refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

Selahattin Gürkan'ın Bankalarla Başı Dertte!


Selahattin Gürkan'ın Bankalarla Başı Dertte!
Katıldığı bir programda Malatya Büyükşehir Belediye çalışanlarının Promosyon tutarının şubat maaşlarıyla yatacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı şok bir tabloyla karşı karşıya kaldı.

Bilindiği üzere Yeşilyurt Belediyesi 19 Ağustos 2022 tarihinde belediye çalışanlarına banka promosyonu olarak ulusal gündemde dahi örnek gösterilen rekor bir tutarla 27 Bin 50 Türk Lirası alınmıştı. Bu promosyon 2022 – 2027 yıllarını kapsayan yeni maaş anlaşmasıydı. Bu süreç Yeşilyurt Belediye çalışanlarında bayram havasına dönüşürken, Battalgazi ve Malatya Büyükşehir Belediye çalışanları umutlu bir bekleyişe girdi. Yaklaşık 3-4 Ay önce bu pazarlıkların yapıldığı sürece Halk Bankası, İş Bankası, Ak Bank ve mevcut maaşların yatırıldığı Yapı Kredi Bankaları katıldı. İddialara göre Malatya Büyükşehir Belediyesine 29 Bin Türk Lirası promosyon önerildiği ve belediyenin kabul etmediği yine iddialara göre Malatya’nın plakası olan 44 rakamı üzerinden 44 Bin Türk Lirası olacağı yönünde söylentiler dilden dile yayıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldığı bir televizyon programında Ocak ayında promosyon bedelinin ihalesinin yapılacağını ve Şubat ayında maaşlarla birlikte promosyon bedelinin yatırılacağını açıkladı. Bu açıklamalarından ardından umutlu bir bekleyişe geçen 2 bin 226 belediye personeli geçtiğimiz günlerde sosyal medya’da yer alan bir paylaşımla adeta yıkıldı. 

PROMOSYON HAYALKIRIKLIĞI YAŞATTI!

24 Ocak 2023 tarihinde Melid A.Ş. yapılan promosyon ihalesine katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Şube Müdürlüğünde çalışan ve aynı zamanda Hizmet-iş Sendikası Malatya Şube Başkan Yardımcısı Eyüp Uğurlu aşağıda gördüğünüz paylaşımı sosyal medya üzerinden yaptı. Bu paylaşımda en yüksek verilen promosyon tutarının belediyenin umduğunun neredeyse 4’de 1 olması 9 Bin TL'lik tutar personel tarafından tepkilere yol açtı. Keşmekeşe dönen promosyon bedeli üzerinden yetkililerinin ağzını bıçak açmazken önümüzdeki günlerde sendikaya bağlı üyelerin toplu istifalarıyla tepki vermeleri bekleniyor. 

HERKESİN GÖZÜ SELAHATTİN GÜRKAN’A ÇEVRİLDİ!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın verdiği sözde durmasına sadece 2-3 gün kala hala ihalenin sonuçlanmaması personelde hayal kırıklığı yaşattı. İsmini belirtmeyen bir belediye çalışanı Yeşilyurt Belediyesinin neredeyse iki katı çalışanı olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin azami 30 Bin Liranın altına düşmemesi gerektiğini vurgularak “ Başkanımızdan bizzat banka müdürleriyle görüşmesini ve bu işe el atmasını temenni ediyoruz. Merkez ilçe belediyelerindeki personel maaşları bile bizimkinin üzerine çıktı. Artan enflasyonun alım gücü bırakmadığını ve artık sesimizi duymalarını bekliyoruz” dedi.   
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
aziz

Yorumlar

  • yorum avatar
    Umut Tüccarı Mağduru
    31-01-2023 18:36

    Doğru zamanda doğru insanlarla yola çıkılmazsa yola çıktığın da satar yola çıktıklarında satar bunlar için menfaatlerin dışında bir şey bilmezler çevresindeki kendi sevenleri dahi umrumda değildir Sendika kendi işini bırakmış koltuk kapma peşinde gibi görünüyor Eyüp Kardeşim sosyal medya hesabında belediye yönetimini eleştiren bir yazı yazmamıştır olayın farklı yönlere çekilmesinde bir art niyet olduğunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum Burada belediyede çalışan iş kardeşlerimiz rızıklarının haklarını savunacak kişilerde yanlış tercih yapmıştır selam ve dua ile

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!