Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Malatya'da Cumhur İttifakına Zarar Verecek Olay!


Malatya'da Cumhur İttifakına Zarar Verecek Olay!
Malatya Büyükşehir Başkan Adayı'nın netliğe kavuşmasının ardından gözler kritik Malatya İlçelerine çevrildi. Cumhur ittifakı ruhunu zedeleyecek bir takım olaylara malatyadan.com ulaştı. İki ilçe'de MHP'nin canını sıkan bazı gelişmeler yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök geçtiğimiz günlerde Cumhur ittifakı kapsamında Malatya'da Kuluncak ve Hekimhan ilçelerinde aday göstereceklerini, bu isimlerinde Kuluncak için mevcut belediye başkanı Erhan Cengiz, Hekimhan içinde Mehmet Tabaroğulları olduğunu açıklamıştı. Bugün parti kaynaklarından aldığımız bilgilere göre iki ilçede de can sıkan eylemlerin yapıldığı, haliyle bundan rahatsızlıkların oluştuğu bildirildi. AK Parti'nin Hekimhan Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunan Kemal Oktay, Cumhur ittifakının ilçede MHP adayını destekleme kararını tanımayarak, reddedip ittifakın bir diğer üyesi olan Yeniden Refah Partisine geçip buradan aday olduğu bildirildi. Fakat MHP'nin canını sıkan olay AK Parti Hekimhan ilçe başkanı Hacı Özhan'ın MHP adayı Mehmet Tabaroğulları yerine Yeniden Refah Partisine geçen Kemal Oktay'ı destekleyeceğini dillendirmesiyle ortaya çıktı. 

AK Parti adayı olup Yeniden Refah Partisine geçen Kemal Oktay

GÖK; İTTİFAK RUHUNA GÖRE HAREKET EDELİM

MHP İl Başkanı Gökhan Gök " Biz 2 ilçe hariç tüm ilçelerimizde İttifak ortağımız AK Parti'nin adaylarını destekliyoruz. Fakat aynı şeyi de AK Parti'den bekliyoruz. Hekimhan ve Kuluncak'da bizim adaylarımızı desteklemelerini bekliyoruz: Sağdan soldan bir takım duyumlar alıyoruz. Bu da açıkcası bizi üzüyor. İttifak ruhunu zedeleyecek bu tür söylemlerin olmaması memleketimiz için hayırlı olacaktır. Güzel ve verimli bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Kuluncak ilçemizde de eski belediye belediye başkanı Mehmet Boyraz'ın bir takım çalışmalar yaptığını duyuyoruz. AK Partili ilçe yöneticilerimizden ittifak ruhuna göre hareket etmelerini bekliyoruz. İnşallah aksi yöndeki eylemlerde bulunmazlar. AK Parti il Başkanımız Namık Gören'in gereken hassasiyeti sergilediğine yürekten inanıyorum. İnşallah ilçe temsilcileride parti direktiflerine bağlı kalırlar. Bizimde aklımızda soru işaretleri oluşmaz" dedi. 

AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhan

GÖREN; BİZ GENEL MERKEZİN TALİMATI NEYSE ONU YAPMAKLA MÜKELLEFİZ

AK Parti İl Başkanı Namık Gören yaşanan bu olaylar üzerine "İlçe başkanlarımızla görüşeceğiz. Bu şekilde bir iddia kabul edilemez. Nihayetinde bize genel merkez kimi derse o ismin arkasında durarak seçim çalışmalarını yürüteceğiz. MHP'nin Hekimhan ve Kuluncak adayları olan Erhan Cengiz ve Mehmet Tabaroğulları için partimiz seçim çalışmalarını yürütecektir. Bundan herkes müsterih olsun. Aksi bir duruma ne ben ne de partimiz asla müsade etmez" dedi.   

MHP Hekimhan Adayı Mehmet Tabaroğulları

YENİDEN REFAH PARTİSİ İTTİFAKIN İÇİNE ATILAN BOMBA!

Gerek Malatya il Merkezi gerekse ilçelerde ortalığı karıştırmaya sebebiyet veren bir görev üstlenen Yeniden Refah Partisi, daha seçimlere girilmeden ittifakı karıştırmayı ve insanları birbirine düşürmeyi başardı. 40 bin dolayındaki tepki oyunu kendi oyu gibi gören çakma milli görüş temsilcileri siyasi ethike aykırı hamleleriyle daha şimdiden seçmenin gözünden düşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ittifaka dahil etmesiyle şımaran ve ne yaptığını bilmeyen parti, çıkardığı adaylarla alay konusu olmuştu. Faydadan çok zarar veren bu zihniyet sandığa gömülmeye mahkum görünüyor. 

ÖNCE ELEŞTİRDİ SONRA SİLDİ!

Geçtiğimiz haftalarda aynı ittifaktan olmasına rağmen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan için x hesabından eleştiri paylaşımı yapan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, gelen tepkiler üzerine bu twitteri silmiş bu tutarsızlığı nedeniyle DEVA Partisi İl Başkanı Sinan Akıncı tarafından tepki almıştı.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!