Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63909.210$

Malatya Film Festivaline Bomba İsim!


Malatya Film Festivaline Bomba İsim!
9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 8'inci Malatya Uluslararası Kristal Kayısı Film Festivalinin jüri başkanlığı ünlü isme verildi.
8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilgi Ceylan üstlenecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek 8. Malatya Uluslararası Film Festivali jürisinde yer alacak isimler belirlenmeye başlandı. 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün Jüri Başkanlığını, dünyaca ünlü senarist, yönetmen Nuri Bilgi Ceylan üstlenecek. 

MasterClass’da Tecrübelerini Paylaşacak 



Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan ayrıca festival kapsamında gerçekleştirilecek MasterClass’a konuk olarak deneyimlerini sinemacılarla paylaşacak. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda önemli ismin katılacağı, film yapım desteklerinin yanı sıra, çeşitli eğitim ve sektör buluşmaların da yer alacağı Malatya Film Platformu’nda düzenlenecek MasterClass’a ilginin yoğun olması bekleniyor. 

Uluslararası bölümün jüri üyeleri ve bu bölümde yarışacak filmler, festivalin basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.  

Nuri Bilge Ceylan Kimdir?



Nuri Bilge Ceylan 26 Ocak 1959'da İstanbul Bakırköy'de dünyaya geldi. Çocukluğunu babasının memleketi olan Çanakkale'de geçirmiştir. Sonrasında ablasıyla birlikte eğitimine başlamak için İstanbul'a gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bakırköy'de okumuştur. 1978 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Elektirik Mühendisliğini kazanmıştır. Aynı zamanda seçmeli olarak sinema dersleri de almıştır. Mezuniyetinden sonra askere giderek Ankara Mamak'ta vatani görevini yapmıştır. Askerliğini bitirince geçimini sağlamak için fotoğrafçılıkla uğraşmıştır.

Öte yandan Mimar Sinan Üniversitesi'nde de sinema bölümüne devam etmiştir. Yakın arkadaşı Mehmet Eryılmaz'ın çektiği bir kısa filmde oynayarak sektörde tecrübe kazanmıştır. Sonrasında ilk kısa filmi olan Koza'yı çekmiştir. 1995 senesinde film Cannes'da ödül amıştır. Ayrıca Cannes Film Festivali'nde ödül alan ilk Türk kısa filmi olmuştur. Hemen sonrasında çektiği Kasaba, Mayıs Sıkıntısı, Uzak gibi projelerle adından sıkça söz ettirmiştir. Ünlü yönetmen yaptığı filmler ile birçok ödüle layık görülmüştür. Yönetmenliğin dışında fotoğrafçılık, oyunculuk ve yazarlık yapmayı da sürdürmüştür. Nuri Bilge Ceylan ilk evliliğini Aylin Ünaldı ile yapmıştır. Fakat ilerleyen zamanlarda anlaşamayarak boşanmışlardır. İkinci evliliğini Ebru Ceylan ile gerçekleştirmiş ve bu birliktelikten Ayaz adında bir çocukları olmuştur.

FİLMLERİ

- Koza

- Kasaba

- Mayıs Sıkıntısı

- Uzak

- İklimler

- Üç Maymun

- Bir Zamanlar Anadolu'da

- Kış Uykusu

- Ahlat Ağacı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!