refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2308.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70683.14$

Mimarlar Odası Malatya İçin Önerilerini Sıraladı!


Mimarlar Odası Malatya İçin Önerilerini Sıraladı!
Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından 2022 yılı değerlendirme raporu yayımlandı. 

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel yaptığı yazılı açıklama'da Malatya'da yapımı devam eden ve ivedi bir şekilde düzenlenmesi gereken hususları kamuoyu ile paylaştı. 

Başkan Fidanel şu açıklamalarda bulundu. " İnsan ve trafik yükünün her geçen gün arttığı kentimizde, yenilenen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişim ve değişime mecbur olan kent merkezlerimizin rahatlatılması ve sağlıklaştırılması zaruridir. 
Bu bağlamda Şire ve Buğday Pazarları'nın şehir dışına taşındığı gibi Mobilya ve Keresteciler Sitesi'nin, Hurdacılar Sitesi'nin, Özsan Sanayi Sitesi'nin ve küçük sanayi siteleri'nin tamamı da yaşam alanlarından uzaklaştırılmalıdır. Altay Kışlası arazisinde yapılması planlanan proje hızlandırılarak bir an önce hayata geçirilmelidir.  Yapımı çok uzun süren Kuzey Çevre Yolu'nun Akçadağ Yol Ayrımı ile Malatya-Sivas karayolu arasındaki 26,1 kilometrelik 1. etabı açıldı. Bu yolun 27,4 km'lik 2. etap çalışmaları da uzatılmamalı ve hızlıca faaliyete alınarak mevcut çevreyolunun yükü acilen hafifletilmelidir.  Çarşı merkezinde bulunan Sümer Camii'nin yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii Projesi konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer gibi değerlendirilse de bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını ve İnönü Caddesi’nin trafik akışına engel olacağını ön görüyoruz. Bu konumun yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyiz. Yapımı devam eden güney ve kuzey kuşak yolları çevreyolu ve ana arterlerin araç trafiğini rahatlatacağı için şehir planlaması açısından değerlidir.  Tecde ve Karakavak Mahallesi arasında yapımı hızla devam eden 300 dönümlük alandaki 100. Yıl Parkı Malatya'mıza değer katacak çok önemli projelerden birisidir. Beton yükünün azaltılarak yeşil dokuların oluşturulması kent sağlıklaştırması açısından çok değerli olmakla birlikte, kentin diğer bölgelerinde de yeşil alanların artırılması gelecek nesiller için hayati önem taşımaktadır. 100. Yıl Parkı Projesini ve Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden Tabiat Parkı & Gençlik Kampı Projelerini Malatya'mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederiz. Mimarlar Odası, yaşam çevrelerini sağlıklı ve daha yaşanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. "
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
aziz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!