Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2528.5
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67832.642$

Zübük Filmi Malatya'da Gerçek Oldu! Kim Bu Zübük?


Zübük Filmi Malatya'da Gerçek Oldu! Kim Bu Zübük?
Malatyalı Usta Sinema Oyuncusu merhum Kemal Sunal'ın Aziz Nesin senaryosunda başrol oynadığı "Zübük" Filmi Malatya'da gerçek oldu.

Malatya’da 70 Bin dolayında konteynerde kalan vatandaş, mağdur yüzbinlerce aile, memur, çiftçi ve çalışanın hayat standartları ve psikolojileri 6 Şubat depremlerinin ardından bozulmuş, çaresizce Devletin ve hükümetin bir an önce enkazı kaldırıp yeni konutları bitirmesini bekliyor.

Bu süreç aşağı yukarı 15 aydır devam ediyor. Ekonomik darboğaz ve enflasyonun iyice belini büktüğü depremzedeler normale dönmek için ellerinden gelen fedakarlığı ve özveriyi gösterirken, şehri yönetenlerin akıl tutulması yaşaması umutları tükettiği gibi çaresizliği arttırmaya devam ediyor.

Dayanabilen, bağı bahçesi olan vatandaşlar memlekette kalmaya devam ederken, işi ve sağlığını kaybeden hemşehrilerimiz tek tek şehri terk ediyor. 6 Şubat depremlerinin ardından gidenlerin sayısı net olmamakla birlikte 100 bin rakamının üzerinde. 

ZÜBÜK FİLMİ MALATYA’DA GERÇEK OLDU!

Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en sevilen ve en usta oyuncusu olarak bilinen hemşehrimiz merhum Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı “Zübük” filmi Malatya’da gerçek oldu. 

Film’de Kemal Sunal’ın siyasetçiyi canlandırıp, Dini ve islamı kullanarak yalan dolan ile sıra sıra koltuk büyütüp amacına ulaştığı deyim yerindeyse “Koltuk uğruna her yolun mübah” görüldüğü bir senaryoyu işliyor. 

Cami yaptıracağını belirten Kemal Sunal’a muhalifler “Efendim insanlar namazını evde de kılar, okul yaptırmamız lazım” derken “Vay dinsizler, vay imansızlar” diyerek halkı din ve islam üzerinden galeyana getirdiği bir bölümü yer alıyor. 

Bu hatırlatmaların ardından gelelim Malatya’da yaşanan olaya. 31 Mart seçimlerinden yaklaşık 1 ay kadar önce depremde hasar gören Söğütlü Cami için Vakıflar Müdürlüğünden bir açıklama geldi. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Söğütlü Cami’nin mevcut yeri yeşil alan olarak Emekliler alanı olarak düzenlenecek. Cami ise Bayram Kızılaslan isimli hayırsever tarafından emekliler parkı ve eski Belediye binası yerine yapılacak.Cami daha büyük olarak tasarlanacak ve altında işleri olmayacak.

Açıklamasının ardından bazı trol ve tetikçi medya elemanları olayı kaşıyarak gündem konusuna çevirdi. Bizim Meşaleci Belediye Başkanı Sami Er, henüz başkan bile seçilmemiş aday gezisi yaparken yine ayrı troller tarafından “Efendim Söğütlü Cami’nin yeri değişecekmiş memleketin kimliği hafızası kayboluyor” yaygarasını Er’e sorunca, Sami Er hiddetlenerek “Olur mu efendim öyle bir şey? Biz asla müsaade etmeyiz. Bu kararın karşısında dururuz. Belediye karar verir buna, Vakıflar da kimmiş” edasıyla ve ifadeleriyle olayı adeta seçime ve siyasete malzeme haline getirmişti. 

ÇİĞKÖFTECİ İSMET YALVAÇ EN BÜYÜK CAMİ PROJESİNE KARŞIYKEN NASIL OLDUYSA BİRDEN İMANA GELDİ! 

Yeşilyurt Belediyesi Eski Başkanlarından merhum Mehmet Kavuk’un adeta gözünün açık gittiği Cami projesine sürekli karşı zırvalıklar kaleme alan Çiğköfteci İsmet Yalvaç, nasıl olduysa Söğütlü Cami için siyasetçiler gibi zübüklüğe soyundu. Üstelik babasının cenazesine Malatya’da ilk defa bir papaz gelen şahsın camiyi diline dolaması pek hayra alamet görünmüyor. 

İŞTE CAMİCİ TROLLERİN EN BÜYÜK CAMİ PROJESİNE DESTEKLERİNİ (!) İÇEREN YAZILAR

https://malatyahaber.com/haber/milletin-miting-meydanina-cami-isi-karisti

BİR DİĞER TROL MEŞALECİ SAMİ ER’E “ÇOK MÜSLÜMAN” YAĞCILIĞI YAPMIŞTI!

Zübüklüğü Malatya’da tekrar hatırlatan Meşaleci Sami Er’e bir başka dini kullanan ve ticaret, çıkarı için gözünü adeta hırs bürümüş trol “Çok müslüman bir adam” yağcılığı yapmıştı. Sorsanız Söğütlü Cami’ye hayatı boyunca 5 defa gitmemiş insanların bugün cami üzerinden gündem ve siyasi malzeme yapması akılla ve izanla örtüşen bir durum değildir. İnsanlar ibadetini evinde, çalıştığı ortamda hatta dışarıda namazlık sererek bile yapabilir ama dışarıda yatamaz. Önce bu insanlara ev yapılması gerekiyor. Mağdur olan çocukların okullarının yapılması gerekiyor. Evine ekmek götüremeyen çalışan ve esnafların desteklenmesi gerekiyor. Enflasyondan beli bükülen çiftçi, kayısı üreticisi ve hayvancılık yapan insanlara yardım eli uzatmak gerekiyor. Cami ile ibadethane ile boşa gündem yapıp riyakarlık pozu vermenin manası yok.  

HERŞEYİMİZ BİTTİ CAMİ KALDI!

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım Hatay ilinde tam 400 şehir projesinin yapıldığı ve bunlar arasından yüzlerce kişinin bu projeler arasından en uygun olanı tercih edip yaptıklarını söylerken, bu sayının Malatya için sadece 1 olduğunu belirtmesi “Sahipsiz Malatya” sözünü bir kez daha akıllara getirdi.

Eski Belediye Başkanlarımızdan Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal ile yaptığımız röportaj’da, Malatya’nın İnönü Kapalı Çarşı üzerine yüzlerce, mimar, mühendis, şehir plancısı ve imar ile iştigal olan bir organizasyonun yapılarak şehrin en az 50 yıllık adam akıllı planının, projesinin çıkarılması gerektiğini söylemişti. Oysa mevcut idarecilerin İdare-i Maslahat (geçiştirme) yaptıklarını ifade etmişti. 

Henüz talep edilen konutların yüzde 10’u bitmemişken, ticarethane, okul vs ihtiyaçlarının çözümü için hiçbir adım atılmamışken, kalkıp yok söğütlü cami, yok yeni cami gündemi oluşturmak halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. İnsanların aklıyla alay etmeyin. Sizin müslümanlığınız size kardeşim. Bu şehir sizden hizmet ve ivedi çözümler bekliyor. Suni gündemlerle, borç tartışmalarıyla bu memleketi oyalamayı bırakın artık. 

Murat Karakoç
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 4
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!