Malatya
09 Mayıs, 2025, Cuma
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4135.9
  • BIST
    9.279
  • BTC
    102916.45$

’Merkez’ kararını açıkladı


’Merkez’ kararını açıkladı
Merkez Bankası politika faizini beklentiler dahilinde 500 baz puan artırarak yüzde 30'a yükseltti.

Merkez Bankası politika faizini beklentiler dahilinde 500 baz puan artırarak yüzde 30'a yükseltti.

ANKARA (İGFA) - Para Politikası Kurulu, enflasyonun Temmuz ve Ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.

Kurul, enflasyonun TCMB Enflasyon Raporu'ndaki tahmin aralığınının üst sınırına yakın seyredeceğini işaret ettiğini belirterek, enflasyonun çıpalanması ve fiyatlama davranışındaki bozulmanın kontrol altına alınması için sıkılaştırmaya devam edeceğini açıkladı.

 

https://twitter.com/Merkez_Bankasi/status/1704812864672780584

 

Türk Lirası'nın cazibesinin artırılması yolunda devam edeceklerini belirten PPK metninde "Sadeleşme süreci, etki analizleri dikkate alınarak kademeli olarak devam edecektir. Bu kapsamda, Türk lirası mevduat payının artırılmasına yönelik düzenlemeler parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmektedir." denildi.

Metinde ücret artışları ile vergi düzenlemelerinin enflasyona büyük ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirilmesi yapıldı.

Buna göre Para Politikası Kurulu, enflasyonun çıpalanması ve fiyatlama davranışındaki bozulmanın kontrol altına alınması için sıkılaştırmaya devam edeceğini belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!