esenlik
Malatya
21 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.19
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2505.6
  • BIST
    10895.25
  • BTC
    69914.45$

Malatya'da Çalışan Personel Nerede Yatacak?


Malatya'da Çalışan Personel Nerede Yatacak?
Malatya'da büyük yıkımın ardından tepkilerin odağında şimdi de belediye başkanları bulunuyor.

Malatya ve 9 İlimizde yaşanan büyük deprem afetinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Malatya'nın yarısının başka illere kendi imkanları yada AFAD'ın yönlendirmesiyle transfer edildiğini yada gittiğini biliyoruz. Gıda yardımlarının yavaş yavaş oturmasıyla vatandaşların o sorunu her ne kadar çözüldüyse, çadır ve barınma ihtiyacı önemli ölçüde devam ediyor. Özellikle Malatya su kaynağına kanalizasyon suyunun karışmasından dolayı temizlik ve hijyen önemli bir sorun haline geldi. Seyyar tuvaletlerin olmaması önemli bir sorun teşkil ederken depremin ilk günlerinde can derdine düşen belediye ve kurum çalışanları tekrar çağırılarak yönlendirmeler ile iş başı yapmaya başladı. Fakat bir çoğunun barınma sorunu bulunuyor. Ailesini yada evini kaybeden belediye ve kurum çalışanları kara kara düşünüyor. İsmini belirtmeyen bir belediye personeli " Ailemi Ankara'daki yakınlarımızın yanına gönderdim. İki gündür çalışıyoruz. Fakat bize belediyemiz kalacak yer ve barınma imkanı sağlamadı. Bende evi sağlam olan şehir merkezinden uzakta olan akrabalarıma gidip kalıyorum. Haliyle zorluklar yaşıyorum. Zaten bu afetin travmasından henüz çıkamamışken apar topar iş başı olmasınada ayrıca anlam veremedim. Bari belediyelerimiz bizlere kalacak konteyner yada prefabrik alan sağlasın. Fazlasıyla mağdur haldeyiz." dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLARINA KIZGINIZ"

Bazı depremzede vatandaşların Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e kızgın olduklarını belirtirken " Biz iki gün boyunca ne ekmek ne su, kar altında ateş yakarak bekledik bu şehrin belediye başkanları neredeydi. Neden vatandaşa sahip çıkılmadı. Yarın seçimde hangi yüzle kapımızı çalacaklar?" dedikleri belirtildi.

ÇINAR "ÇADIR VERMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Öte yandan bazı vatandaşların çadır sorununa ilişkin bir soruya yanıt veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar " Şuan için ciddi bir çadır sorunu yaşanıyor. Bireysel olarak çadır vermemiz mümkün değildir" dedi.

BELEDİYE DAİRE BAŞKANINDAN ÇADIR HIRSIZLIĞI

Büyükşehir Belediye Daire Başkanlarından birinin iki çadır alarak bir yere sakladığı, sakladığı yerden bazı vatandaşların bulup ihtiyaç sahibi ailelere verildiği iddiaları yaşandı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!