Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Sami Er Sabıkalı Veysel Tay'ı Neden Müdür Yaptı?


Sami Er Sabıkalı Veysel Tay'ı Neden Müdür Yaptı?
Malatya tarihinde görülmemiş, duyulmamış bir yönetim skandalıyla daha yılın gazetecilik olayını gün yüzüne çıkarıyoruz.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er’in 2 ay önce Malatya’nın en güzide markası olan belediye’ye bağlı kurum olan Esenlik Ltd.Şti’ye atadığı Genel Müdür Veysel Tay’ın sabıkalı olduğu ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz haftalarda kurum içerisinde olan bir takım kanunsuzlukları ve mobbingleri ortaya çıkardığımız için hakkımızda suç duyurusunda bulunduğu iddia edilen genel müdür Veysel Tay’ın biraz geçmişine gidip skandal olaylarla karşılaştık.  

2015 YILINDA ESENLİKTE AYRILMA NEDENİ TAM BİR SKANDAL!

Geçtiğimiz günlerde Sabıkalı Müdür Veysel Tay’ın 2015 yılında Müdür yardımcısı olduğu süreçte ailevi sebepleri gerekçe gösterip istifa ettiğini yazmıştık. İddialara göre dönemin Esenlik Müdürü Hacı Uğur Polat’ın eşiyle Veysel Tay’ın eşi kavga ettiği için istifa etmiş. 

2021 YILINDA MİMSAN MACERASI!

Yeşilyurt Güngör Caddesi Ribat 2 sitesinde yaşanan olaylardan Netflix’de soluksuz izlenilecek 6 bölümlük dizi konusu çıkacak kadar skandal olaylar cereyan etmiş. 

Sabıkalı Müdür Veysel Tay’ın eski komşularına ulaşarak o döneme ait neler yaşandığını ağzımız açık bir şekilde dinledik. Komşuları olayı şu şekilde özetliyor. “Bizim çocuklar sitenin bahçesinde oynarken Veysel Tay’ın çocukları arasında kavga ediyorlar. Bizde gidip çocuktur sonuçta diye ayırıyoruz. Fakat bunlar olayı kişiselleştirip gerçek yüzlerini ortaya çıkardı. Eşim eve gelirken asansör’de Veysel Tay’ın eşi Fatma Tay ile karşılaşıyor. Fatma Tay, doktor hanıma saldırmaya başlıyor. Biz oldukça rahatsız olduk. Konuyu yargıya taşıdık. Yargıdan umduğumuzu bulamayacağımızı anladığımız için sırf uğraşmamak adına şikayetimizi geri aldık. Binada bunlardan herkes rahatsızdı." dedi. Yakın katlarda oturan bir diğer komşuları ise "Fatma Tay eşi Veysel Tay’a ağıza alınmayacak küfürler edip bir gece yarısı dışarı atıyordu. Ertesi gün bir bakıyorduk sanki yeni evlenmiş çiftler gibi sitenin bahçesinde nispet yapar gibi el ele geziyorlar. Rahatsızlıklarının olduğunu tahmin ediyorum. Hayatım boyunca ben ve eşim hiçbir şekilde bir kavgaya olaya karışmadık. O yüzden bu tarz insanlardan oldukça uzak durmaya özen gösterdik. Tam evimizi tahliye edip başka yere gidecek ki komşular izin vermedi. Bina sakinleri yönetim oturup düşündük. Bunları nasıl binadan atabiliriz diye. Z.G. isimli bir müteahhit ağabeyimiz evi satın almaya karar verdi. Veysel Tay’ın kiracı oturduğu evi satın aldıktan sonra bunlara tahliye etmeleri için çağrı yaptı. Fakat bunlar Z.G. ile de sürtüştü. Z.G. çalıştığı kurum olan MİMSAN'a kadar gitti. Kavga ve sözlü münakaşalar büyüyünce güç yetiremeyeceklerini anladıkları için evi boşalttılar. Hayatımız boyunca böyle sorunlu bir aile görmedik” dedi. 

MÜHENDİS KOMŞU’YU BABA OĞUL DARP ETMİŞ!

Bir diğer komşuları olan vatandaş, doktor bey’den az kalır olaylar yaşamamış. Yine haber merkezimize bilgi veren Vatandaş “Bir gün eve giderken Doktor Hanımla Veysel Tay’ın eşi Fatma Tay’ın saç başa kavga ettiklerine şahit oldum. Ayırmaya kalktım. Eşim geldi yardımcı oldu. Birkaç gün sonra asansörden inip işime gidecektim ki bir baktım Veysel Tay ve İri yarı oğlu karşımda. Bende iyi niyetten herhalde eşlerini kavgadan ayırdığım için teşekkür edeceklerini sandım. Meğer beni döveceklermiş. Pat saldırdılar bana. Bende kendimi savunup bunlarla kavgaya tutuştum. Konu yargıya taşındı. Meğer Veysel Tay, Eşi Fatma Tay sabıkalılarmış. Oğlu da benim olayımda sabıka aldı. Yaşadıklarımız resmen kâbus gibiydi. Bir yıl boyunca sitemizdeki aileler çocuklarını dışarı çıkarmadı bunların korkusundan. Şerlerinden uzak durmaya çalıştık. Evden atıldılar tüm site rahat bir nefes aldı. Hatta iddialara göre evi boşalttıktan sonra camın önüne bir mermi bıraktıklarını duydum. Bu apaçık tehdittir. Duyduklarıma göre 10 yıl içerisinde yaklaşık 7-8 evden kovulmuşlar. Bu tarz birinin nasıl Malatya’da genel müdürlük görevine getirildiğine inanın aklım ermiyor. Sizin haberlerinizden okuduk. Esenlik kurumunda olaylar çıkardıklarını. Hiç şaşırmadık. Çünkü bunların olduğu yerde huzur ve sukünet olmaz. Sadece doktorlar ve biz değil, tüm site bunlardan çekti. Yöneticimiz ve diğer komşularda kavga etti. Kendisinin Baskilli eşinin ise Melekbaba’lı olduğunu öğrendik. Ben yaşını bile doğru bulmuyorum. Sözde 1977 doğumlu yan yana dursak benden en az 15 yaş büyük. Yaşınıda küçülttüğünü düşünüyorum. Hayatımda en stresli yaşadığım 2-3 yılıma mal oldular. Allah’a havale ediyorum“ dedi. 

SAMİ ER SABIKALI BİR İSME NASIL GENEL MÜDÜRLÜK VERDİ?

Olayların ilk başladığı süreçte Sami Er’i uyarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için gündeme taşımıştık. Malatya’nın güzide bir markası olan Esenlik kurumunun nasıl böyle bir isme teslim edildiğini anlamak gerçekten çok zor. Ailece sabıkalı olan bu insanların Malatya’ya nasıl bir katkı sunacağını düşünüyor varın onu da siz düşünün.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 9
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 7
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Nurullah
    11-06-2024 20:04

    Malatya ya cok bile Allah vere batırıp bitirip gitsinler

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!