refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

Malatya'da Seçim Dengesi Değişiyor!


Malatya'da Seçim Dengesi Değişiyor!
Tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da 24 Haziran seçimleri tüm heyecanı ile devam ediyor.
Seçimin nabzını tutan haber merkezimiz adayların performansları, partilerin kampanyaları ve mitinglerine ilişkin en net ve en doğru analizleri çıkararak Malatya kamuoyuna paylaşmaya devam ediyor. Durum ve dengelerin her an değiştiği Malatya’da geçmiş seçimlere nazaran ilginç bir durum ortaya çıkmış durumda. Geçmiş seçimlerde suskun kalmayı tercih eden seçmenin bu seçimde sesinin daha gür çıkması analizlere dengelerin daha iyi yansımasına yardımcı olan bir etken olarak gözden kaçmıyor.

Aday listelerinin açıkladığı günden itibaren 1 vekil eksi ile yarışa başlayan AKP 4 vekili çıkarmak için var gücüyle ve belediye desteğiyle çalışmalarını yürütse de bu kez durum çok farklı. Seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için ayrı oy milletvekilliği için ayrı oy kullanılacak olması vekillerin elini zora sokmuş durumda. Malatya’nın sevmediği ve artık bıktığı adayların AKP Listesinden gösterilmesi vatandaşı başka seçeneklere yönlendirmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginin son derece kötü geçmesinin ardından 3 vekil için yarışan AKP’de bir yıldızın daha kayması anlamı doğurdu. Artık 2 vekil için koşuşturan iktidar partisinin rakiplerine ibre çevrildiğinde, MHP’nin Adayı Mehmet Fendoğlu’nun havaya girmesi ve kibirli davranış sergilemesi vatandaştan yine tepki alırken, Ömer Ekici’nin özellikle kendi seçim bölgesi olan Akçadağ’da hayal kırıklığına uğradığı görülüyor. Akçadağ’da seçim nabzını tutan muhabirlerimiz MHP’nin 2. Sıra adayı Ömer Ekici’nin sevilmediği ve istenmediği yönünde bilgiler aldı.

Hal böyle olunca gözler CHP’nin Adaylarına çevrildi. Veli Ağbaba’nın garanti seçilecek olduğu seçimde 2. Sıra adayı Hulisi Porgalı’ya desteğin daha fazla olacağı alınan bilgiler arasında. Porgalı’nın yaklaşık 10-15 bin oy’a ihtiyacı olduğunu belirtmesi çizgiye ne kadar yaklaştığının açıkça göstergesi durumunda. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Malatya mitinginin verimli ve en az Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalabalığı kadar geçmesi 3. Sıra adayı Avukat Soner Gökçe’nin bile iştahını kabartmış durumda.

İyi Partiye değinecek olursak Tüm Türkiye’de kısa bir süreçte büyük bir çığa dönüşen gönül hareketi tıkanmış ve çözümsüz sürece bir ışık umudu doğurdu. Gittiği her ilde imkansızlıklara rağmen büyük kitlelere ulaşan Meral Akşener önderliğindeki hareket Malatya’da karşılık bulacağa benziyor. Malatya Adayı Ali Bilici kapı kapı gezerek destek istiyor. Siyasi analistçilerin ve uzmanların tüm partilerden oy alacak parti olarak değerlendirdiği İyi Parti’nin Malatya’da ciddi bir oy toplayacağı ifade ediliyor.

Tüm bu değerlendirmelerin ardından durum her türlü senaryoya açık görünmektedir.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
aziz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!