Malatya
09 Mayıs, 2025, Cuma
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4135.9
  • BIST
    9.279
  • BTC
    102916.45$

Malatyalı Rektör adayı Keleş dev proje için kolları sıvadı


Malatyalı Rektör adayı Keleş dev proje için kolları sıvadı
Malatya'nın övündüğü isimlerden biri olan ve onlarca başarılı projenin altında imzası bulunan Prof. Dr. İbrahim Keleş bilindiği üzere Malatya İnönü Üniversitesi rektörlüğüne adaylığını açıklamış, fakat bir müddet sonra adaylıktan çekilerek Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı destekleme kararı almıştı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği görevini sürdüren Keleş, İstanbul Üniversitesi Rektör Adayı oldu. Keleş Dev proje için kolları sıvadı. Konuyla alakalı olarak Malatyadan.com'u yazılı olarak bilgilendiren Keleş İstanbul Üniversitesi, 1,5 milyar bütçeli ‘Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Projesi’ adı altında, genelde İstanbul, özelde ise tıp sektörü için büyük önem arz eden bir çalışma içerisine neden rektörlük seçimlerine günler kala start verildi? sorusunu ve daha bir çok çarpıcı değerlendirme yaptı.Bir süredir bu projenin bazı aşamaları basın yoluyla ve açılan http://yenicapacerrahpasa.org web sayfası aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmakta.
.PROJE SÜRECİ İYİ YÖNETİLMİYOR! İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. İbrahim Keleş,  yapılan bu çalışmanın gerekliliği ve aciliyetinin önemli olduğunu ama  başlatılması için 13 sene geç kalınmış bu sürecin yönetimindeki aceleci ve alternatif aramayan tutum var olan potansiyellerin doğru kullanılmamasına neden olacağını vurgu yapıyor.

Prof. Dr. Keleş “Dünyada, şehir merkezlerinde yer alan ve bu tarz büyük yapı gruplarının dönüşümü,  çok disiplinli proje ekiplerinin, kamuoyu paylaşımına ve görüşüne açık bir şekilde, alternatifli proje taslakları üzeriden tartışarak, projeleri sindirerek en uygun olanı seçmeleri ile başlamaktadır” diyor.

TARİHİ YARIMADA DOKUSUNA UYGUN MİMARİ ÇÖZÜM

Prof. Dr. Keleş, İstanbul gibi bir şehirde, hele de tarihi yarımada gibi turistik bir bölgede, üzerinde ciddi bir kamusal alan potansiyeli barındıran bu alanlarda çok daha hassas bir dönüşüm süreci gerektiğine dikkat çekerek şu şekilde devam ediyor.

Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Projesi’nin planlama sürecinde izlenen yol bir masterplan ve ön proje ihalesi gerçekleştirmek ve tüm araştırma ile proje geliştirme sürecinin altı ay içerisinde tamamlanmasını bekleyerek inşaat faaliyetlerini başlatmaktan ibaret.


HOCALARIN, ÖĞRENCİLERİN VE HALKIN GÖRÜŞÜ DİKKATE ALINMADI

Bu projede, sanki “Yeter ki ilk kazma biran önce vurulsun !” amacı benimsenmiş.  Hazırlanan web sayfasına bakıyoruz, yani amacı kamuoyu ile paylaşımı amaçlayan web sayfasına (http://yenicapacerrahpasa.org).  Bu web sayfasında İstanbul Üniversitesi hocalarının özelliklede İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hocalarımızın, öğrencilerimizin, hastalarımızın hiçbir görüşüne yer verilmemiş. Halbuki, bu proje gerçekleştirilirken çevrede yaşayan halkın ve kamuoyunun bu alanlarda gelecekte var olacak yaşamı anlayabilecekleri bir görsel bile konulması gerekirdi.
 
DÜNYA’DA İYİ PROJELER BÖYLE YÖNETİLMİYOR!

Prof. Dr. Keleş Yurdışı iyi projelere atıfta bulunarak şu şekilde devam ediyor.

“Yurtdışında bu tür çalışmalar çok farklı şekillerde ilerlemektedir. Her şeyden önce ciddi araştırmalar ile eldeki değerler ve sorunlar tespit edilir, gelecek projeksiyonları ile ihtiyaç programları ve  kaynaklar belirlenir. Planlama ve mimari proje aşamalarında ise açık veya kapalı yarışmalar veya önerilen proje taslağının da teklifle birlikte sunulmasını şart koşan ihaleler ile çalışılacak proje ekipleri belirlenir.”

KERVAN NEDEN YOLDA DİZİLİYOR ? Prof. Dr. Keleş yurdışındaki örneklerde amacın, projede alternatifli olarak düşünebilmeyi sağlamak ve değişik fikir projelerinin güçlü yanlarını görebilmek, uygulanacak projede bu farkındalıktan yararlanabilmek olduğunu belirtiyor. Prof. Keleş ayrıca bu süreçlerden çıkan projelerin ve alternatif düşüncelerin kamuoyunun ve farklı disiplinlerden uzmanların görüşüne sunulması gerektiğini ve tartışılmasının çok önemli olduğunu vurguluyor.

İ.Ü Rektör Adayı Prof. Dr. Keleş bu projede yer alan tüm paydaşların proje sürecinden itibaren ortaya çıkacak yapıları, çevreyi tanıması, benimsemesi sağlanarak ve çalışmalarla şekillenen, fizibilitesi yapılmış, en uygun proje uygulanabilirdi diyor.


    

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!