oğuzhan
Malatya
01 Eylül, 2026, Salı
  • DOLAR
    48.26
  • EURO
    55.99
  • ALTIN
    6885.8
  • BIST
    14.642
  • BTC
    77960.575$

Malatya'dan Suriyelilere 8 Tır yardım gönderildi


Malatya'dan Suriyelilere 8 Tır yardım gönderildi
Malatya Müftülüğü öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında yardım malzemesi yüklü 8 tır ile ilaç dolu kamyon, Suriye'ye hareket etti.

Yardım konvoyunu uğurlama programına katılan Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Suriye'de insanlık dramının yaşanmaya devam ettiğini belirtti. Malatya'da sivil toplum kuruluşlarıyla yürüttükleri kampanyanın iki hafta önce başladığını ifade eden Gül, iki haftalık çalışmanın ardından 8 tır dolusu gıda ve yiyecek ile bir kamyon ilacın yola çıkmaya hazır hale getirildiğini kaydetti.

Programa katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise zalim Esed ailesinin 40-50 yıldan beri yürüttüğü despot uygulamalar nedeniyle Suriye'de bir dram yaşandığını belirterek, "Yapılan maddi yardımların dışında manevi olarak dualarımızla da Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor" dedi.

Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tamer Çalhan da Esed diktatörlüğünün Suriyelilere yönelik zulmünün devam ettiğine işaret ederek, duyarlılık göstererek kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Okunan duaların ardından yardım malzemesi taşıyan 8 tır ve 1 kamyon, Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!