Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66712.777$

Malatyalı Rektör Turkcell Yönetimine Girdi!


Malatyalı Rektör Turkcell Yönetimine Girdi!
Tartışmaların odağındaki Üniversite'nin rektörü Turkcell yönetim kuruluna girdi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyım rektörü Malatyalı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu, Olağan Genel Kurul toplantısının ardından belirlendi. Yönetim Kurulu'nda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin yer alması dikkati çekti.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan, görevinden ayrıldı. Bu kapsamda Ermut, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. İnci ve Prof. Dr. Sarısoy ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Turkcell'i olarak 30 yıldır en yeni teknolojileri vatandaşlarımızla buluşturmanın ve ülkemiz için çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapma hedefimizi gerçekleştirmek için yeni yönetim kurulumuzla çalışacağız. Bu vesileyle görev süreleri sona eren yönetim kurulu üyelerimize özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim kurulumuza yeni katılan üyelerimize görevlerinin hayırlar getirmesini diliyorum. Daha da güçlü bir takım olarak, üretmeye ve ülkemiz için yatırım yapmaya devam edeceğiz."

AK PARTİ’Lİ İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ!

Varlık Fonu bünyesinde bulunan teknoloji şirketi ve GSM operatörü Turkcell’in yönetimindeki isimler dikkati çekiyor. Son yapılan toplantıyla kayyım Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin de dahil edildiği yönetim kadrosunda eski AK Partili isimler de var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Rektör İnci’nin 150 bin lira aylık ücret alacağını belirtti ve “Yönetim Kurulu üyeleri ayrıca her yıl yüklü miktarda temettü alıyorlar” dedi. Daha önceki yıllarda bu temettü Yönetim Kurulu Başkanı için yıllık 250 bin, üyeler için ise 100’er bin euro olmuştu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Turkcell yönetiminde halen eski AK Parti Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da bulunuyor. Şirkete geçmişte de AK Partililer atanmıştı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski Enerji Bakanı ve Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, eski Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu da yönetimde yer aldı.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ali
    06-05-2024 22:22

    Acaba Türkcellin ortakları Türk vatandaşlarımı diye akpye sorun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!