yesilyurt
Malatya
08 Aralık, 2023, Cuma
  • DOLAR
    28.97
  • EURO
    31.25
  • ALTIN
    1890.7
  • BIST
    7953.7
  • BTC
    43672.93$

Rektör Sahte diyen akademisyen görevden uzaklaştırıldı!


Rektör Sahte diyen akademisyen görevden uzaklaştırıldı!
Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy'un profesör ünvanı için gerekli şartları sağlamadığını belirterek YÖK'e başvuran Doç. Dr. Hüseyin Aslan, Aksoy tarafından açığa alındı.

Bir kaç aydır yayınladığımız Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli ve Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy'un profesörlük kriterlerini sağlamadan profesör yapılması ve bununla yetinmeyip rektör yapıldığı usulsüzlüğünde akıllara zarar bir gelişme yaşandı. 

Konya'daki Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy'un profesörlük için gerekli şartları yerine getirmediği gerekçesiyle Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) şikayette bulunan Doç. Dr. Hüseyin Aslan açığa alındı.

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya Selçuk Üniversitesi’ne 2020 yılında rektör olarak atanan ve halen görevde olan Metin Aksoy hakkında Yükseköğretim Kurulu'na, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. Hüseyin Aslan tarafından, "profesörlük unvanı alma şartlarına uygun olmadığı halde önce profesörlük unvanını aldığı ardından da rektör olarak atandığı" gerekçesiyle şikayette bulunuldu.

ESKİ REKTÖR: ATAMA KANUNLARA AYKIRI

Bir dönem AK Parti'den milletvekili aday adayı da olan Selçuk Üniversitesi önceki dönem rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise iddiaların doğru olduğunu söylemişti. Şahin, "Durum komisyon tarafından gizlenmiş. Ben gerçekleri atama süreci tamamlandıktan sonra öğrendim. Görev sürem bitmişti. Resmi olarak yapacak bir şeyim yoktu. Yayınları yetersiz, bununla birlikte 40 puanı eksik. Başlıca eser şartını sağlamıyor. Bu şartları yerine getirmeyen ilgili kadroyu alamaz. Yapılan tamamen usule işleyişe ve kanunlara aykırıdır" dedi.

ASLAN: SORUŞTURMA DAHİ AÇILMADAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIM

Yaşanan gelişmelerin ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, YÖK'e kendisi hakkında şikayette bulunan Doç Dr. Hüseyin Aslan'ı görevinden uzaklaştırdı.

Mahkemeye başvuracağını söyleyen Hüseyin Aslan, "Rektör bey iddialara yanıt vermek yerine aldığı ani bir kararla beni görevimden uzaklaştırdı" diye konuştu.

Hakkında bir soruşturma olmadığını belirten Aslan, "Normalde rektör beyin önce hakkımda bir soruşturma açması ve soruşturmanın ardından eğer gerekliyse görevden uzaklaştırması gerekiyordu. Ama açıklamalarımın hemen ardından hakkımda soruşturma dahi açılmadan görevimden uzaklaştırıldım. Rektörlüğün aldığı karara karşı idari mahkemeye başvuracağım" dedi.

YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR CEMAATLERE Mİ TESLİM OLDU?

YÖK Başkanı iken en ufak usulsüzlükte gereğini yapan önceki dönem YÖK Başkanı Yekta Saraç'dan sonra göreve getirilen Erol Özvar, bu kadar usulsüz iş ve şikayetlere adeta kulağını kapayıp görmezden mi geliyor? Yoksa yukarıdan cemaatcilerin emrini mi uyguluyor anlamak gerçekten güç. Kendisi hakkında Cimer'e şikayetçi olan akademisyenler bu hukuksuz yönetimin derhal değişmesi yönünde talep bildirdiği öne sürüldü. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Doğrucu Davut
    16-11-2023 12:54

    657 sayılı Devlet Memurları Kanununun kamu görevlerinin çalışma saatlerini düzenleyen 99. ve 100. maddeleri ile belirlenen mesaiye uyum sürecinin takip edilmesi ve kayıt altına alınması adına;15.11.2023 Çarşamba gününden itibaren Üniversitemiz tüm birimlerinde Personel Takip Sistemi'ne geçilecek olup anılan tarih itibariyle görevli tüm personelin giriş çıkışlarda bina girişlerine takılan cihaza"Personel Kimlik Kartı" okutması gerekmektedir. Bilindiği üzere; anılan mevzuat hükümleri çerçevesinde İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 08:00-17:00 olarak belirlenmiştir. Mesai saatlerine riayet edilmesi ilebirlikte etkin ve verimli çalışma ve hizmetlerin aksamamasına azami özen ve dikkat gösterilerek, Üniversitemiz personelinin görev yerlerine ulaşımının servis araçlarıyla sağlandığı göz önünde bulundurulacak ve takip sistemi işlemlerinde 08:15-16:45 saatleri baz alınacaktır. Personel Takip Sisteminin aktif hale getirilmesiyle birlikte, personelin mesai saatleri içerisinde kısa süreli idari izin talebinde bulunmasıdurumunda; Üniversitemiz Web sayfasında(https://kalite.ozal.edu.tr/?page_id=8703) yer alan ve yazımız ekinde gönderilen "Kısa Süreli (Saatlik) İzin Formu" kullanılacaktır.Bu bağlamda; birimlerde görevli tüm personele gerekli duyuru ve bilgilendirmenin yapılarak konunun sıralı amirler tarafından hassasiyetle takip edilmesini, herhangi bir olumsuzluk ve aksaklığa mahal verilmemesini önemle rica ederim.Bu sadece işçilere yapılan bir mobbingdir akademisyenleri hiçbiri kart basmıyor ve birçoğu işe gelmiyor çünkü rektörün gücü yetmiyor sadece işçiyi ezmeyle gününü geçiriyor

  • yorum avatar
    Esra
    13-11-2023 22:05

    Bu iddalara resmi delilli cevap vermek çokmu zor Korktuğunuz şey ney bu ne koltuk sevdası Sizler atanmış kişilersiniz kamuoyunu böylesi haberlerle neden meşgul ediyorsunuz çıkın delikanlı gibi ispatınızı yapın

  • yorum avatar
    Aksaçlı
    13-11-2023 21:48

    Panik oldular birkaç aya patlarlar Amaç gayeden önce gelmemeli Gayeniz güzel bir nesil yetiştirmek olsun Ama amacınıza ters umarım devletin üst kademeleri bu usulsüzlükleri görür ki görecek ve gereken yasal işlemi başlatacaktır

  • yorum avatar
    Hakan
    13-11-2023 21:43

    Recep hocanın şekerin faydaları üzerine çalışma yapması lazım. Hammadde bulmaktada zorlanmaz, şekerci tanıdıkları var onlar hammadde sağlarlar.

  • yorum avatar
    İ. Recep
    13-11-2023 21:39

    Recep hocanın cemaati meşalemi?İnönü üniversitesindeyken fetö ilede ilişkisi olduğu iddia ediliyor. Bence Recep hocanın geçmişinin çok iyi araştırılması gerekiyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!