Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66405.1$

Mehmet Fendoğlu'na Şelalecilerden Destek!


Mehmet Fendoğlu'na Şelalecilerden Destek!
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala heyecan yükselmeye devam ediyor.
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala heyecan yükselmeye devam ediyor. Bu seçimin sonucunun her defasında yapılan seçimlerden farklı bir önemi var. Hem yeni sistem Cumhurbaşkanlığı hem de 600 e yükseltilen milletvekili sayısı. Ekonomik çöküntü, Artan terör olayları ve güvenlik endişesi, yanlış iç ve dış politika ve dövizde önlenemeyen yükselişe artık bir dur demeyi ve düzeni değiştirmeyi hedefleyen seçmen farklı alternatifler üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Malatya’da ki hava bir çok AKP Kalesi olan ilde hakim. Ancak 2 veya 3 vekil çıkarabilecek AKP Malatya’da 3. Sıraya başarısız ve sevilmeyen eski belediye başkanı Ahmet Çakır’ı monte etmekle deyim yerindeyse baltayı ayağına vurdu. Büyük düşüşün bu yanlış liste ve isimlerden olması bekleniyor.

MHP’ye gelince AKP’nin yanlışına ortak olan Milliyetçi Hareket Partisi Malatya’da yine başarısız olmaya yakın bir diğer parti. Oylarının büyük bir bölümünü İyi Parti ve Saadet Partisine kaptıran MHP’de son dönemde kesin kazandık edalarından vazgeçmeyen kibir ve havalı vekil adayı Mehmet Fendoğlu ve Akçadağlı bir diğer aday Ömer Ekici’nin hayal kırıklığına uğraması bekleniyor. Öte yandan hiç bir medya kuruluşunda reklamı olmayan sadece Malatya’da marjinal bir grup olan “ Şelaleciler” e ait haber sitesinde boy boy reklamları olan Fendoğlu için şelaleciler de ona destek veriyor yorumu yapılmaya başlandı. Mehmet Fendoğlu’nun adının Malatya’yı yıllardır sömüren din tüccarlarıyla anılması bir darbe daha vuracağa benziyor.



CHP’ye gelince yeri garantide olan Veli Ağbaba’nın ardından ilgiyi ve teveccühü fazlasıyla hak eden 2. Sıra adayı Hulisi Porgalı şeytan’ın bacağını kırmaya hazırlanıyor. Eski günlerini mumla arayan İş adamının maddi olarak çöküntü içerisinde olması çok fazla reklam ve çalışmalarda bulunmaması ve çalışma ekibinin aile efradatından oluşması kıl payı kaybı için tek sebep olarak gösteriliyor.

Saadet Partisi bu seçimde oyunu arttıracağa benziyor. Eski il Başkanı Mehmet Asiltürk üşenmeden ve azimle çalışmalarını sürdürüyor. Kapı kapı gezen Asiltürk bilge başkanı için oy istemeye devam ediyor.

HDP’nin Malatya’da bu seçimde 40 bin üzerinde oy alması bekleniyor. Özellikle Kürecik, Yazıhan ve Arguvan’ın büyük bir bölümünden oy koparacağı kulislerde konuşulanlar arasında.     

İYİ Partiyi değerlendirecek olursak tüm partilerden oy alacak olması onların en büyük şansı olarak görünüyor. Malatya’da bu yeni oluşum için en az 40-50 bin civarında bir oy çıkması hedefleniyor. Meral Akşener önderliğinde ki yeni oluşuma merkez sağdan özellikle de MHP ve AKP’den çok oy kayması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!