Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

Sami Er İlk Günden Camiye Siyaseti Soktu!


Sami Er İlk Günden Camiye Siyaseti Soktu!
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ilk gününde her kesimin oldukça tepki verdiği bir hatayı yaparak başladı. Camiye siyaseti soktu! Sosyal medyadan paylaşıp vatandaşı dini duygular üzerinden etkilemeye çalıştı.

Bir takım çekişmelerin ve entrikaların döndüğü, çeşitli yıpratma ve algı yönetiminin seçim sürecini baltaladığı süreçte merhum şair Yusuf Hayaloğlu’nun tabiri ile “Piyangodan mı çıktın be güzelim” sözünün karşılığı olarak son dakikada aday olarak açıklanan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, adaylık sürecine hatalarla başladı. 

İlk hata dün AK Parti Malatya İl Başkanı’nı kullandığı ifadeden dolayı talihsiz açıklama olarak nitelendirdiğimiz “Gerçek Belediyecilik” sloganıydı. Adeta önceki AK Parti Belediyelerini zan altında bırakan bu saçma sloganı AK Parti İl Başkanı Namık Gören'in “Kurumsal Kimlik böyle ona göre kullandık” açıklamasına iyi de muhalefette olan bir belediyeye karşı kullansanız normal ama Malatya zaten 4-5 dönemdir sizde yanlış bir tercih olduğunu belirttik.

  

İkinci hata güne başlarken yapıldı. Yıllardır Camilerde Müslümanların ibadet ettiği yere siyaset sokmakla eleştirilen AK Parti bu eleştirilerden ders çıkarmamış gibi inatla aynı hatayı tekrar etti. Sami Er bugüne kadar sosyal medya kullanmayan biri olarak hiç kullanmasa daha hayırlı olurdu dedirtti. 

Sabah namazı için “Kernek Karagözlüler Cami’de güne başladık. Dualarınızı eksik etmeyin, hayırlı günler” mesajı paylaştı. Bunun yerine depremzede bir ailenin çadırında yada konteynerinde mütevazi bir kahvaltı yaparak başlasa daha samimi ve vatandaşın gönlüne dokunan bir hareket olurdu. Yine namazını kılsın ama sosyal medyada ne diye paylaşıyor. Milleti dinle, namazla, ibadetle kandırmanın bir manası yok. Sonuçta ibadet sizinle Allah arasında olan bir durumdur. Hatta riyakar görünmemek adına sürekli tembih edildiği üzere ibadetinde, sadakanın da gizli olanı makbuldür şeklinde bir gelenek, görenekten gelen bir toplumuz. 

Pandemi sürecinin hemen başında henüz aşılar icat edilmemişken kaybettiğimiz medyadan sevgili dostumuz merhum Akif Çelik’in sürekli dediği gibi “Dua ile olsa Suudi Arabistan her sene dünya şampiyonu olurdu” sözüyle başkan adayı Sami Er’e naçizane eleştirilerimizi yapalım.

Vatandaşın derdiyle dertlenmek onların sorunlarına eğilmek, bir dertlerine derman olabilmek zaten ibadetin ta kendisidir.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 3
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!