Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2403.6
  • BIST
    10199.28
  • BTC
    57750.7$

Şinasi Kazancıoğlu ile MHP oyları AK Partiye kayacak


Şinasi Kazancıoğlu ile MHP oyları AK Partiye kayacak
Malatya'da seçim çalışmaları son bir kaç gündür parti temsilcileri ve adayların gezi ziyaret programlarıyla başladı.
Malatya'da seçim çalışmaları son bir kaç gündür parti temsilcileri ve adayların gezi ziyaret programlarıyla başladı. 7 Haziran Seçimlerinde kıl payı vekilliği kaçıran Milliyetçi Hareket Partisi bu seçim için her ne kadar iştahlansa da 1. Sıra aday Şinasi Kazancıoğlu ile bu işi yine başka bir bahara bırakacağa benziyor. Babaocağında sadece bin 707 oyun MHP'ye geçtiği Hekimhan bilindiği üzere yıllardır CHP'nin Kalesi konumunda. Burnu havada yapısı ve İthal Malatyalı moduyla insanlara pek samimi gelmeyen Kazancıoğlu bilindiği üzere 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde MHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş ve 34 Bin oy almıştı. O dönem parti tabanıyla bile ters düşen Kazancıoğlu kendi başına bir seçim çalışması yürüterek deyim yerindeyse parti il yönetimi tarafından dışlanmıştı. Eski il başkanı Av. Arif Yıldız'ın 7 Haziran seçimlerinde bin 500 oy farkıyla kaçırdığı vekillik koltuğu için gözleri parlayan Kazancıoğlu'nun Malatya'da fırsatçı bir siyasetçi kimliğiyle bilindiğinin altını çizmekte yarar var. Seçim'den seçime Malatya'ya uğrayan siyasetçilere geçmişte olduğu gibi hala da sıcak bakılmadığı bilinen bir gerçek. Ömrünün büyük bir bölümünü Malatya dışında TCDD Demir Yollarında kurumunda geçiren Kazancıoğlu'nun bu seçimde belediye seçimlerinde olduğu gibi en az 15-20 bin oy farkıyla seçimi kaybetmesi bekleniyor.  

PARTİ DAĞINIK İÇ HESAPLAŞMALAR HAT SAFHADA

 Özellikle son yıllarda MHP Malatya İl Teşkilatı dağınık bir çalışma içerisinde yer alıyor. Bir türlü istediği birliği ve beraberleri kuramayan il teşkilatı seçimlerde kopuk ve hesaplaşmaların yapıldığı bir görüntü sergiliyor. İl Başkanlığı seçiminde yaşanan olayların bir çok ülkücü ve partiye gönül vermiş insanı derinden etkilediği ve küstürdüğü gerçeğinin üzerini balçıkla sıvamaya çalışan il teşkilatı polyanacılık oynamaya devam ediyor. Kabuğuna çekilen ve küstürülen MHP'lileri toparlayamadığı sürece MHP'nin Malatya'da vekil çıkarma şansı imkansızın ötesine gideceğe benziyor. Milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu ise AK Parti'nin kalesi konumundaki Malatya'da ağzıyla kuş tutsa dahi meclise gidemeyeceği dünden bilinen bir gerçek.       

BAHÇELİ MALATYA'DA HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYOR

 Uzun yıllar Malatya MHP Teşkilatına emek veren ve başarılı çalışmalar yürüten Av. Arif Yıldız bilindiği üzere 7 Haziran seçimlerinde MHP'nin Malatya 1. Sıra adayı olmuş ve bin 500 oyla vekilliği kıl payı kaçırmıştı. Seçim bölgesi olan Akçadağ'da bir başka MHP'ye gönül vermiş grup olan Ölmeztoprakların engeline takılan Yıldız yarım kalan işi tamamlayacakken bu kez fırsatçı siyasetçi Şinasi Kazancıoğlu'nun engeline takıldı. Yıldız'a karşı alternatif görülen Kazancıoğlu'nu 1. Sıra Vekil adaylığını layık gören MHP Genel Merkezi bilindiği üzere geçen dönem de bir diğer sağlam MHP'li Saime Palancıoğlu'nu kenara çekmişti.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!