Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.8
  • BIST
    9460.73
  • BTC
    65361.33$

Malatya'da Lise Öğrencisine Cinsel İstismar!


Malatya'da Lise Öğrencisine Cinsel İstismar!
Malatya merkezde Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi'nde okuyan bir öğrencinin öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddiası sonrası açılan soruşturmada bahsi geçen öğretmenler görevlerinden uzaklaştırıldı. 

Bir öğrencinin iki öğretmeni tarafından cinsel istismara maruz kaldığı belirtilen olayda konuyla alakalı aynı zamanda adli bir soruşturmanın da başlatıldığı belirtiliyor. Öğrencinin yaşadığı sorunları ve istismarı arkadaşına anlatmasının ardından okul yönetimine yansıyan istismar vakasında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, "Süreç şu an incelemede öğretmenlerin ikisi de görevden uzaklaştırıldı. Soruşturmada başlatıldı. Bu bir iddia. Geçen hafta savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Öğretmenlerin ikisi de tedbiren görevden uzaklaştırıldı. Olay geçen hafta bize intikal etti. Müfettişler şu an bilgi ve belgelerini topluyor. Olay zaten emniyete yansımış durumda. Çocuk okulda sınavlarına giriyor. Adli yönden de disiplin yönünden de soruşturma devam ediyor" ifadelerini kullandı

"OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Konuya dair açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, "Ben bir insan olarak, bir kadın olarak bu olay aydınlatılıncaya kadar bu olayın peşini bırakmayacağım. Olay savcılığa intikal ettiği için savcılık boyutunda da soruşturma devam ediyor. Olay il milli eğitime yansıdığı gün öğretmenler görevden uzaklaştırılmış ve müfettiş görevlendirmesi de aynı gün yapıldı" dedi.

"İKİ YILDIR DEVAM EDİYORDU"

Malatya'da konuya dair soL Haber'e bilgi veren kaynaklar ise sürecin iki yıldır devam ettiğini ve istismara uğrayan öğrencinin korktuğu için kimseye haber vermediğini dile getirdi. 9. sınıftan beri istismarın yaşandığı belirtilirken bahsi geçen öğretmenlerin istismar sürecinde birlikte görüştükleri ve süreci planladıkları ifade ediliyor. 

İstismarın rehber öğretmen tarafından öğrenilmesinin ardından başlayan hukuki süreçte istismarın yaşandığını belgeleyen Whatsapp yazışmalarının ve benzeri belgelerin soruşturma kapsamında adli mercilere teslim edildiği belirtiliyor. 

İSTİSMARCI ÖĞRETMEN'İN BİRİ AKP'Lİ SENDİKA TEMSİLCİSİ

Konuyla alakalı gündeme gelen bilgilerden bir diğeri de istismarcı öğretmenlerden T.K isimli şahsın, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen'in okul temsilcilerinden biri olduğu iddiası. Konunun acilen hukuki süreçlerle ilerlemesini, araştırmanın hızlıca yürütülmesini ve sorumluların yargılanmasını talep eden öğretmenler ise Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda göreve çağırdı. Yurttaşlar konunun cezasızlık ya da takipsizlik ile sonuçlanması durumunda suçluların mükafatlandırılmış olacağını düşünüyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!