Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64493.835$

Malatya Büyük Hesaplaşmaya Başladı mı?


Malatya Büyük Hesaplaşmaya Başladı mı?
Malatya bugünlerde hızlı bir gündem ve kulis bilgileriyle adeta çalkalanıyor.
Malatya bugünlerde hızlı bir gündem ve kulis bilgileriyle adeta çalkalanıyor. Sosyal Medya’da başlayan tartışma kamuoyunda herkesin kafasını kurcalayan bir çok özel bilgi içeriyor. Sosyal medya hesabında Meşale Grubu ile ilgili olarak paylaşımlarıyla gündem oluşturan Araştırmacı Gazeteci Ömer Turan yeni iddialarıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Malatya Meşale Grubuyla ilgili olarak sert eleştiriler yapan Turan yine bu gruba ait olduğu iddia edilen ve kısa bir süre önce Malatya’da yayın hayatına giren Anadolu’da Vuslat gazetesinin sürmanşetinde yer alan “ Malatya’ya Üzücü Haber! Kulisler, Çalık Dinlenecek Diyor” haberiyle adeta yeni bir kopye verdi. 

İlgili haberde AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi olan Öznur Çalık’ın yeni kabinede olmayacağı ve dinlendirileceği geçiyor. Gazeteci Ömer Turan’ın Çalık’ı bu grubun dışında tutması ve bu haber bir araya getirildiğinde ciddi bir hesaplaşmanın olduğu yönünde ihtimaller güçleniyor. 

İlgili haberde neler yer almış gelin buna bakalım…



Ak parti’de 21 Mayıs tarihinde yapılacak 3. Olağanüstü Kongre’nin hazırlıkları devam ederken kulisler de bir hayli hareketli. Malatya’ya da bir üzücü haber var. Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, verdiği hizmetler ve şehirden bir bakan olması da göz önüne alınarak, yeni MKYK’da olamayacağı, dinlendirileceği konuşuluyor.

Siyaset Cephesi 21 Mayıs’ta AK Parti’de gerçekleşecek 3. Olağanüstü Kongre’ye odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 2,5 yıllık bir süreçten sonra tekrar partinin Genel Başkanı olması bekleniyor. “Resi’in” geri döneceği; AK Parti’de ve vatandaşta heyecana neden olan kongreyle ‘yeni atılım dönemi’ başlayacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar 2001’deki kurucu iradeye dönüleceğinin sinyallerini vermişti. Ve bu kapsamda Erdoğan’ın yeniden Genel Başkanlık görevini üstlenmesinin ardından AK Parti’de 4 hedefe odaklanılak: Toplumun her kesimi kucaklanacak, enerjik ve dinamik kadrolarla partiye yeni bir ivme kazandırılacak. Gençler ve kadınlar ile yerel yönetimlere ağırlık verilecek. Bu bakış açısı ile AK Parti kadrolarında revizyona gidilmesi planlanıyor. Özellikle MKYK’da yüzde 60 oranında bir değişim bekleniyor. Aynı doğrultuda MYK’da da değişiklikler olacak. AK Parti ve Türkiye’nin geleceği için kadrolar gençleşecek. Yeni belirlenecek enerjik ve dinamik yapı özellikle kongreden hemen sonra odaklanılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uyum yasaları maratonu için de oldukça önemseniyor. 

MALATYA SADECE BAKAN İLE YETİNECEK 



Söz konusu revizyon sebebiyle Malatya’ya da bir kötü haber var. Kulislerde, partide uzun yıllardır MKYK üyeliği yapan ve iki dönemdir Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini de üstlenen Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yeni MKYK’da yer alamayacağı konuşuluyor. Bunun arkasında da iki önemli neden olduğu belirtiliyor. Birincisi; Çalık’ın uzun yıllar Parti’nin A takımında görev yaparak yorulması ve yıpranması. Erdoğan, gençlere ağırlık vermeyi planladığı için Öznur Çalık’ı dinlendirmek isteyecek.  Diğer bir etken ise Malatya’dan kabinede bir isim olması.. yani Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci. Şehirden hem Bakan hem de Genel Başkan Yardımcısı olması diğer şehirlerin tepkisini çekiyor. Erdoğan’ın bu durumu da göz önüne alacağı düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Malatya’da gerçekleştirdiği son mitingde Bakan Tüfenkci’den yana memnuniyetini açık açık ifade etmişti. Olası bir kabine revizyonunda Tüfenkci’nin tekrar Bakan olarak görev alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Malatya da özellikle kabinede temsil edilmeyi daha çok önemsiyor ve faydalı buluyor. AK Parti kulislerindeki bu iddialar Malatya’dan nasıl karşılık görür bilinmez ama gözler 21 Mayıs’taki Olağanüstü Kongre’de olacak.





