refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2285.6
  • BIST
    8980.41
  • BTC
    70537.43$

Malatya Battalgazi İlçesinde Yine Zabıta Terörü


Malatya Battalgazi İlçesinde Yine Zabıta Terörü
Malatya’da Ramazan Günü akıllara durgunluk veren bir olay daha yaşandı.
Malatya’da Ramazan Günü akıllara durgunluk veren bir olay daha yaşandı. Haber Merkezimizi arayarak ihbarda bulunan M.D İsimli 4 Çocuk annesi kadın Battalgazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından darp edilip küfürlü hakarete uğradığı gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Olay 08 Haziran Cuma günü Saat 11:00 sularında Akpınar Esnaf İşhanı’nda yaşandı.

Olayın nasıl ve nerede geliştiği konusunda bir takım açıklamalarda bulunan M.D. İsimli mağdur kadın şöyle devam etti. “ Temizliğe gittiğimiz yardımsever bir yerin Ramazan Ayı münasebetiyle Yardım yapacağını duydum. Gittiğimde yaklaşık 100 kişi bekliyordu. Çoğu zaten gerçek ihtiyaç sahibi kimseler değildi. Çingenelerden oluşuyordu. Ağzını yüzünü sarıp kamufle ediyorlar kendini kandırıyorlar böyle yardımsever insanları. Ramazan Keskin hocamız “Kızım ben seni tanıyorum. Sen bu tarafa geç sana yardım Çek’i vereceğim dedi. Bunu bir torpil gibi algılayan çingenelerin bir kaçı üzerime sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Bunun üzerine Battalgazi Belediyesi’nin Zabıta ekipleri gelerek o kargaşa içerisinde bana hücum ettiler. Hem darp edilerek hem de ağır küfür hakaretlere maruz kalarak al aşağı edildim. İsmi Kerem olan Zabıta memuru beni hem darp etti, hem de küfür hakaret etti. Esnaflar beni kurtardı onların saldırısından. İhtiyaç sahibiyiz diye devletimizin belediyelerimizin bize bırakın kimseye özellikle de bir kadına bu tarz davranışı sergilemesini asla doğru bulmuyorum. Bu yüzden hem Battalgazi Belediyesi Özel Kalemine şikayet ettim. Hem de Emniyet Müdürlüğünde şikayetçi oldum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Davamdan asla vazgeçmeyeceğim. Kadınlara yönelik şiddetin Devletimizin ve kurumlarımızın aracılığıyla yapılmasına asla müsaade etmeyeceğim. Battalgazi özel kalemine “ Biz size bizi dövün, dövdürün diye mi oy veriyoruz” dedim. Beni belediye başkanı ile görüştürmediler. Şeffaf belediyecilik bu mu yani? Dünden beri psikolojim bozuldu. Gerekli mercilerin gerekeni yapmaları istiyorum. Kamera kayıtları olmadığı için orda ki esnaflar şahitlik ederiz dediler ” dedi.

“15 Temmuz’da AKP için sokağa çıktık sabahladık. Devletimiz için ülkemiz için her zaman destek olduk ama bu desteğin karşılığı böyle olmamalı. AKP il başkanına da söyledim durumu. Oda bana gerekirse getirip özür diletelim yada savcılığa vermişsiniz gereken yapılır diye olayı geçiştirdi” dedi.  

Hal böyle olunca Belediye Zabıta kavramını tekrardan masaya yatırmanın gereksinim olduğu bir kez daha gözden kaçmıyor. Bu adamlara nerede nasıl eğitim alıyor. Her önüne gelen ruh hali bozuk psikolojisi bozuk insan zabıta olabiliyor mu?. Zabıta birimindeki adamcılık ve yandaşcılık  sonucunda mı bu olaylar yaşanıyor? Tüm bu sorunların gerek Battalgazi, Yeşilyurt gerek se Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sorup cevap araması gerekiyor. Çünkü bu olaylar ne ilk ne de son olacağa benziyor.

Malatya'da Zabıta Görevlisi ortalığı birbirine kattı



 6 Ağustos 2015 de yayınladığımız yine Zabıta terörüne örnek olacak haber.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri esnafla birbirine girdi.

Sabah’ın erken saatlerinde Kışla Caddesinde iddialara göre kafası güzel ( Alkollü ) genç bir zabıta görevlisi caddede bulunan esnafa saldırdı. Olayların büyümesi üzerine 3 polis ekibi olaya müdahale ederek copla kalabalığı dağıttı.

Bir süre cadde trafiğe kapalı kalırken olay yerine gelen Zabıta amiri gerginliği önledi. Zabıta amiri Selim Demiröz iki tarafı sakinleştirdi. Tarafların birbirinden şikayetçi olmaması üzerine olay son buldu. Selim Demiröz duyarlılığından ötürü esnaflara teşekkür etti.

  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
aziz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!