Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64139.632$

Esenlik Şirketi Hakkında Yine Şok İddia


Esenlik Şirketi Hakkında Yine Şok İddia
Piyasayı dengelemek ve haksız rekabeti önlemek amacıyla kurulan Esenlik Şirketinin son yıllarda uyguladığı pahalı fiyat politikası eleştiri konusu oldu.
Piyasayı dengelemek ve haksız rekabeti önlemek amacıyla kurulan Esenlik Şirketinin son yıllarda uyguladığı pahalı fiyat politikası eleştiri konusu oldu. Diğer marketlere göre çok daha pahalıya ürün satan Esenlik Şirketinin bu nedenden dolayı müşterilerinin önemli kesimini kaybettiği de ifade edildi.

GENEL MÜDÜR DEĞİL KORKULUK



Malatya Büyükşehir Belediyesinin kurumu olan Esenlik Şirketi’nin diğer marketlere göre daha pahalı olması gözleri şirket yönetimine çevirdi. Esenlik Süper marketlerin piyasa koşullarının üstünde ürün satması ise eleştiri konusu oldu. Esenlik Şirketinin, Ahmet Çakır döneminde siyasallaştığına da vurgu yapan uzmanlar “Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz’ın eli kolu bağlanarak, şirketin tüm önemli kararlarının Ahmet Çakır ve ona bağlı bir birim tarafından tamamen siyasal şartlara göre tanzim edildiği bundan dolayı da çok kötü yönetildiği” ifade edildi.

ESENLİK ŞİRKETİNİN TEDARİKÇİLERİ KİM?



34 süpermarket şubesiyle perakende sektöründe göz alıcı bir konumda bulunan Esenlik Şirketinin tedarikçileri arasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ailesine ait şirketin, ve Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın da olduğuna dikkat çekildi. Özellikle Kahtalı’nın, raflarda satılan ürünlerin önemli bir bölümünü temin ettiğine vurgu yapıldı. Şirketin tedarik ettiği ürünlerin parasını en az 6 ay sonra ödemesine rağmen, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın tedarik ettiği ürünleri sıcak satış olarak tabir edilen peşin veya en kısa  sürede ödenmesi ise akılları karıştırdı.

YEDİĞİMİZ KAZIK YANIMIZA KAR KALDI!



Esenlik Şirketinden alış veriş yapmayı kesen kişilerle yaptığımız söyleşiler de ise çarpıcı açıklamalar geldi. İsimleri bizde saklı kişilerin verdiği bilgiye göre, Esenlik şirketinden yapılan toplu alışverişlerin diğer market alışverişleriyle kıyas edildiğinde ciddi bir fiyat farkının ortaya çıktığını söylediler. A. D isimli bir vatandaş “ İki ayda bir Esenlik süpermarketlerinden ürün satın alıyorduk. Ortalama 700 lira ile 800 lira arasında fatura çıkıyordu. Daha sonra bir arkadaşın tavsiyesiyle başka marketler de ürün satın almaya başladım. Esenlikten aldığımız listenin aynısı başka marketler de 450 – 500 TL arasında satın aldığımızı hayretle müşahede ettik. Normalde Esenlik Süpermarketleri kar gütmeyen bir kuruluş olarak biliyor, güveniyor, alış veriş yapıyorduk. Oysa yediğimiz kazık yanımıza kar kaldı! “ şeklinde anlattı.

Kaynak: Malatya Büyükşehir Gazetesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!