Malatya
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2446.2
  • BIST
    10173.42
  • BTC
    61903.61$

Trambüs Malatya'nın Başına Bela Olmuş


Trambüs Malatya'nın Başına Bela Olmuş
Malatya'nın ulaşım sorunu bu çağda dahi çözülmedi, çözüleceğe de hiç benzemiyor. Trambüs deyince herhalde ne demek istediğimizi az çok anlayacaksınız.
Malatya amatör beyinlerle yönetilmekten ve yanlış uygulamalardan kurtulmaktan bir türlü bıkmadı.

Geçen dönem Adeta Malatya’nın kabusu haline gelen belediye başkanı Ahmet Çakır ve akıl hocaları tarafından büyük umutlarla Malatya’nın başına bela edilen Trambüs’e ilk defa bindim ve bindiğime bin pişman oldum. Neden mi? İşte buyrun trambüs analizime...

Turgut Özal Tıp Merkezindeki Trambüs Durağı’nın iki başına konuşlandırılmış kart basım ödeme noktalarının hangi amaca hizmet ettiğini anlamak oldukça zor. Orta alanı yola açık bu durağa herkes gelip araç bekleyebiliyor. İki yanda turnike var ama zaten yolun kenarındaki durağa turnikesizde geçiliyor. Görevlilerin tek tek vatandaşları çağırıp bilet okutmaları ise başka bir amatörlük olarak gözden kaçmıyor.

Derken otobüsümüz geliyor ve Helvacı’nın gururu olan bu aracı test etmek için merakla, biraz da sıcaktan bunalmış halde bir an önce yerimizi alıyoruz. Araç 100 metre gitmeden durakta stop ediyor. Büyük bir gürültü ve motor sesi eşliğinde elektrikten motorine geçiyor. Eleştirmeye malzeme aramaya bırakmadan kendi eliyle yakalanıyor. Buna ilk başta anlam veremediğimiz gibi aracın o büyük gürültü ile saatte 20 km ilerlemesini o sıcakta işkence olarak notlarımıza alıyoruz. Biraz ilerledikten sonra otobüsün yaklaşık 2 km bu şekilde gideceğine kanaat getiriyoruz. Çünkü Yollarda ne direk, ne de elektrik kabloları var. 2-3 Km gittikten sonra yine bir durakta stop eden Trambüs, bu kez elektriğe geçiyor ve yoluna devam ediyor etmesine ama, o aradaki mesafede zaten o motor sesinden beyin kalmıyor. Düşünüyorum şayet elektrik kesintiye uğrasa vay o vatandaş'ın haline! Herhalde herkes iner yürüyerek giderdi. 



(işte o işkence yolundaki alan otobüs içinden çekildi)

"İŞKENCEYE MECBURUZ"



Araç içinde fikrini sorduğumuz vatandaşlar ve öğrencilerin ortak kanısı “ Deve misali neyimiz düzgün ki ” oluyor. Bu rezaleti her gün yaşadığını belirten T.U. isimli öğrenci "Bizim ulaşım yönetimini seçme şansımız yok ki. Sistem bizi bu işkenceye zaten mecbur bırakıyor. Tertemiz raylı sistemler metropollerimizde mis gibi çalışıyorken, böyle ilkel araçlarla konforlu bir ulaşımdan söz ediyorlar. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz” diyor.

SOYGUNCU BUNLAR!



4 Binimlik biletin 11 TL satılmasına tepki veren A.S. isimli vatandaş ise “ Kardeşim yazın bunları, ulaşımın en pahalı olduğu il Malatyadır. 2 Liralık yola 2 Lira 75 kuruş ödüyoruz. Allahtan reva mıdır? Soyguncu bunlar! Ne belediyesi ne hali! Halk ve hizmet bunların hiçbir zaman umrunda olmadı ki bu saatten sonrada olsun. Gezin Malatya sokaklarını kaç tane Malatyalı kalmış bu şehirde. Hep göç aldı! Aklı olan bu şehirde yaşar mı yahu? Git bak belediyelere başkanların hepsi Adıyamanlı ne eğitim ne tahsil kardeşim" Dedi.   

Malatya izlenimleri ve sorunları gelmeye devam edecek. Bizi takip etmeye devam edin…

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!