Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67939.867$

Türkiye - Kenya Arasında Sağlık Turizmi Anlaşması

Türkiye - Kenya Arasında Sağlık Turizmi Anlaşması
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kuruluşunun üyesi olan ve merkezi Ankara’da bulunan, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan; “Kenya Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti sağlık turizminde işbirliği yapacak” açıklaması yapıldı.

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Malatyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve beraberindeki heyet, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. BOIYO’yu makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, "Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Leonard N. BOIYO’ya nazik davetleri için teşekkür ederek, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) kuruluşunu tanıtarak başladığı konuşmasında; “ASATUF Yönetim Kurulu olarak, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Leonard N. BOIYO ve diplomatlarına nazik davetleri için çok teşekkür ederim. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kuruluşunun üyesidir ve genel merkezi Ankara bulunmaktadır. ASATUF olarak, sağlık turizmi alanında yurt dışından ülkemize hastaların getirilmesi ve gelen hastaların tedavi süreçleri ile ilgili çalışmalarda bulunmaktayız.” dedi.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, konuşmasınının devamında; “Sağlık turizmi alanında Türkiye ile Kenya Cumhuriyeti arasında iş birliği yapmak istiyoruz. Kenya Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu amaçla ülkemizde anlaşma yapmış olduğumuz termal otellerle ve hastanelerle Kenya Cumhuriyeti ile sağlık turizmi alanında iş birliği yapmak istiyoruz. Şifalı bitkilerin de Kenya’da tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu amaçla Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, 2024 yılında sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Cumhuriyetinin de destek ve katkılarıyla, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile sağlık turizmi alanında on-line ve fiziki olarak iş forumu ve konferansları yapmak istiyoruz. Sağlık sektöründeki Türk şirketleriyle birlikte Kenya Cumhuriyeti’ne kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştireceğiz ve ikili anlaşmalar yapacağız. Kenya Cumhuriyeti’ne iki yıl önce yapmış olduğum ziyarette Kenya’da ki sağlık sorunlarını yakından gördüm. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti ile Kenya Cumhuriyeti arasında var olan İş birliğinin daha da güçlenmesi gerekir. Sağlık alanında eğitim proğramları da dahil olmak üzere her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bu vesileyle sizleri ve değerleri diplomatlarınızı en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezi’nde görmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. BOIYO yapmış olduğu konuşmada; “ASATUF heyetini büyükelçiliğimizde görmekten dolayı çok mutlu oldum. Her iki ülke sağlık turizmi alanında pek çok projeyi birlikte gerçekleştirebilirler. Sağlık turizminde ASATUF, eğitimler verebilir. Sağlık turizmi alanında Türkiye ile iş birliğini geliştirmek ve güçlendirmek isteriz. Alternatif Tıp konusunda da aynı şekilde iş birliğimizi geliştirmek isteriz. Bu amaçla Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olarak, en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezine bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!