Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2440.2
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63980.48$

Reina Saldırganı İstanbul'da yakalandı


Reina Saldırganı İstanbul'da yakalandı
Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden Özbek asıllı terörist Abdülgadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta bir siteye düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyonda 1'i Kırgız, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı
Beşiktaş Ortaköy'de yılbaşı gecesi bir gece kulübüne düzenlenen saldırının faili olduğu iddiasıyla aranan Abdülgadir Masharipov'un yakalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ün de Mısır, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar olmak üzere  5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Teröristin yakalandığı sırada oğlunun da yanında olduğu belirtildi.

Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Habertürk muhabiri Osman Girgin'in konuyla ilgili "Esenyurt'ta site içerisinde bir operasyon düzenlendiğini biliyoruz. Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne götürülecek" ifadelerini kullandı. Saldırganın arkadaşının evine 3 gün önce gittiği, yakalandığı evde incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Reina saldırganının yakalandığı evde bulunan iki kadın gözaltına alındı

İSTANBUL VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi ile İstanbul Emniyet Müdürü, DEAŞ'lı teröristin yakalanmasıyla ilgili saat 10.30'da açıklama yapacak.

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişlieri Bakanı Süleyman Soyluyu Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti.

REİNA SALDIRGANI AFGANİSTAN'DA EĞİTİM ALMIŞ

Reina saldırganı Özbek asıllı terörist Abdülgadir Masharipov'un Afganistan'da eğitim aldığı ve İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Masharipov'un, Arapça, Özbekçe, Çince ve Rusça olmak üzere 4 dil bildiği bildirildi

GÖRGÜ TANIĞI TERÖRİSTİN YAKALNDIĞI ANI ANLATTI

Reina saldırısının yakalandığı sitedeki görgü tanığı olay anını anlattı.

Operasyon anında site girişinde bulunan Sezer Aras isimli bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel hareket polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran Aras "İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı" diye konuştu.

Habertürk

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!