu söylemiş ve yine kendisiyle özdeşleşen emek, gazetecilik, ego kokan sözler sarf etmiş bende sosyal medyadan aldığımı söyleyince kaldırıp başka resim kullanmıştım. Başka da kendisiyle ne bir diyaloğum oldu ne de görüşmüşlüğüm var. 

Geçenlerde bir şeyler geldi kulağıma! Bizim meşhur Sakat doğduğunu iddia ettiğimiz üniversitemiz varya! Turgut Özal Üniversitesi ve meşhur rektörü Aysun Bay Karabulut ne tuhaf ki bu grupla çok sıkı fıkı. Üniversite ilk kurulduğu zaman sözde rektör gelip İHA’dan kovulan Burhan Karaduman Malatya Haber’e sığınmışken o gruptan Burhan Karaduman’ı istemiş ve üniversiteye basın müdürü yapmıştı. Birkaç eleştirimizin ardından iki dava açan Karaduman yakın bir süreçte burdan da ayrılmış. Noterden istifasını verdiğini öğrendim. O boşluğu fırsat gören bizim egolu muhabir Güler Hazar iddialara göre rektör Aysun Bay Karabulut’a gidip hocalık istemiş. Rektörde bunun mümkün olmadığını söyleyince bu kez memurluk istemiş ona da olumsuz yanıt verilmiş fakat temizlik kadrosundan bir iş verelim denmiş oda bunu kabul etmemiş ve “siz görürsünüz” demiş kalkmış. Ardından Malatya Haber Sitesindeki köşesinde kaleme aldığı “Bir Acizliğin Profilini Yazdım” başlıklı bir yazı yazıp ve yine “MTÜ’nün Bol Sıfırlı Karnesi" başlıklı bir eleştiri haberi ile Turgut Özal Üniversitesi ve Rektör Aysun Bay Karabulut’u yerden yere vurmuş. 



Soruyorum Güler Hanım Gazetecilik bu mu? Hani birkaç ay önce sayfalarca yazdığın Malatya medyasının üç beş lira için yada çıkar için bu işi lekelediği ve adını çıkardığı yazın. Hakkaniyetle bakmadığın ve mesleği çıkarına göre yorumladığın apaçık ortada. Yakalandın Güler Hazar boşa dememişler “ Büyük Lokma ye ama büyük söz konuşma ” ayrıca her ne kadar tevazudan uzak olsan da sana bir Mevlana sözünü hatırlatmak isterim. 

Mevlana’ya demişler bunca yıl okudun, gezdin, araştırdın ne öğrendin neyi bilirsin? “HADDİMİ BİLİRİM” demiş. 
Her okuyan işin ehli olsa keşke…. 
Önce ahlak okumanız gerek, diplomalar sadece meslek içindir.      

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!