Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2432.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63218.24$

Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı Rüyadan Uyandırdı


Yeni Malatyaspor Beşiktaş'ı Rüyadan Uyandırdı
Süper Lig’de 13’ncü hafta karşılaşmasında Evkur Yeni Malatyaspor evinde Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı.
Şampiyonlar Liginde gruptan çıkmayı garantileyen ve Türkiye’nin göğsünü kabartan Siyah Beyazlı ekip Beşiktaş, Malatya’da soğuk duşla kendine geldi. Neredeyse tüm futbol otoritelerinin banko gördüğü maçı iyi bir savunma yapan Evkur Yeni Malatyaspor istediği sonuca ulaştırdı. Bir çok yorumcunun maçın galibiyet hakkını Ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor’a vermesi ayrı bir gurur tablosu oluşturdu. Adem Büyük’ün, Gökhan Gönül ile Quaresma’nın arasında mükemmel oyunu ile kanatları kitleyen Sarı Kırmızılı ekibimiz Beşiktaş’a istediği ve alışagelmiş baskılı oyununu oynatmadı. Büyük takımlardan başka puan alınamayacağı gerçeğini göz önünde bulundurursak Yeni Malatyaspor’un bu oyunun dışında başka türlü puan alması neredeyse imkansız görünüyordu. 

MAÇTAN NOTLAR



Ev sahibi ekipte iki değişiklik

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig’in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11’ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.

Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11’iyle çıkardı. Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib’e görev verirken, o mücadeleye 11’de başlayan Batuhan Altıntaş’ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite’nin yerine Azubuike’yi görevlendirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor’dan Beşiktaş’a kutlama

Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş’a maç öncesinde jest yaptı.

Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.

Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

Yeni Malatya Stadı tamamen doldu

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu.

Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

Taraftarlara çiğköfte dağıtıldı

Maç öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Sait Aybak, taraftarlara çiğköfte dağıttı.

Evkur Yeni Malatyaspor’un göğüs sponsoru da olan Aybak’ın organizasyonunda Yeni Malatya Stadı kapasitesi olan 27 bin 44 adet çiğköfte, hem ev sahibi takım hem de Beşiktaş taraftarlarına ücretsiz olarak verildi.





KİMLER NE DEDİ?



Malatya direğe takıldı (Orhan Yıldırım)

Ev sahibi takım ise maça çok temkinli başladı. Oynamaktan çok, oynatmamayı düşündü. İlk dakikalar içinde bir de pozisyon bulup, direğe takıldı. Orta alan ve savunmayı kalabalık tutup, bir puan için gücü ölçüsünde iyi mücadele etti.

Anadolu değil Avrupa kartalı! (Gökmen Özcan)

Yeni Malatyaspor’un oyun boyunca kapalı bir futbol sergilemesi sebebiyle Atiba ve Tolgay, topu orta alandan Talisca’yla bir türlü buluşturamadı. Quaresma ve Babel de fark yaratamayınca Cenk Tosun, istediği pasları alamadı ve Beşiktaş’ın hücum hattında adeta eli kolu bağlandı. Güneş’in ikinci yarıda yaptığı; Negredo, Oğuzhan ve Fatih Aksoy hamleleri, skor anlamında bir etki yapmadı. Takım, duran toplardan da yakaladığı pozisyonlardan sonuç alamayınca 1 puana razı oldu.

Adem, Beşiktaş’ı kilitledi! (Serkan Akcan)

Adem, 60 dakika Q7’nin kabusu oldu. Gönül ile Quaresma’nın arasına girerek Beşiktaş’ın sağ kanadını tıkadı. Erol Bulut’un amacı sağı kilitlenen Beşiktaş’ı merkeze sürmek ve orada 6 oyuncuyla baskı yapmaktı. Bunu maçın genelinde başardılar. Tolgay’ın oyuna yön vermesine engel olunca ters kanattaki Babel de topa ve pozisyonlara uzak kaldı.

 

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara (Dk. 83 Barazite), Murat Yıldırım, Azubuike (Dk. 72 Diallo), Pereira, Adem Büyük (Dk. 87 Dening), Boutaib

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal (Dk. 73 Fatih Aksoy), Mitrovic, Adriano, Tolgay Arslan, Hutchinson (Dk. 69 Oğuzhan Özyakup), Quaresma (Dk. 58 Negredo), Talisca, Babel, Cenk Tosun

Sarı Kartlar: Dk. 49 Azubuike (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 90 3 Mitrovic (Beşiktaş)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!