Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

AK Parti Malatya Teşkilatında Oyun Üstüne Oyun!


AK Parti Malatya Teşkilatında Oyun Üstüne Oyun!
AK Parti Malatya İlçe Adayları Listesi ve oynanan rulet bir çok tehlikeye gebe! Peki AK Parti Malatya Teşkilatı neden tehlikeli sularda yüzüyor? Gelin bunların detaylı analizini yapalım.

AK Parti Malatya Teşkilatından oyun içinde oyun. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna sızdırılan AK Parti Malatya İlçe Belediye Başkan Adayları listesinin parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre tepki ve nabız ölçme listesi olduğu, tepkilere göre değişimlere açık olduğu vurgulandı. 

Özellikle İki merkez ilçe Yeşilyurt ve Battalgazi için gösterilen isimler, Bayram Taşkın ve İlhan Geçit parti tabanından geçer not almamış, tepeden indirme yorumlarına neden olmuştu. Benzer tepki Doğanşehir, Pütürge ve Kale’den de geldi. Özellikle Pütürge’den Ankaraya genel merkeze tepki için otobüs seferlerinin bile organizasyonu gündeme geldi. 

BU OYUN İÇİN MALATYA’NIN EN ÇOK OKUNAN SİTESİNİ UYGUN GÖRDÜLER!

Bu acemi işi liste oyunu için seçim sürecinin en çok takip edilen sitesi Malatyadan.com’u uygun gören üst akıl, ne kadar yanlış tercihler yaptığını ve karşılığında kamuoyunun yanı sıra tabandan nasıl bir olumsuz reaksiyon alacağını görmüş oldu. Aynı gün sabah listeye yalan, dolan, algı diyen bazı güruhlar, akşam liste doğruymuş yorumunu yaptılar. 
Bizce de liste doğru fakat tepkiler üzerine artık değişime açıldı. 
En fazla 2-3 ismin değişmesi bekleniyor. 

BÜLENT TÜFENKCİ LİSTEYİ YALANLADI!

Eski Bakan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’ye liste hakkındaki yorumunu sormamız üzerine “O Liste bir kısmı doğru ama hepsi doğru değildir. Kamuoyunun biraz daha sabırlı olmasını, Malatya için hizmet noktasında uygun adayların gösterilmesi için uğraşıyoruz.” Dedi. 

İL BAŞKANI LİSTEYİ YALANLAMADI!

PARTİ YÖNETİMİ GAZ VE TEPKİ ALMA LİSTESİ YORUMU YAPTI!

MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ LİSTEYİ KISMEN DE OLSA YALANLADI!

Değişmesi muhtemel ilçeler Battalgazi, Yeşilyurt, Pütürge, Kale, Doğanşehir

Olası senaryo Battalgazi Belediyesi için Osman Güder isminin devamı, Yeşilyurt için Bayram Taşkın’ın gösterilmesi. Pütürge Mikail Sülük, Kale ve Doğanşehir ilçelerinde de mevcut başkanlar Murat Koca ve Durali Zelyurtla devam kararı. 

ANKET İŞİ DE OYUN OLABİLİR!

Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde tepkiler üzerine parti yönetiminin ankete gideceğini duyurmuştuk. Dün akşam saat 18:00’de genel merkezdeki toplantıda ne kararı çıktı bilinmezken, bugün öğleden sonra 14:00’de genel merkezde komisyon tekrar toplandı. Şayet Bayram Taşkın ve İlhan Geçit ismi onaylanmışsa, anket oyunu yine kamuoyunun gazını almak için yapılacak. Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiler, Bu işin bittiğini ankette Osman Güder yada Mehmet Çınar başkanların isimlerinin 1. Çıkması halinde bile onları göstermeyecekleri için ikinci adayların resmi aday olabileceği konuşuluyor. 

OLASI TEHLİKE NE?

Malatya Büyükşehir için Sami Er dayatmasına yeni isimler Bayram Taşkın ve İlhan Geçit’de eklenirse AK Parti Malatya’da 20 yıl sonra hezimet yaşayabilir yorumları bir hayli fazla. Partiye yakın kaynaklar bile bu seçimin çantada keklik olmadığı kaybetme riskinin oldukça fazla olacağını belirtiyor.

Şu an kamuoyundaki ortak düşünce, görevinde olan Mehmet Çınar ve Osman Güder isimlerinin görevde kalmasının bir nebzede olsa tepkiyi dindirebilir kanaati hakim. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Tiger
    27-01-2024 15:46

    Selahattin gürkan aday olacak ve seçilecek ilçelere adı geçen kişilerde ısrarcı olup aday gösterirlerse büyük darbe yiyecek akp o zaman bu il yönetimini görecem defolup gidecekler mi acaba

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!