Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$

Türkiye - Tunus Arasında Sağlık Alanında İşbirliği!


Türkiye - Tunus Arasında Sağlık Alanında İşbirliği!
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Sağlık Turizm Federasyonu (ASATUF) heyeti Ankara'da bulunan Tunus büyük elçiliğini ziyaret etti.

Tunus büyükelçiliğinde sıcak karşılanan ASATUF genel başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut kendilerine gösterilen ilgi karşısında büyük elçiye teşekkür etti. Büyükelçi Mr. Ahmed Ben Sghaier ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek " ASATUF genel başkanımızı kendi eviniz olan Tunus büyükelçiliğinde misafir etmek bizler için onur vericidir. Ortak noktalarımız, kültürlerimiz ve bayraklarımızın dahi bir birine benzemesi bizleri daha da yakınlaştırmaktadır. Benzer ortak noktalarımızın güzelliği yanında yapacağımız geniş işbirliklerimizin de olması ülkelerimiz arasında ki bağları daha da güçlendirecektir. Turkiye ile her alanda bütünsel ilişkiler kurmak ve geliştirmek istiyoruz. Ortak çaba ve ortak akılla hareket ederek karşılıklı ilişkilerimiz de güçlenecektir.
Tunus iklimi, havası, denizi ve bitki örtüsü ile zengin ve gelişmiş olmanın yanında sağlık turizmi içinde özellikle Avrupa'lılar tarafında tercih edilmektedir. İlerlemiş ve gelişmiş bir sağlık alt yapımız mevcuttur. Hastalar bizleri başta maliyetlerin uygun olması, her türlü sağlık ve tedavi imkanlarının olması ülkemize olan teveccühü artırmaktadır. Ayrıca denizi, doğası, iklimi ve çöl bitkileri ile de güzelliklerin olması nedeniyle gelen hasta sayısın da artış yaşanmaktadır. Yıllık turizm gelirimiz 3 milyar doları, sağlık turizm gelirimiz ise bir milyar dolar seviyesindedir. Türkiye'de sağlık alanında çok gelişmiş ve güçlü alt yapıya sahip olması her iki ülke arasındaki ilişkilerimizi geliştirmek için bir fırsat olarak gördüğümü belirtmek isterim."
dedi.

ASATUF genel başkanı Prof Dr Aysun Bay Karabulut ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Öncelikle değerli büyük elçimize ve heyetine bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Kendi evimizde olduğumuzu hissediyoruz. Sıcak ilginizden dolayı şahsım, ekibim ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca SANKON Genel Başkanımız Feridun Cevahiroglu'nun selamlarını iletiyorum.Tunus her konuda ve alanda işbirliğimizi geliştirmek için bizim önceliklerimiz arasındadır. Ozellikle sağlık turizmi alanında yapacağımız işbirliklerimiz bizim için çok önemlidir. Ülkelerimiz bu alanda büyük potansiyellere sahiptir. Amacımız kazan kazan anlayışı ile geliştireceğimiz ilişkilerle daha iyi bir seviyeye getirmektir. Ülkemizde ki sağlık kuruluşlarımız güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bunun yanında alternatif tıp alanında, termal kaplıcaları ve doğal güzellikler bakımından da oldukça zengindir. Ayrica medikal, karaciğer nakli, kanser, organ nakli ve tüm cerrahi müdahaleler konusunda da uzman kadrolarımız bulunmaktadır. THY ile yaptığımız protokol ile de tedavi için gelenlere ayrıcalıklar yapılacaktır." dedi.

Büyük elçi Mr.Sghaier gelen ASATUF heyetine Tunus çayı ve hurması ikram etmesi de memnuniyetle karşılandı. ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise Büyükelçi ve heyetini SANKON'a davet ettiler.

Karşılıklı işbirliği toplantısından sonra ASATUF heyeti memnun bir şekilde elcilikten ayrıldılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!