Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64096.99$

Battalgazi Belediyesi'nden 100. Yıl Projesi!

Battalgazi Belediyesi'nden 100. Yıl Projesi!
Battalgazi Belediyesi ve AK Parti Battalgazi ilçe Başkanı Tarihi ilçeyi adeta konteyner kente dönüştürdü.

Basın kuruluşları gerek kamu resmi ilanları alarak, gerek belediyelerin yada iştiraklarının reklam desteği, gerekse esnaf ve Google reklamlarıyla gelir sağlayarak bir takım giderlerini yada personel maaşlarını karşılamaktadır. Bayramlarda artık geleneksel hale gelen bayram mesajları gazete, televizyon yada internet haber portallarına gönderilir. Aslına bakılırsa medya’nın bayramı seçimlerdir. Seçim atmosferinin dışındaki destekler ancak fatura giderlerini karşılamaya yetiyor. Tabi ki yandaşlık edip malı götürenleri, cemiyet kurup milyarlık sponsorluklar alanları, lüks toplantılar, geziler, yemekler verip belediyelere ödetenleri, hariç tutarsak.  

Geçtiğimiz yıl kurban bayramı öncesi Battalgazi Belediyesi mailinden gelen mesajda şu ibareler yer alıyordu.

Merhaba İyi Çalışmalar Belediyemizin Kurban Bayramı Mesajı ektedir. Ödenecek tutar 150 TL’dir isteyenler girebilir. 

Bu mesajı görünce belediyenin ne kadar aciz durumda olduğunu anlayarak şöyle bir maille yanıt verdim. Merhaba 150 TL Bayram mesajı için ücret belirlenmiş. O kadar düştüyse belediye yardım toplayalım. Ayıp ama çocuğa harçlık verir gibi sizi ve yönetiminizi protesto ediyoruz. Artık bize haber atmanıza gerek yok. 

Göreve geldiği günden beri birkaç yandaş medya mensubu (!) dışında kimseye beş kuruş desteği olmayan Osman Güder ve yönettiği Battalgazi Belediyesi yata yata görev süresine son bir yıl kala seçim atmosferine girildiği şu günlerde şov yapmaya başladı. 

Geçtiğimiz günlerde bir meslektaşım “ Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin maddi sıkıntılar içinde olduklarını bu manada AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a talepte bulunarak Hazine Bakanlığından bütçe taleplerini belirttiklerini Öznur Çalık’ında 3’er milyon lirayı belediyelere yatırdıklarını belirtti. Madem paranız yok neden şov yapıyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki ne şovu yapmışlar? Gelelim o meseleye…

TARİHİ İLÇE KONTEYNER KAMPINA DÖNDÜ

Belediye bütçesini hovardaca kullanan ve hesap vermekten bir hayli uzak ve şeffaf olmayan Battalgazi Belediyesi, Tarihi “ Eski Malatya ” Battalgazi kent merkezini Battalgazi AK Parti İlçe Başkanı Basri Kahveci’nin işletmesinin ürettiği iddia edilen prefabrik konteyner ile Battalgazi ilçe merkezini adeta kamp merkezine çeviren görüntü kirliliği tarihi dokunun acemice donatıldığının göstergesi. Geçen hafta Öznur Çalık’a destek için ağlayan başkan’ın bugün belediye çalışanlarına maaş jesti adı altında zam yapması seçim yatırımının dışında bir eylem değildir.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!