Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2439.1
  • BIST
    9908.63
  • BTC
    63578.26$

Malatya'da Hangi Belediyelerde Başkan Değişiyor?


Malatya'da Hangi Belediyelerde Başkan Değişiyor?
AKP'nin anketine göre Belediye Başkanları'nın yüzde 70'i değişiyor. Peki Malatya'da kimler topun ağzında işte araştırma haberimiz.
AKP'nin yerel seçime yönelik yaptırdığı anketin detayları ortaya çıktı. Anketten çıkan sonuçlara göre, AKP'nin elinde olan 18'i büyükşehir, 48 il belediyesinde mevcut başkanların çoğunluğunun yeniden aday gösterilmeyeceği iddia edildi. Yaşanan ekonomik problemlerin faturasının ağır kayıplara yol açacağı konuşulurken Malatya’da Ahmet Çakır’ın istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere bir çok değişimin yapılacağı iddia edildi. Pütürge’de Başkan Mehmet Polat’ın yerine geçecek ismin AKP Pütürge İlçe Başkanı Mikail Sülük olması bekleniyor. 

Bakanlığı dönemindeki yaklaşımların vekilliğini döneminde bulamayan Bülent Tüfenkci’nin aday belirlemede nasıl bir etkisinin olacağı merak edilirken, Öznur Çalık’ın mevcut başkan Hacı Uğur Polat’ı ısrarla sunacağı kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Ali Bakan’ın yakın çevresiyle istişare ettiği iddia edildi. 

Ülkede yaşanan gerilim ve ekonomik sorunlarla artık nefes alamayacak hale gelen esnaf ve vatandaşların iyi isimler çıkması durumunda partiyi bile gözetmeyecek oy dağılımının olması ise artık parti gücünün büyük bir önem yitirdiğinin apaçık göstergesi. 

PARTİDEN ZİYADE ADAY ÖNEMLİ 



24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakına oy veren bir çok seçmenin bu karardan dolayı pişmanlık duyduğu sosyal medya paylaşımlarında görülürken bağımsız adayların şansının bu seçimde daha yüksek olduğunu söylemek mümkün.  

İKİ KANALLI BİR STRATEJİ İZLENİYOR



AKP, belediye başkanlarından hangileriyle yola devam edileceği, muhalefetin elinde olan yerlerde kimlerin aday gösterileceği ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyor. Adayların seçimi konusunda iki kanallı bir strateji izleyen partide, genel merkez, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları il ve bölge bazlı olarak sahada çalışma yapıyor. Bire bir halkın ve teşkilatların nabzı yoklanarak mevcut belediye başkanının başarılı olup olmadığı, MHP ile ittifaka nasıl bakıldığı ölçülmeye çalışılıyor.

"BELEDİYE BAŞKANINDAN MEMNUN MUSUNUZ?"



Yerel seçime ilişkin diğer değerlendirme kanalını ise hem il hem de ilçe belediyeler için yapılan anketler oluşturuyor. Bu kapsamda ilk olarak il belediyelerine yönelik yapılan ankette, seçmene "Belediye başkanından memnun musunuz?" sorusu yöneltildi. Yapılan anketlerde belediye başkanlarının çoğunluğunun başarılı bulunmadığı öğrenildi. İkinci yapılan ankette ise "Kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Bu anketlerle her il ve ilçe için bir isim havuzu oluşturuldu.

BAŞKANLARIN ÜÇTE İKİSİ YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEYECEK



Parti kulislerinde yapılan değerlendirmelerde halen AKP'nin elinde olan 18'i büyükşehir, 48 il belediyesinde mevcut başkanların çoğunluğunun yeniden aday gösterilmeyeceği görüşü hâkim. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekillerinin yarısını, olağan kongrede MKYK'nin yaklaşık yüzde 60'ını değiştirdiğine dikkat çekilirken, yerel seçimde bu oranın daha da artacağı ve belediye başkanlarının üçte ikisine yakın bölümünün yeniden aday gösterilmeyeceği beklentisi dile getiriliyor.



 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!