refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

Rönesans Eğitim Vakfı'ndan Yeşilyurt'a Dev Okul Projesi


Rönesans Eğitim Vakfı'ndan Yeşilyurt'a Dev Okul Projesi
Rönesans Eğitim Vakfı Malatya Yeşilyurt ilçesinde 16 derslikli Fen Lisesi, Spor Salonu ve Yurt Binasının bulunduğu eğitim kompleksi'nin protokolünü Malatya Valisi Aydın Baruş ve Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı ile birlikte imzaladı.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Eğitim Vakfınca 2020 yılında eğitim ve öğretime başlaması planlanan içerisinde 16 derslikli Fen Lisesi, spor salonu ve yurt binasının bulunacağı eğitim kompleksi ile ilgili Vali Aydın Baruş başkanlığında Rönesans Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imza töreni yapıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Valilik 1 Nolu Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapıldığını belirtti.

Çocukların ferah ve modern cihazlarla donatılmış okullarda eğitim görmelerini önemsediklerini aktaran Vali Baruş, şunları söyledi: "Bu kapsamda devletimiz çok önemli eğitim yatırımları yapıyor ilimize. Kentte şu an 762 okulumuz var ve buralarda 175 bin 226 çocuğumuz öğrenim görüyor. 2018 yılında ilimizde 17 okul, 4 öğrenci yurdu ile 5 spor salonumuz hizmete sunuldu. Bu yıl da inşaatı devam eden 16 okul, 5 pansiyon ile 3 spor salonumuz var. Bunlar da en kısa sürede eğitime kazandırılacak." dedi.

Vali Baruş, hayırseverlerin kente yaptığı katkıları da önemsediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Devlet ve vatandaş iş birliği içerisinde çocuklarımızın daha güzel koşullarda eğitim göreceği binaların hizmete alınması önem taşıyor. Malatya'da yetişmiş hayırsever iş adamları kentte önemli projelere imza atıyorlar. Bugün Rönesans Holding'in kente yaptıracağı fen lisesi kompleksinin protokolünü imzalıyoruz. Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde 30 bin metrekarelik parselde, 11 bin 500 metrekare kapalı inşaat alanına sahip bir kompleks olacak. 16 derslikli fen lisesinde 6 laboratuvar ile kütüphane bulunacak. Ayrıca kompleks içerisine spor salonu ile yurt binası da inşa edilecek" dedi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Seyfi Yağmuroğlu da kentte vakıfları aracılığıyla daha önce de okul yaptırdıklarını belirtti.

Ferit Seyfi Yağmuroğlu, sosyal sorumluluk kapsamındaki bağışları eğitim alanında yapmaya gayret gösterdiklerini anlatarak, aydınlık bir gelecek ve bilim adamları yetişmesi için eğitime katkı verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Seyfi Yağmuroğlu Fen Lisesi yerleşkesinin yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından Vali Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Seyfi Yağmuroğlu ile birlikte Fen Lisesinin yapılacak olan kampüs alanına giderek yerinde incelemelerde bulunup yetkililerden proje hakkında bilgiler aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
aziz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!