Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Sami Er Malatya'ya Geldi! Toplantıda Neler Yaşandı?


Sami Er Malatya'ya Geldi! Toplantıda Neler Yaşandı?
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Sami Er, Malatya’ya geldi.

Sabah saatlerinde hava alanında karşılanan Büyükşehir Adayı Sami Er Malatya Beydağı Spor salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Saat 13’te düzenlenen programa Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Abdurrahman Babacan, İnanç Kara Ölmeztoprak, Bülent Tüfenci, 27. Dönem Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti ve MHP İl Başkanları, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

NOTLAR:

Salonda koltukların bir hayli boş olması dikkatlerden kaçmadı. Adaylık için ismi geçenlerden Öznur Çalık'ın pek mutlu olmadığı mimiklerinden okundu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e vatandaşlar ayrı bir ilgi gösterdi. Resim çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen Osman Güder'in bilindiği üzere devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aday adayı olan 90 kişiden bir çoğunun salona gelmediği dikkatlerden kaçmadı. STK Temsilcilerinin de çoğu yer almadı. AK Partili eski adaylardan birinin "Pek fazla coşku yoktu. İlk defa böyle kopuk bir görüntü gözlemledim. AK Parti'nin bu dönem Malatya'da işi çok mu çok zor" demesi dikkat çekti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmalara geçildi.

ER: MALATYA İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ

Malatyalı vatandaşlarla buluşan Belediye Başkan Adayı Sami Er “Başta sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri Malatya’yı ak bir gelecekle inşa etmek için aday gösterilmiş bulunmaktayım. Malatya’mıza hizmet etmek için karşınızdayım. Hep birlikte kadim şehrimiz, Malatya için seferber olacağız. Ne kadar büyük bir sorumluluk altına girdiğimi biliyorum.” Dedi.

Deprem den sonra şehre geldiğinde halkın birlik ve beraberliğinin kendisine ümit verdiğini belirten Başkan Adayı Er: Depremin ilk günlerinde hayatını kaybeden arkadaşlarımızı, akrabalarımı defnederken de dostlarımınMalatya’daki cenazelerine katıldığımda devletimizin ve milletimizin büyüklüğü yüreğimize umut olmuştu” diye konuştu.

SAHADA OLACAĞIZ, GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ

Yol haritası hakkında konuşan Başkan Adayı Sami Er, “Önceliğimiz konut üretimini takip etmek, katkı sağlamak ve hızlandırmak. Bu konuda ne yapılması gerektiğini gayet iyi biliyorum. Gayretimiz gayet hızlı bir şekilde devam edecek. Depremden sonra şehri terk etmek zorunda kalan Hemşerilerimizi şehrimize geri döndürmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sürekli saha da olacağız, ayağımıza çamur değecek. Gece gündüz çalışacağız.” diye kaydetti.

“ŞEHRİMİZ İÇİN ELİMİZİ DEĞİL YÜREĞİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

İmar ve inşa noktasında tecrübelerine değinen Er, “Toki Başkan Yrd.görevinde bulunurken edindiğimiz tecrübelerle depreme dayanıklı yapılar inşa edeceğiz. Daha önce Malatya’ya hizmet etme şerefine nail olmuştuk. Malatya bizi biz Malatyalıyı gayet iyi biliyoruz. Her alanda şehrimizin kalkınması için gece gündüz demeden çalışacağız, kayısıyıda hak ettiği yere gelmesi için çalışacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz, şehrimiz için elimizi değil yüreğimizi taşın altına koyacağız.”Dedi.

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Şehirde ayrım gözetmeksizin, gereksiz tartışmalara girmeksizin hizmet edeceğini belirten Başkan Adayı Er konuşmasına şöyle devam etti:

“Malatya için diriliş vakti. Bu yolda yürürken enerjimizi gereksiz yollarda değil şehrimizin kalkınması için harcayacağız. Bugünden tezi yok şehrimizle ilgili tüm alanlarla ilgili seferberlik ilan ediyoruz. Seferberlik sadece belediyecilikle sınırlı değildir. Birlikte yol yürüyeceğimiz üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız, STK ve muhtıralarımız hemşerilerimizle istişare ederek şehri yöneteceğiz. Ben bilirim anlayışıyla şehri yönetmeyeceğiz.
Ben bilirim değil öz veriyle hiçkimseyi ayırmadan Malatya’mızı ihya edeceğiz inşallah. İş başına geldiğimizde kısa sürede büyük yol kat edeceğiz. Bana Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Yapacak çok işimiz var. Gün birlik ve beraberlik günü”

KOCA: MALATYALI KİMLİĞİNİ YENİDEN KAZANACAĞIZ

Mutlu bir günü paylaştıklarını söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Sami Başkanımızla inşallah malatyanın fiziki nşasını el birliğiyle başaracağız. Malatyalı kimliğini de yeniden kazanacağımızı başaracağız diyorum. Son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklarla sarsılan Malatyalı Kimliğini yeniden kazanacağımıza inanıyorum. Tüm Malatya’da Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzünü ağartacak bir başarıyı elde edeceğimizi belirtiyorum” diye kaydetti.

BABACAN: SAMİ ER MALATYA İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTANDIR

6 Şubat tarihinde yaşanan depreme değinen ve bürokratlarla birlikte şehri ayağa kaldırmak için uğraştıklarını aktaran AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Belediye Başkan Adayımız Sami Er Beyefendi bunun için biçilmiş kaftan. Tüm vatandaşlarımız 81 ilin öz geçmişine baksınlar bir de Sami Er Beyefendinin öz geçmişini karşılarına alsınlar. Malatya’yı vizyon şehri yapacağız. Vizyon şehri için Sayın Er gibi Başkan’a ihtiyacımız vardı. Malatya’yı bütün bir aile gibi ayırt etmeksizin bir olarak görmek istiyoruz. Hangi Malatya ortak paydasında buluşalım.” Diye ifade etti.

ÖLMEZTOPRAK: ER’İ SİZLERE EMANET ETTİ

Birlik içerisinde Malatya’nın yaşadığı zor günlerden çıkacağını belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Ölmeztoprak, “Sayın Cumhurbaşkanımız sizleri Sami Er Beyefendiye, Sami Er Beyefendiyi de sizlere emanet etmiştir.” diye konuştu.

GÖREN: ŞEHRİMİZİ GERÇEK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ

Milletin Cumhur İttifakına teveccüh gösterdiğini belirten ve 17 kez seçime gittiklerini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Namık Gören, "Sayın Selahattin Gürkan’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Sami Er bizim yol arkadaşımız. Hedefimiz şehrimizin imarını ve ekonomisini kalkındırmaktır. Hedefimiz şehrimizi gerçek belediyecilikle buluşturmaktır. Seçimi sandıktan önce gönüllerde kazandırmaya talibiz.” derken Er’in öz geçmişinden bahsetti.

"SAMİ ER BAŞKANIMIZ İÇİN SAHADA OLACAĞIZ"

Cumhur İttifakının 15 Temmuz’da kurulduğunu belirten MHP Malatya İl Başkan Göhan Gök, “31 Mart gecesi Cumhur İttifakı’nın mührünü hem Türkiye’de hem de Malatya’da vuracağız. 31 Mart gecesine kadar tekilatımız olarak sahada olacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Kıymetli arkadaşlarımızla Sami Er Başkanımızın yanında olacağımızı söylüyorum.” Dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!