tso
Malatya
18 Ağustos, 2026, Salı
  • DOLAR
    47.92
  • EURO
    55.52
  • ALTIN
    6769.5
  • BIST
    14.132
  • BTC
    64157.329$

Milletvekili Ağbaba Hekimhan'da Kayısı İncelemesi Yaptı!


Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan’da sağanak yağışın ardından sel ve heyelanın etkili olduğu Kocaözü Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

MALATYA (MHA) - Ağbaba, bölgede yaklaşık 200 tonluk zarar oluştuğunu belirtirken, üreticiler sel sularına kapılan kayısıları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Hekimhan’da etkili olan sağanak yağışın ardından sel ve heyelanın vurduğu Kocaözü Mahallesi’nde hasarın boyutu ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ile birlikte mahalleyi ziyaret ederek selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Ağbaba vatandaşları dinledi

Sel sularının etkili olduğu bölgeleri gezen Ağbaba, vatandaşlarla görüşerek yaşananlar ve meydana gelen zarar hakkında bilgi aldı. Üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyen Ağbaba, bölgede yaklaşık 200 tonluk zarar oluştuğunu söyledi.

Can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ifade eden Ağbaba, sel ve heyelandan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sergendeki kayısılar sele kapıldı

Mahalle sakinleri ise yaşadıkları zararı Ağbaba’ya anlattı. Hasat döneminde güneşte kurutulmak üzere sergenlere bırakılan kayısıların sel sularından etkilendiğini belirten üreticiler, ürünlerin önemli bölümünün kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Sel ve heyelan nedeniyle bölgede tarımsal üretimin yanı sıra ev, depo ve yollarda da hasar meydana gelirken, vatandaşlar zararlarının giderilmesi için destek beklediklerini dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!