Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68125.059$

Merhum Başkan Karaduman'ın dileği 10 yıl sonra kabul oldu!


Merhum Başkan Karaduman'ın dileği 10 yıl sonra kabul oldu!
Aylardır merak edilen ve heyecanı son haftaya kadar süren Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylık yarışı resmi olarak nihayet bugün sonuçlandı. 

Ankara’da AK Parti’nin aday tanıtım toplantısında Sami Er ismi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Arşivimizden yaptığımız bir haber oldukça dikkat çekti. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı merhum Haydar Karaduman’ın 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimler öncesi yine o dönemde aday adayı olan Sami Er için sarf ettiği sözler dikkat çekti.

KARADUMAN; SAMİ ER BİÇİLMİŞ KAFTANDIR!

Merhum Haydar Karaduman o dönem Sami Er için, “Sami Er, bence Malatya Büyükşehir Başkanlığına biçilmiş bir kaftandır” dedi. Rahmetli’nin dileğinin 10 yıl sonra kabul olması ilginç bir detay olarak gözden kaçmadı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, işte o zaman Sami Er’i işaret ederek “Sami Er’in Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi için büyük bir şanstır. Bunun nedeni Türkiye’nin Dünya şehri İstanbul’da belediyeyle ilgili bir görev yürütmesidir. Büyükşehir yasasıyla köylerimiz artık mahalle olmuştur. Sami Er, Malatya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. Olayın neresinden bakarsanız bakın, Sami Er, bence Malatya Büyükşehir Başkanlığına biçilmiş bir kaftandır. Artık bütün sorumluluk bunu değerlendirenlerin olacak. Bizim gönlümüzde yüreğimizde Sami Er, en yerinde başkan adayımızdır. Her şey Ankara’ya kalmıştır, onlara havale ediyoruz, bütün sorumluluk onlardadır. Güzel yaparlarsa sevap onların olacaktır, eğer yanlışa düşerlerse günah onların olacak. Sami Er’e başarılar diliyoruz” dedi.

TEMAYÜLDE BİRİNCİ OLMUŞTU, HEDEF OLDU

Başkan adaylığı temayül yoklamasında Sami Er’in açık ara birinci olduğu söylendi. Ancak bu sonuç Milletvekilleri ile İl teşkilatının hoşuna gitmedi. Sami Er halk desteğine rağmen aday gösterilmedi ve İstanbul’a geri döndü. Tek bir olumsuz kelime söylemedi. 10 Yıl sonra Sami Er, merhum başkanımız Haydar Karaduman’ın da dediği gibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geri döndü. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın Başkan adayı Sami Er’e destek açıklamasında bulunması o dönemin Belediye Başkanı ve AKP Teşkilatı ile Milletvekillerinin hoşuna gitmemiş, Karaduman’ı eleştiren haberler yaptırmışlardı.

Bu vesile ile merhum başkan'a Allahtan rahmet diliyoruz.

Yeni başkan Sami Er'e görevinin hayırlı olmasını diler, memleket için güzel çalışmalar yapmasını temenni ediyoruz.  
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!