Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66792.91$

Malatya'da Hala Arpa Boyu Yol Alınamadı!


Malatya'da Hala Arpa Boyu Yol Alınamadı!
Büyük Depremin ardından Malatya'da arpa boyu yol alınamaması ve yardımların hala ulaşmadığı bölge ve vatanşların olması kara kara düşündürmeye devam ediyor. İşte sizler için hazırladığımız 'Deprem Günlüğü' notları...

Malatya’da büyük depremin ardından yapılan ağır işlemler vatandaşlar tarafından eleştiri almaya devam ediyor. Gerek yerel televizyon kanallarında depremzedelerle yapılan röportajlardan gerekse haber merkezimize gelen ihbarlar vatandaşların hala sıkıntılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Depremin ilk gününden itibaren “ koordinasyonsuzluk ” geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yerel yöneticilere yaptığı fırça ile gün yüzüne çıktı. 
İl Koordinasyon merkezinde bir muhtarın kent merkezinde meydana gelen 5.6’lık depremin ardından herhangi bir hasar tespiti yapılmadığını söylemesi üzerine görevlilerin derhal harekete geçtiği iddia edilirken Bakan Murat Kurum’un üzerinden bir ay geçen depremin enkazlarının ağır bir şekilde kaldırmasına kızarak yerel yöneticilere fırça attığı iddialar arasında. 

TALEPLER BİTMİYOR!

Özellikle Doğanşehir, Akçadağ ve Yeşilyurt’un Gündüzbey mahallelerinde hala yetkililerin gelmediğini belirten depremzede vatandaşlar, başta çadır sorunu olmak üzere, kimisi ekmek ve un taleplerini belirtirken, bazı vatandaşlar seyyar tuvalet, banyo ve konteyner talebinde bulunuyor. Hayvancılık ve tarımla uğraşan çiftçiler yem ve ilaç bulamamaktan muzdarip. 

100 BİN İNSAN KALDI!

Geçtiğimiz günlerde telefon baz istasyonlarından elde edilen verilere göre Malatya’da 50 bin civarında sinyal alındığını iddiaları sosyal medyada yer alırken, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu şehrin merkezinde 100 Bin vatandaşın kaldığı iddiaları 800 bin nüfuslu Malatya’nın boşaldığına işaret ediyor. 

ŞOVU BIRAK KENDİ İŞİNE BAK!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu geçtiğimiz günlerde kenti ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yakasına yapışarak Kayısı satışına yönelik protokol imzalamasına tepki geldi. Gazeteci Murat Çetin’e açıklamalarda bulunan bir grup kayısı tüccarı “Oğuzhan Ata Sadıkoğlu kendi işine baksın. Bizim ortada kalan yada elinde kaldığımız bir tek kayısımız yok. Zaten 40 Bin ton kayısımız mevcut. Onunda satışında herhangi bir risk yada problemimiz yok.” Dedi. 

Kilosunun 6 Dolardan satıldığını ve müşteri sorunu yaşamadıklarını belirten esnaflar “ Şaşkınız anlam veremiyoruz. Malatyamızın onca sorunu varken kayısı üzerinden böyle siyasi bir şova girmelerine şaşırıyoruz.” Dedi. 

Kayısı üreticilerinin ilaç fiyatlarına gelen zamlardan muzdarip olduğunu belirten esnaflar “ Don riskinden ziyade üreticilerimizin şuan için en büyük sıkıntısı ilaç fiyatlarının artması ve ilaçlama döneminde kentimize yağmur yağmasıyla sıkıntılı bir süreç yaşamaktan korkuyoruz. İnşallah bu afet sürecinde daha fazla bir kayıp yaşamadan yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.  
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!