Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    69166.293$

Malatya Büyükşehir'de Akıl Almaz Skandal Olaylar!

Malatya Büyükşehir'de Akıl Almaz Skandal Olaylar!
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde eşine benzerine tarihte rastlanılmamış skandal olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Malatya tarihinde eşine benzerine rastlanılmayan ilginç bir olay yaşandı. Konu aslında biraz karışık ve detaylı olduğundan adım adım özetlemeye çalışalım. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan vekilliği seçimi için AK Parti grubu Battalgazi ilçe meclis üyeliğine seçilmiş Ramazan Ayhan ve Ali Ekinci’yi oylamaya sunuyor. Buraya kadar her şey normal ilerliyor. AK Parti Grubu 36 üye’ye ellerindeki oy pusulasına 1. İsim Ramazan Ayhan, 2. İsim Ali Ekinci’nin adının yazılmasını kararlaştırıyor. Hatta Ali Ekinci bile bu karara uyup sıralamayı aynı şekilde yapıyor. Oylama bitiyor ve AK Parti Grubu büyük bir sürpriz ile karşılaşıyor. 

MEŞALENİN OYUNUNU CHP BOZDU!

AK Parti Grubunun tamamının oyu 36 olduğu için akıllarınca kimsenin 2. İsim olan Ali Ekinci’ye oy vermeyeceğini düşünüyor. Fakat CHP’li üyelerin oyunu alan Ali Ekinci toplam 45 oy ile Başkan Vekili seçiliyor. Herkes şokta kalıyor. Bu iş böyle olmamalıydı diye yakınmalar başlıyor. Çünkü meşale kendi adamları olduğu iddia edilen Ramazan Ayhan’ın başkan vekili olmasını istemiş,

Meşaleci Sami Er olmayınca tüm yetkiyi bu isme devretmesini planlamıştı. Fakat Ali Ekinci’nin seçimden galip çıkması moralleri bir hayli bozuyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Yazı İşleri Müdürü olduğu iddia edilen Hasan Doğan isimli görevli Malatya Valiliğine yazı yazıp Ali Ekinci yerine Ramazan Ayhan’ın başkan vekili olduğu bildiriyor. Fakat burada da usulsüzlük yapılıyor.

Seçimle seçilen Ali Ekinci olmasına rağmen, Valiliğe yazılan yazıda neden aldatmaya gidildiği ayrıca tartışma konusu. 

AK PARTİ İL BAŞKANI GÖREN ARADA KALDI!

Konunun AK Parti’nin başarısız ve acemi il başkanı Namık Gören’e intikal etmesinin ardından olayı başlıca inceliyor ve işin içinden çıkılacak bir formül aramaya gidiyor. AK Parti Genel Merkezine intikal eden olay için genel merkez parti müfettişi görevlendirip Malatya’ya gönderiyor. Çarşamba günü Malatya’ya gelen müfettişler olayı araştırıp işin içinden nasıl çıkılacağını gözlemlerken kimsenin belediyede olan biten hakkında herhangi bir fikrini bırakın ruhu bile duymuyor.

ALİ EKİNCİ’YE İSTİFA ET BASKISI!

İddialara göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er’in başkan vekili seçilen Ali Ekinci ile baş başa toplantı yaparak “Ali ağabey beni kurtar bu durumdan. Bana çok baskı yapıyorlar.” Şeklinde bir ricada bulunduğunu, Ekinci’nin de kendisine “Sami Ağabey bende 11 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu işlerin yolunu yordamını bilirim. Şayet benden istifa etmemi istiyorsanız bu bana oy verenlerin oyuna saygısızlık olur. Belediye meclisini toplarsınız bir yanlışın olduğunu belirtirsiniz, tekrar seçime gidilir, bende sağlık sorunlarımı bahane ederek bu defa aday olmam” dediği kulislerde konuşulanlar arasında. 

ŞİMDİ ANLADINIZ MI, MALATYA YI KİMLER YÖNETİYOR? 

2009’dan bu yana bir çok haberimizde Meşale denen grubun Malatya için bir çok manada sıkıntılı olduğunun altını çizip, belediyeler ve üniversitelerde kümelendiklerini yazmıştık. Bizi işimizden ettiler. Dava açtılar, son olarak grubun başında olduğu bilinen Fahri Memur isimli şahıs telefonla bizi arayarak ölümle tehdit ettiğini belirtmiştik. Depremden bu yana seçim sürecini analiz ettiğimiz tüm yazılarımızda Selahattin Gürkan’a karşı meşalecilerin adayı olarak Öznur Çalık ve Sami Er isimlerini vurgulamıştık. Tüm bu süreci eski Milletvekili Öznur Çalık’ın organize ettiği iddialarını zaten kamuoyunda sağır sultan bile duydu. Sami Er’e başkanlık yaptırmayacaklarını DEM Parti’de gördüğümüz bir model olan eş başkanlık gibi Malatya’yı yöneteceklerini belirtmiştik. Kimse bu önemli uyarılarımızı dikkate almadı. 

