Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2394.2
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    58939.84$

Önce Film Festivali, Şimdi Malatya Günleri!...


Önce Film Festivali, Şimdi Malatya Günleri!...
Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri programının ardından yaşananlar tasvip edilecek ve kabul görecek şeyler değildi. 
MHP İstanbul Milletvekili Malatyalı Arzu Erdem’in muhalefet partileri üzerinden yaptığı çirkin söylemler festivale damga vururken, Malatya Valisi Hulusi Şahin’in belediye başkanlarına söz hakkı verilmemesi konusundaki uyarısı çok konuşulanlar arasındaydı.
Oldu bitti MASTÖB, MAKON gibi tabela oluşumlarının başarılı bir iş yapmaktan aciz olduklarını vurgulasam da maalesef eline yüzüne bulaştırmaktan geri kalmıyorlar. 

Bu şehirde yapılan her şey bir eleştiri süzgecinden geçmek zorunda mı? 

Kıymetli okuyucular sizlerde yakından takip ediyorsunuz ki, memleketimizin gerek ilçelerimizde, gerek şehir merkezimizde ve gerekse İstanbul, Ankara, Antalya hatta KKTC’de bile tanıtım etkinlikleri yapıldı, yapılıyor ve yapılacaktır. Belediyeler şehrin temel ihtiyaçlarını, alt yapısını, suyunu, parkını, gezi alanını kısacası huzurlu bir ortamda yaşayacağı gereksinimleri sağlamışsa, sosyal destekte bulunuyorsa geriye ilçenin yada ilin tanıtımından başka ne kalıyor? 

Bazı yerel siyaset yaptığını sanan tecrübesiz başkanlar, kendi kafalarına göre kültür derneği kuran bazı memleket abileri aklı sıra eleştirmek için adeta bir biriyle yarışıyorlar. Biri “ 2 Teneke Peynir İle Malatya Tanıtılmaz ” bir diğeri, Hemen hemen her etkinlikte Valilik Basın Müdürü Halil İbrahim Kılıç'ın özellikle Malatya yemeklerinin tanıtım yaptığından bihaber, Malatya standına bir kaç günlüğüne para vererek yöresel yemekleri kendince yorumlayıp satıp para kazanma derdindeki bir hemşehrimizin tezgahının resimi üzerine sosyal medya’da “ Bu mu Malatya gastronomisi? Böyle tanıtım olacağına hiç olmasın daha iyi..” diye eleştiriyorlar. Benzer zihniyetteki insanlar Malatya'da yıllardır marka haline gelen " Uluslararası Malatya Kristal Kayısı Film Festivali " içinde aynı söylemlerde bulunuyordu. Şöyle bir söz geliyor insanın aklına “ Ya bir yol bul, ya bir yol aç, yada yoldan çekil ” yahu kardeşim siz bir fikir sundunuz da yapmadılar mı? Yada ilgili belediyeleri, organizasyon firmalarını arayıp benim de düşüncelerim var gelin bu söylediklerimi dikkate alın” dediniz mi?

Sallamak kolay. Bu tarz organizasyonlar kolay mı yapılıyor sanıyorsunuz? Her ne kadar amatörlüğünü kendim de eleştirsem de, biz yapıcı eleştiriler yaparak düzeltilmesi yada geliştirilmesine katkı sunarken, bunlar iyice karalayıp kötülüyor. Hırsızla, uğursuzla, malı götürenle uğraşın kardeşim! Bırakın Malatya’nın gününü, gecesini, eğlencesini. Size kalırsa hiç sosyal etkinlik olmasın. Kös kös oturup dedikodu yapılsın, sosyal medyada üç beş beğeni avına çıkılsın. Bu mudur icraat yani? 

Ayıptır bu zihniyet memleketimize ve sizlere yakışmıyor. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!