Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır İstifa Ediyor


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır İstifa Ediyor
Erken Seçim gündemi tüm ülkeyi kasıp kavururken, Malatya’dan beklenen bomba gelişmeler gün boyu devam etti.
24 Haziran’da Türkiye’nin yeni yönetim sistemi için Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçiminin yapılacak olacak olması tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da bir çok adayın iştahını kabarttı.

İLK BOMBA KÂHTALI!



AK Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı önceki gün Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısına katıldı. AK Partiye yakın çevrelerden aldığımız bilgiler doğrultusunda AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kâhtalı’nın görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olacağı bildirildi. İstifaların bugün sona ereceği ve başkan’ın görevinden istifa ettiğini ve aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaşacağı iddia edildi.

İKİNCİ BOMBA ÇAKIR!



1. Döneminde Malatya Belediye Başkanlığı 2. Döneminde Malatya Büyükşehir Başkanlığı yapan ve Malatya’nın büyük bir kesiminin yaptığı amatör işlerden dolayı artık yaka silkelediği belediye başkanı Ahmet Çakır görevinden istifa edip Milletvekili aday adayı olacağı Malatya Kamuoyuna bomba gibi düştü. AK Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre " Artık Benden Buraya Kadar " şeklinde bir söz ifade ettiği ve bugün görevinden istifa edip AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı olacağı iddia edildi.

Bugün belediye basın birimi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Ahmet Çakır'ın 14:30'da AK Parti İl Teşkilatına giderek Adaylık açıklaması yapacağı bildirildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan memnun musunuz? Şeklinde sorulan soruya rekor derece “evet” cevabının verildiği haberini kimlerin kamuoyuna servis ettiği henüz bilinmezken, bu anketin inandırıcılığı bu istifa haberiyle birlikte doğruluğunu kaybetmiş oldu. Haber merkezimize gelen telefonlar ve atılan maillerde böyle bir şeyin doğru olmadığı neden aldatıcı anketlerle algı oluşturulmak istendiğine tepkiler yağdı. Yaptığımız haberlerin doğruluğundan şüphe etmeyen sağduyulu Malatyalılar “Kimse kimseyi kandırmasın. Ahmet Çakır’ın Malatya’daki performansı göz önündedir. Kimler memnunsa çıksın görelim. Neyden memnunlar anlamış değiliz” şeklinde yakınmalarını belirtmekte fayda var.

Sitemizde yaptığımız ankette okuyucularımıza Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır istifa etmeli mi? sorusuna yüzde 81'lik bir dilimle 3800 kişi evet derken yüzde 19'luk kısım 1200 oyla hayır seçeneğini tercih etti. 

PİRİNÇ'E GİDERKEN BULGURDAN OLMAK!



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yönetimiyle sürekli eleştiriye maruz kalmasından dolayı Milletvekilliği görevine soyunması kulislerde eski bir deyim olan “ Pirinç'e giderken, evdeki bulgurdan olacak” şeklinde bir benzetmeyle karşı karşıya görünüyor.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ VAR?



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın istifa etmesine kesin gözüyle bakıldığı 2019 da yapılacak olan yerel seçimlere kadar yerine eski ortaklarından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın bakacağı kulislerde dolaşan iddialar arasında.

  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!