Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.16
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2461.5
  • BIST
    10208.56
  • BTC
    65901.54$

4D Personelinden Rektör Recep Bentli'ye Büyük Tepki!


4D Personelinden Rektör Recep Bentli'ye Büyük Tepki!
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4D Personeli haklarının yendiği gerekçesiyle üniversite yönetimini eleştirdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4D İşçileri adeta isyan ediyor. Malatya’nın haksızlıklara karşı cesurca, ve korkusuzca mücadele eden tek haber sitesi olan Malatyadan.com’a özel açıklamalarda bulunan 4D İşçileri, Üniversite yönetiminin haklarını gasp ettiğini iddia etti.   

4D’li işçilerin haksızlığa uğradığını belirten ve isim vermeyen şikayetçi işçi, Toplu iş sözleşmelerinde başlangıç tarihlerinin, alınacak ücretin ve enflasyon farkının belirlenmesinde rol oynadığından  habersiz olan 4D'li işçiler; sözleşme tarihini Nisan ayına çeken Malatya Turgut Özal Üniversitesi İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nın iş bilmez personelleri tarafından yıllardır mağdur edilmeye devam ediyor. 

Yıl içinde enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte Ocak ayında memur maaşları %49 artışla 34- 35 Bin bandında bir rakam olurken, Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4D'li çalışan işçilerin sözleşmelerinin Nisan ayında olması sebebi ile Ocak ayından bu yana işler yaklaşık "40 Bin" TL gibi bir zarara uğradı. Üstelik Ocak ayından bu yana 4D'li işçiler aylardır 23 Bin -24 Bin TL ücret aldığı belirtildi.

SENDİKA TEMSİLCİLERİNE “YANIMIZA GELMEYİN” DEMİŞLER!

4D İşçilerinin hakkını arayan bir diğer birlik çatısı olan sendika temsilcilerinin Üniversite yönetimine konuyla ilgili şikayetle gittiklerinde “Yanımıza gelmeyin” şeklinde azarlanıp gönderildiği yine gelen iddialar arasında. 

Sendika yetkililerinden birini aradığını söyleyen mağdur işçi "Aradığım yetkili diyor ki ben ilk defa böyle bir üniversite rektörü görüyorum. Arıyoruz telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Hiçbir şekilde taleplerinizi kabul etmiyorlar. Biz Malatya'ya gelmeyeceğiz. Yapılan sözleşmeyi de kabul etmiyoruz. Yani Üniversite yönetimi 4D'li işçilerden nefret ediyor. Birde İdari Mali İşler daire başkanını dışardan getirdiler. Adam herşeyi kestirip atıyor. Birşeyden anladıklarıda yok! bütün işçilerin maaşı da bence yanlış hesaplanıyor. Aynı kadroda adam çocuklu olmasına rağmen bekar işçiden daha düşük alıyor. Herkese farklı tutarda maaş yatıyor. Yani anlayacağınız üniversite de tas kayıp" dedi. 

BAKAN 1 OCAK DEMİŞTİ!

Kamu işçilerine Ocak 2024'te yapılan artıştan süreleri henüz gelmeyen kamu işçilerinin de toplu sözleşme süreleri içinde yararlanmalarını sağladıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde bir daha söz konusu farklılıkların olmaması için kamu işçileri toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2025 olması yönünde düzenleme yapılmasının ek protokolle kararlaştırılmasına karar vermişti.

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan ve sözde Hacı rektör Recep Bentli’ye 4D Çalışanları Haklarını helal etmiyor. Özelliklede bu rahmet ve bereket ayı Ramazan’da kul hakkı yemekle tepki gösteriyorlar. 

 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 4
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Rojtenk
    06-04-2024 22:44

    Yıllardır 4d daimi işçi tüm üniversitelerde her daim haksızlığa uğramış.2022 yılında lise mezunu hasta bakıcı mezunu verilmiş ve tüm üniversitelerde sözleşmeli 4b hasta bakıcı alıyorlar aynı üniversitede aynı bölüm de aynı işi yapıyoruz ne yazık ki hem çalışma saatleri hem de maaşları bizden iyi haksızlık aslında söylenecek çok şey var ama herkes kulak ardı ediyorlar.

  • yorum avatar
    Mehmet Ali Canpolat
    05-04-2024 11:02

    Zaten rektör rüyasında hayalinde bile göremeyeceği bir makama getirildi ben bir kaç koyunu bile emanet etmeyeceğim bu insana rektörlük vasfı verildi adam işi bilmezler yüzünden işçilerin hakkını yemeyi çok iyi biliyor aslında şu bir gerçektir ki bunun aklı yetmez böyle işlere Ahmet Selim Özkan genel sekreterin aklı bu bir geçmişini araştırın nerelerde bulunmuş kimlerle biat etmiş çorap söküğü gibi çıkar kim olduğu.

  • yorum avatar
    Üniversite Çalışanı
    05-04-2024 02:58

    Özellikle başımıza musallat edilen Hayat Vakfı ismi ile müstesna diğer adıyla Meşaleci olarak bilinen Genel Sekreter Ahmet Selim Özkan'a hakkımızı helal etmiyoruz. Geriye dönük alacağımız 40 Bin TL' mizi çöp ettiler. Kimin ne maaş aldığı belli değil. Madem bu kadro sıkıntılı bir yıldır habire personel alacağınıza kadromuzu değiştirin. Yeter artık yaptığınız zulüm. Sürülmek korkusuyla sesimizi belki çıkaramıyoruz. Lakin yaptıklarınıza susacak kadarda aptal değiliz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!