Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

Recep Bentli Şikayetimize YÖK Başkanı Erol Özvar Ne Dedi?


Recep Bentli Şikayetimize YÖK Başkanı Erol Özvar Ne Dedi?
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Recep Bentli'nin 4 akrabasının işe alınmasıyla adeta aile akraba üniversitesine döndü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli’nin profesörlük kriterlerini sağlamadan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay tarafından profesörlük unvanı verilmesini ve ardından bazı siyasi çevrelerce rektör yapılmasına tanıklık etmiştik. CİMER’e Recep Bentli hakkında şikayette bulunmamızın ardından ilgili kurum olan İnönü Üniversitesine yönlendirilmiş ve İnönü Üniversitesi kendi kurum ve şahıs bilgilerini 3. Şahıslara paylaşmıyoruz şeklinde basit bir cevapla olayı geçiştirmişti. 

REKTÖR YARDIMCISI EVELEDİ, GEVELEDİ AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ!

Konuyla ilgili olarak bu defa İnönü Üniversitesi rektör yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek’i arayıp Recep Bentli’nin hangi kriterler baz alınarak profesörlük ünvanının verildiğini sormamız üzerine sesli olarak ta 3. Kişilere paylaşmıyoruz şeklinde bir söz beyan etti. Kendisine “Peki hocam Bentli’nin 1. İsim uluslararası yayınının olmadığını gördük. Burası normalde kamuya açık bir yer. Bu konuda ne diyorsunuz?” şeklinde soru yöneltince Baharçiçek “Onu kendisine sorun” demişti. 

YÖK BAŞKANI ŞİKAYETİMİZİ KAALE BİLE ALMADI!

Konuyla ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar’ı arayıp “Efendim Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli’nin profesörlük kriterlerini sağlamadan profesör yapılmasını biliyor musunuz. Ne zaman soruşturma başlatacaksınız?” şeklinde soru yöneltince YÖK Başkanı Özvar “Hadi kardeşim hadi hadi kapat” şeklinde bir yanıt vererek adeta başından savdı. 

NE OLMUŞTU?

AKRABA ÜNİVERSİTESİ!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde bilindiği üzere akraba ve aile boyu torpil haberleri hem tarafımızdan hem de ulusal medya tarafından ülke gündemine düşmüş sosyal medya platformu olan x’de geniş yankı uyandırmış ülke gündemine oturmuştu.  Konunun baş aktörlerinden hemşirelik mezunu ve hekim kökenli olmamasına rağmen sırf döner sermayeden nemalanması için tıp fakültesinde dekan yardımcılığına getirilen Neşe Karakaş, bilindiği üzere Rektör Recep Bentli’nin Kaynının eşi.  

AKRABASI BİLE RECEP BENTLİ’YE KEFİL OLMADI! 

Geçtiğimiz aylarda kendisiyle bir görüşmemiz olmuş ve bize Rektör akrabası olan Recep Bentli’nin Profesörlüğünün sahte olmadığını ispat etmeye kalkmıştı. Kendisinden doğru bilgi ve belgelerin tarafımıza ulaştırılması durumunda yayınlayıp yanlış haber için özür dileyeceğimizi belirttik. 

Bunun üzerine Neşe Karakaş bir takım belgeler yolladı. Yolladığı belgeleri bir çok profesör ve akademisyen dostlarımıza teyit ettirdiğimizde ne Uluslararası 1. İsim yayının olduğunu ne de puanı’nın Profesör olması için yeterli olmadığını belirtmeleri üzerine kendisine bize neden yalan söylediğini ve dürüst olmadığını belirtmemiz üzerine attığı belgelerin doğru olduğu konusunda ısrarcı oldu.  Bizde kendisine "Biz taraf tutmayız. Madem attığınız belgelere güveniyorsunuz, o halde şöyle yapalım. İsminizi kullanalım 'Rektörün Akrabası, Rektörü Akladı” şeklinde bir haber yapalım ve bu belgeleri kamuoyunun takdirine sunalım. Sorumluluk alıyor musunuz?' şeklinde yazmamız üzerine çıt çıkmadığı gibi yakın bir süreçte de tıpkı akrabası olan rektör Recep Bentli gibi engeli bastı.  (İstenildiğinde yazışmalar ve belgeler gönderilebilir) iddia yada duyum değildir. 

RECEP BENTLİ, PROF. OLMADIĞI HABERİ MAHKEME KARARIYLA KALDIRTTI! 

Geçmişte “Rektör Recep Bentli'nin Profesör Olmadığı Ortaya Çıktı!” başlıklı haberimiz on binlerce tıklanma almış ve vatandaşlardan tepki dolu yorumlar gelmişti.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi bir değil tam 4 avukatla bu haberi kaldırtma kararı çıkartıp haberimize engel getirdiler. 4 Avukat değil isterse Malatya Plakası olan 44 Avukatı üzerimize yollasın üniversitede usulsüz ne iş dönerse korkmadan, yılmadan kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 5
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!