Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9760.03
  • BTC
    64072.63$

Web Uygulaması Yaptırmak


Web Uygulaması Yaptırmak
Teknolojinin gelişmesi özellikle İnternet siteleri üzerinde oldukça etkili oldu. 

Teknolojinin gelişmesi özellikle İnternet siteleri üzerinde oldukça etkili oldu.  Yazılım Firmaları tarafından yapılan açıklamayla birlikte web sitelerin mobil uygulamaya dönüştürülmesi işleminin oldukça kısa sürede ve basit bir şekilde yapılabilir olduğu açıklandı. Teknolojinin bu denli hızlı gelişmesiyle birlikte insanların ihtiyaçları da o şekilde hızlı bir gelişime uğramıştır. Yazılım Firmaları olduğu gibi her alanda insanların yeni ihtiyaçları olduğu iddia edilmiş ve bu alanlara uygun şekilde tasarımlar yapılmaya başlanmıştır.


Bununla birlikte özellikle mobil uygulama hazırlığı içinde olanların belirli noktalara dikkat etmesi gerektiği belirtilmektedir.

 

Mobil Uygulama Geliştireceklere Tavsiyeler;

 


  1. Hedef Kitlesi: Hedef kitlesi belirlemek her alanda olduğu mobil uygulamalarda da oldukça önemlidir. Çalışmasını tamamlayacağınız uygulamanızın hangi kitleye hitap edeceğini belirlemiş olmanız oldukça önemlidir.



 


  1. Kolaylık: Uygulamanızın kolay bir şekilde kullanılıyor olası kullanıcıların sizin uygulamanızı tercih etmesinde ki en büyük avantajınız olacaktır. Aranan bir şeyin defalarca kategori sekmelerinde dolaşıldıktan sonra bulunduğu bir uygulamayı kimse istemeyecektir.



 


  1. İşletim Sistemlerine Uygunluk: Uygulamanız Android ve iOS gibi işletim sistemlerine uygun olmak zorundadır. Özellikle İOS işletim sistemi çok önemsenmiyor olsa da bu asla yapılmaması gereken bir şeydir. Aynı uygulamanın hem Android hem de İOS işletim sistemlerinde olması uygulamanızın salahiyeti  Yazılım Şirketleri açısından oldukça önemlidir.



 


  1. Uyumluluk: İletim sistemleri konusunda gerekli adımları attıktan sonra uygulamanızın aynı zamanda masaüstü ve tablet gibi farklı mobil cihazlar üzerinden de kullanılabiliyor olması oldukça önemlidir. Ayrıca farklı cihazlara geçildiğinde yeni cihazın boyutuna göre uygulamanızın şekil alması oldukça önemlidir.



 


  1. İyi Tasarım: Uygulamada renk ve tasarım uyumu olmalıdır. Uygulama indirildikten sonra karşılaşılacak ilk şey tasarımı olduğundan dolayı bu noktaya ayrı bir özen göstermelisiniz.



 


  1. Bir Hedefe Odaklanın: Minimalist davranmanız uygulamanızın geleceği için oldukça önemlidir. Aynı anda birden fazla alanda seçeneğin uygulamanızda bulunması kullanıcıların kafasının karışmasına neden olacaktır.



 


  1. Grid Kullanımı:  Yazılım Şirketleri tarafından uygulamanın grid yapı ile tasarlamanın oldukça önemli olduğu vurgulanmaktadır. Bunun özellikle görsel bağlantıyı arttırdığını ve bundan dolayı rahat bir kullanım imkânı sağladığını belirtmektedirler.



 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!