Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63216.719$

Malatya Büyükşehir Belediyespor'da Tartışmalı Yönetim


Malatya Büyükşehir Belediyespor'da Tartışmalı Yönetim
Malatya Büyükşehir Belediyespor’da yapılan kongrede mevcut başkan Orhan Barman Güven tazeledi.
Malatya Büyükşehir Belediyespor’da yapılan kongrede mevcut başkan Orhan Barman Güven tazeledi. Yaklaşık 7 yıldır Malatya Büyükşehirspor Başkanlığını yürüten Orhan Barman'ın başarısız yönetimi adeta taçlandırıldı. Bir kaç ufak tefek madalyanın dışında henüz ne bir kurumsallık ne de Malatya Büyükşehir'e yakışan bir kulüp olma yolunda arpa boyu yol alamayan yönetimin tekrardan güven tazelemesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Orhan Barman ile nasıl bir ilişkisi olduğunu tüm Malatya kamuoyu olduğu kadar bizde merak ediyoruz. Neden onca yıl başarısız bir yönetime destek verdiğini anlamak gerçekten zor. Özellikle kulübün kurumsal alt yapıdan çok uzak olması kulübe ait sporcuların formaları, kıyafetleri ve takım otobüsünün dahi olmayışı eleştiri konusu olurken formalite icabı gözden çıkarılan kulübün gerçekte fırıncılık işiyle uğraşan Orman Barman'la yürümesinin bir izahı ve açıklaması mutlaka olmalı. Geçmiş dönemde Yeni Malatyaspor'da yönetimlerde olan ve sürekli belediye'nin ibresi üzerinde olan Barman'ın bu iş için ne derece yeterli olduğunu tüm kamuoyu kadar bizlerde bilmiyoruz. Hani bir söz varya " Ekmeği ekmekçiye ver 5 kuruş da fazla ver " bu anlamda kendi işinde uzman olabilir ama Malatya Büyükşehirspor gibi bir spor kulübü faaliyetiyle Malatya'yı nasıl ve ne şekilde temsil eder? aklımız almıyor. Ekmek üretiminde uzmansa Barman'ın Belediyeye bağlı MEGSAŞ'da görevlendirilmesi bizce daha hayırlı ve isabet bir seçim olurdu.    

 

BU YÖNETİM NE DERECE ETİK'DİR?

 Malatya Büyükşehir Belediyespor'un yapılan kongresinin ardından yeniden seçilen Orhan Barman'ın yönetimi Malatya Spor Kamuoyunda geniş yankı buldu. Yönetime Seçilen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Seyfullah Özdemir ve Futbol il temsilcisi Kahraman Fırat'ın yanı sıra ASKF'de ismi bulunan Erkan Van'ın bu listede oluşu Malatya Spor Taban birlikleri açısından tarafsızlığın ihlali ve etik olmayan  bir davranışın ürünü olarak eleştirilere yol açtı. Bu uygulamanın Dünya'nın hiç bir yerinde olmadığını ele alırsak Orhan Barman'ın ne derece hatalı bir işte olduğunu gözlemlemek mümkün. Yine Geçmiş dönemlerde Yeni Malatyaspor'un Belediye tarafından yönetildiği süreçte hatalı yönetim sonucunda milyonları yakan isimlerden bazılarının listede oluşu ayrıca kaygı oluşturdu. Başkan Ahmet Çakır'ın eski yardımcılarından Selim Pilten'in ve yine Çakır'ın eski ticari döneminde ortağı olduğu iddia edilen Rıdvan Budak'ın listede oluşu gözlerden kaçmayan farklı bir detay olarak gözlemlendi.  

SADECE ZARAR ETMEMEK BAŞARI MIDIR?

 Kongre'de 2014-2016 yılları arasında sözde 824 bin lira gelir sağlayan Büyükşehir Belediyespor'un 781 Bin Lira harcamasının olduğu ve 43 bin lira kar ettiği açıklandı. Kurumsallığın hiç bir şekilde olmadığı ve Malatya'nın sportif anlamda dışarda iyi temsil edilmediği bu görüntüde 43 Bin Lirayı kar olarak gören Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır belli ki MOTAŞ, Kültür A.Ş ve daha bilmediğimiz bir çok zarar eden kurumdan ağzı yandığı için zarar kelimesinden oldukça korkup risk almak istemediği gerçeği ortaya çıkıyor.    

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!