Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2458.5
  • BIST
    9820.51
  • BTC
    64419.25$

Okul Öncesi Eğitim Seti Nedir?


Okul Öncesi Eğitim Seti Nedir?
Okul öncesi eğitim seti çocukların gelişim dönemleri dikkate alınarak kaleme alınan kitaplardır.
Okul öncesi eğitim seti çocukların gelişim dönemleri dikkate alınarak kaleme alınan kitaplardır. Özellikle çocukların gelişim dönmelerinde fiziksel ve zihinsel yapılarına uygun olarak dizayn edilmiştir. Belirlenmiş olan dönemin kritik davranış özellikleri ve amaçlarına uygun olarak üretilmiş içeriklerdir.
Okul öncesi dönem süreci içinde yer alan tüm öğrenciler temel niteliklerine göre sınıflandırılır. Yapılan sınıflamalar sonrasında elde edilen içeriklerin kapsamı incelenerek düzenlenir. Yapısal niteliklerine göre incelenerek temin edilen tüm kitaplar set halinde olduğu için gereksinimlere cevap vermiş olacaktır.
Seçimi yapılan okul öncesi eğitim setlerinin çocukların gelişimleri üzerinde son derece önemli bir yeri vardır. Detaylı olarak incelenen tüm kitaplar çocuklara sağladığı fayda doğrultusunda daha iyi sonuçların alınmasını da sağlamış olacaktır.

Okul Öncesi Eğitim Seti Faydaları

Okul öncesi eğitim seti sağladığı faydalara göre incelendiğinde özellikle seçilen kavramsal boyuta göre de ön plana çıkmıştır. Çocukların anlayacağı sade ve anlaşılır bir dilin kullanılması en etkili nitelikleri arasında yer almıştır.

Okul öncesi eğitim setleri olarak başlıkları oluşturulan ve alt başlıkları ile oluşturulmuştur. Temel nitelikleri olarak gelişimsel nitelikleri  yansıtması ve bu bağlamda düzenlemelerin sunulması sağlanır. Öncelikli olarak bir bütünlük içinde geliştirilmesi sağlanan setlerin çocukların algı durumları üzerinde son derece önemli bir yeri vardır.

Okul Öncesi Eğitim Seti ve Nitelikleri

Okul öncesi eğitim seti çocukların sahip oldukları yetenekleri geliştirmesi ve ön plana çıkarması ile geliştirilmiştir. Kaleme alınan eserler sağladığı faydaya göre değişiklik gösterecektir. Bir bütün halinde inceleme alanına dâhil edilen tüm nitelikler arasında bağlantı kurulması sağlanır.
Gelişim dönemlerinin kritik zamanlamalarına ışık tutması ve pozitif algı oluşturulması ile düzenlemeler yapılmıştır. Detaylı olarak incelendiğinde en çok gelişimsel ve zihinsel alt basamakların incelenmesi esasına dayalı olarak çalışmalar yapılmıştır. Kitapların olumlu etkisinden faydalanılması ile ilgili çalışmalar yapılır.
Okul öncesi eğitim setleri gelişimsel olarak zihinsel kurulumların oluşması ve düzenlenmesine katkı sunacaktır. Alışılmış kalıpların dışında yeni ufukların açılmasını da desteklemesi ile çalışmalar yapılmış olacaktır. Okul öncesi eğitim kitap setleri için https://kidega.com/kitap/okul-oncesi-yardimci-kaynak-kitaplar/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!