Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63653.923$

Esenlik, İşçileri Ekmeğe Muhtaç Bıraktı


Esenlik, İşçileri Ekmeğe Muhtaç Bıraktı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde farklı birimlerde Esenlik Şirketi adı altında çalışan işçilerin maaşlarındaki gecikmeler sürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde farklı birimlerde Esenlik Şirketi adı altında çalışan işçilerin maaşlarındaki gecikmeler sürüyor. İşçiler, Esenlik’ten önce her ayın 15’inde maaşlarını aldıklarını belirterek, tam iki yıldır her ay 15-20 gün gecikmeli maaş aldıklarını söylediler. Büyükşehir Belediyesi’nin Yol ve Altyapı Dairesi Başkanlığı personelleri başta olmak üzere asfalt işlerine bağlı birimlerde çalışan işçiler maaşlarının zamanında yatmaması nedeniyle her ay faizlerle boğuşuyorlar. Kimi işçi kredi çektiği için gününde ödeme yapmaması nedeniyle her ay maaşının yüzde 10’unu bankalara kaptırıyor. Bu durum defalarcasına gündeme gelmesine rağmen ne Büyükşehir Belediyesi ne de Esenlik Şirketi yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınarak, adeta işçileri banka faizleri ile baş başa bıraktılar.

 

BOYRAZ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

 Geçmiş zamanlarda da tekrar eden bu problem üzerine mahalli bir gazetenin yapmış olduğu haberde Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz iddiaları yalanlamış ve maaşların gecikmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunmuştu. Ancak personellerin maaş dekontlarında ise işin hiçte böyle olmadığı görüldü. Zira dekontlara bakıldığında her ayın 15’inde yatırılması gereken maaşların her ay haftalarca süren gecikmelerle yatırıldığı görülüyor. En son Eylül ayının 6’sında işçilere maaş ödemesi yapan Esenlik, bugün olmasına rağmen hala bir ödeme yapmamış ve tam 55 gündür personellerin hakettikleri maaşlarını ödememiştir “IHALENIN ESENLİK’E GEÇTİĞİ GÜNDEN BERİ… İsminin açıklanmasını istemeyen bir çalışan, “Çalıştığımız kurumun ihalesi Esenlik firmasına geçti geçeli maaşlarını gününde alamıyoruz. Sözleşmeye göre en erken 20 gün gecikmeli ödeniyor. Ve bu her ay devam ediyor. İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir çalışan ise şunları kaydetti:“Allah aşkına bizi artık başka şirkete bağlasınlar. Esenlik firması yüzünden iki senedir evimizde huzurumuz kalmadı. Kaç kere ev sahibimizle kira gecikmesinden dolayı tartıştık. Manava bakkala gidecek yüzümüz kalmadı. Birçok arkadaşımız bankaya kredi ödüyor. 10 gün maaşlarını geç aldıkları için faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Birçoğumuz çocuk okutuyor. Yetkililere sesleniyorum.Sizin çoluk çocuğunuz yok mu?  Allah aşkına biraz empati yapsınlar yahu! Bize hiç acımıyorlar mı?”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!