ALİ EKİNCİ İSMİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?

Kapanmadan önce Abdulvahap Şerefhanlı’dan önce Hanımın Çiftliği Belediye Başkanlığı yapan Ali Ekinci, bilindiği üzere bir çok kez AK Parti’den aday adayı olmuş fakat Malatya’yı yöneten üst yıkım ekibi tarafından hep engellenmiş ve aday edilmemişti. Son olarak 2019 yılında İYİ Parti’den Battalgazi Belediye Başkan Adayı olan Ali Ekinci 35 bin gibi oy aldı. Malatya’da hatırı sayılır bir oy potansiyeli olan sevilen isimlerden biridir. Hakk’a ve hakkaniyete son derece önem veren Ekinci, hiçbir usulsüz iş, eylem ve cemaatla bağlantısı olmayan deyim yerindeyse tam bir halk adamıdır. Hatta Genel Merkez’den gelen bir yetkili’nin henüz 1-2 günlük tanışıklığın ardından Ali Ekinci ismi için belediye yetkililerine “Bu adama rahatlıkla belediyeyi teslim edebilirsiniz. Sami Başkan ile yada belediye ile papaz olan adamı bile dost olarak kapıdan çıkarır” şeklinde bir söz sarf ettiği kulislerde yer aldı. Buna rağmen Meşale’nin hala neden Ramazan Ayhan ismini direttiği ve Sami Er’e baskı uygulamaya devam etmeleri rantın önü mü kesiliyor? sorusunu akıllara getiriyor. Bu olayın yorumunu kamuoyunun vicdanına ve ferasetine bırakıyoruz.

Ali Ekinci’ye bazı partililer ve yakın çevresinin “Sakın geri adım atma başkanım. Sen oyla seçilmiş bir başkan vekilisin. Demokratik bir şekilde yapılan bu oylamanın bu şekilde sonuçlanması son aylarda gelişen en güzel ve en hayırlı olaydır. Kazayla olmuşsa bile gönlümüzden geçen olmuştur. Cemaat ve bir takım güçlere karşı dik dur” dediği iddialar arasında yer alıyor. 

DAİRE BAŞKANLARI, MÜDÜRLER HATTA ŞEFLER BİLE DEĞİŞTİ!

Seçim öncesi katıldığı trol yayınlarında sürekli “İşini doğru düzgün yapan, liyakat sahibi kimseyi yerinden oynatmayacağız, İşten çıkarmayacağız” şeklinde sözler sarf eden Meşaleci başkan Sami Er, mazbatayı almasının ardından henüz 40 gün geçmemişken, bu söylemini yutup derhal tabiri caizse kafa koparmaya başladı. Selahattin Gürkan yönetimindeki ekibin Daire Başkanlarını, Müdürleri ve son olarak şefleri bile değiştirip, iddialara göre yüzde 90’ı meşaleci olan ekibi görevlendirdiği gündeme bomba gibi düştü. 

Türk Halk Müziği Sanatçımız İbrahim Tatlıses’in meşhur deyimiyle “Sami amca Allah Senin de Cezanı Verecek!”  

MASKİ’DE YAN GEL YAT DÖNEMİ!

MASKİ’de görevden alınan mühendislere bir oda tahsis edilip “Gelip gidin, yatın maaşınızı alın” şeklinde bir söz söylenip nitelikli ve vasıflı insanları kızağa çekip sipariş verilen kendi ekibini doldurdukları iddiaları bu köprünün altından daha çok suların akacağını gösteriyor. Üstelik şehir dışından personel getirilmesi Malatya’da ayrı bir tepki çekiyor. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ak Parti
    03-05-2024 21:14

    Şelale ekibi ayağını denk alsın yeminle Malatya'yı kendilerine dar ederiz. Fahri Memur akıllı ol Malatya senden ve suluklerinden büyüktür. Erkekseniz Ali Ekinci'nin Belediye Başkan yardımcılığından el çektirin. Murat Karakoç'a dua edersiniz. Yazdıklarımla yedi ceddinize kan kustururum haberiniz olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!