tso
Malatya
18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    47.17
  • EURO
    54.01
  • ALTIN
    6042.5
  • BIST
    14.251
  • BTC
    62782.928$

Malatya'ya 350 Kişi Kapasiteli 3 Huzur Evi Yapılıyor!

Malatya'ya 350 Kişi Kapasiteli 3 Huzur Evi Yapılıyor!
Ülkemiz genelinde erozyona uğrayan aile yapısı bir takım algı yada art niyetli insanlar tarafından kullanılmaya ve yaşlılar üzerinden gündem malzemesi yapılmaya başlandı.

Malatya’da son zamanlarda yeni bir algı daha ortaya atılmaya devam ediyor. Yıllardır siyasi bir beklenti içerisinde olup, herhangi bir zemin bulamayınca Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği adı altında bir dernek kurup zaman zaman boy gösteren Ayşe Ece Budan, bir takım yanlış bilgilendirme ile bir takım kurum ve insanları zan altında bırakacak hamlelerden geri kalmıyor. 

MALATYA’DA 18 BİN YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI BİREY VAR!

Son aylarda bir takım medya organlarında yer alan “Evinde ölü bulundu” şeklinde yaşlı bireyler üzerinden, sanki bakıma muhtaç ama devlet imkan vermemiş yada bihaber şeklinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını hedefe koyan zihniyetin neyin peşinde olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Malatya’da 18 Bin civarında yaşlı’nın yalnız yaşadığı tahmin ediliyor. Türkiye’nin hangi ilinde bu kapasiteyi karşılayacak bir huzur yada bakım evi var ayrı bir tartışma konusu. Kaldı ki bu insanların Huzur evi yada bakım evini istediğini nereden çıkarıyorlar.

Kırsal köylerde yalnız yaşayan yaşlılara birkaç kez teklif yapılmasına rağmen red yanıtı alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bu yaşlılara gıda ve diğer evde bakım koşulları noktasında her türlü kolaylığı ve imkanı sağlamayı yıllardır sürdürüyor. 

MALATYA’YA 350 KİŞİLİK HUZUR EVİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü deprem sonrası bir takım hayır severler ve bakanlık ile görüşmeler yaparak 150 Kişilik olanı bir hayır severin üstlendiği 100 – 100 iki adet bakanlık destekleriyle toplamda 3 adet huzur evi Malatya’ya kazandırarak bölgenin en büyük kapasitesine kavuşmayı planlıyor. 

Algıları yapanların Türkiye’de son yıllarda git gide bozulan aile yapısını düşünerek, Anne ve Babalara sahip çıkmayan evlatların tercihiyle yalnız yaşamaya mahkum edilen yaşlılara, çocuklarının yada akrabalarının sahip çıkması ve bu kaderine terk edilmişliği sorgulaması gerekirken, bu kopukluğu engelleyici bir takım projeler oluşturmak yerine, devleti, bakanlığı yada ilgili kurumları töhmet altında bırakacak açıklamalar yapması kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi en hafif tabirler insafsızlıktır. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 yılını Aile yılı yapmasının mantığını dahi anlamadan, hala bu tarz algı üretmek neyin nesidir gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. Aile Yılı demek, çekirdek aile ile ilgili sosyal aktiviteler değil, Geniş aile kavramında yaşlılara sahip çıkmayı ve iç içe beraber yaşamayı da kapsıyor. Yaşlıların evde ölü bulunduğu haberleriyle farklı anlam yada algılar üretmek yerine, yaşlılara nasıl sahip çıkarız, yaşlılar neden yalnız kalıyor, yaşlıların yalnız kalmaları kader mi, tercih mi? Bunları araştırmak daha mantıklı olur. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!