Gazeteci Ömer Turan Konuyla ilgili olarak şu twitleri paylaştı. 

Meşaleciler gurubuyla anılmayan tek vekil olan Öznur Çalıka birileri gözdağı veriyor. Malatyanın diğer üç vekili bu grubla anılıyor.

Malatya BBB, Malatya AK parti il başkanı, Çalık dışında bakan dahil tüm Malatya vekilleri ve Üniversite rektörü Meşalecilerle anılıyor.







Malatya Büyükşehir Gazetesi’nin haberine göre fotoğraf yavaş yavaş şekilleniyor gibi…

Meşale grubunun ipliğini pazara çıkartan Çalık mı?



Denizli’li bir Gazeteci olan Ömer Turan’ın, Malatya’da faaliyet gösteren Meşale grubuyla ilgili yaptığı paylaşımlar sosyal medya başta olmak üzere siyasi kulislerden en çok konuşulan ve tartışılan konu başlığı oldu.

HABER KAYNAĞI KİM?



Marjinal grupla ilgili ilginç bilgilere dayanılarak yapılan yorumlar ise Gazeteci Turan’ın bu işte tek olmadığı, özel biri tarafından bilgilendirildiği ifade edildi. Peki Meşale grubuyla ilgili en mahrem bilgileri gazeteciye sızdıran kaynak kim? Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti  Milletvekilleri, İl başkanı  Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat’ı doğrudan hedef alan bu paylaşımların amacı nedir? Daha bir süre öncesine kadar bu grupla haşir neşir olan Milletvekili Çalık’ın Meşale grubuyla ilgisi ve ilişkisi olmadığı yönünde özellikle vurgu yapılması beraberinde gazeteciye bilgi sızdıran kişinin bir başka deyişle haber kaynağı  kim olduğu sorusunu da getirdi.

ÖZNUR ÇALIK İSMİ CÜMLEDEN CIMBIZLA ÇIKATILMIŞ



Gazeteci Turan’ın “Zaten Malatya AK parti vekillerinden Öznur Çalık dışında diğer tüm isimler bu grupla birlikte anılıyor. Bakan Bülent Tüfekci dahil.” Şeklinde ki paylaşımını kaynak gösteren bazı çevreler Ömer Turan’a bilgi sızdıran kişinin Öznur Çalık olma ihtimaline işaret ediyorlar. Bu kesim Milletvekili Mustafa Şahin’in konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının asıl muhatabının Ömer Turan değil, Öznur Çalık olduğunu söylemeleri ise konuyu daha ilginç hale getirdi

MEŞALE GRUBUNUN İPLİĞİ PAZARA ÇIKTI



Meşale grubunun ipliğini pazara çıkartan ismin iddia edildiği gibi Milletvekili Öznur Çalık’ın bizzat kendisi ise 30 Mart yerel seçimlerinde Meşale grubunun önde gelen isimlerinden Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat’ın belediye başkanlığına aday gösterilmesi için neden siyasi kariyerini ortaya koyduğu sorusunu gündeme getiriyor. 30 Mart yerel seçiminde Sıtmapınarı’nda Çalık’a ait eczanenin çatısına Hacı Uğur Polat’ın isminin ve fotoğrafının yer aldığı bir reklam panosu monte edildiği hatırlatıldı.





ESAS BOMBA KABİNE VE MKYK REVİZYONUNDAN SONRA



Çalık ve Meşale grubu arasında önemli bir kavganın yaşandığını belirten bir kesim ise mızrak çuvala sığmıyor. Erdoğan’ın kabine ve MKYK  revizyonundan sonra Esas bomba’nın  patlayacağı yorumları da yapılmakta.

2019 Yerel seçimlerinde ismi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında gösterilen  Çalık’ın, Meşale grubu tartışmasını ateşleyerek, siyasi rakiplerini bertaraf mı ediyor?  Yoksa işin içinde başka bir mevzu mu var? soruları kafaları hala kurcalıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!