Malatya Yeşilyurt Konakları Tekrar Ayağa Kalkacak!

Malatya'nın merkez ilçesi Yeşilyurt'da depremlerden hasar gören tarihi konaklara restorasyon başlatıldı.
Yeşilyurt’un köklü tarihi, kültürel ve sanatsal ruhu, tadına doyulmaz yemekleri ve geleneksel hayatını tanıtmak ve geleceğe taşımak amacıyla hizmete sunulan ancak depremde hasar alan Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesi Yeşilyurt Lezzet Caddesinde ki Tarihi Yeşilyurt Konakları, Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansının işbirliği ile yeniden restorasyonu yapılıp, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.
Yeşilyurt Belediyesinin en prestijli yatırımları arasında yerini alan Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeler, Malatya ile birlikte 11 kentte büyük yıkımlara neden olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremde ciddi hasar aldı.
Hizmete girdiği ilk günden beri yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yeşilyurt Lezzet Caddesinde bulunan Butik Otel, Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Kent Belleği Konağı, Yeşilyurt Mutfağı, Yeşilyurt Pastanesi ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu Sinema Müzesi, Malatya ve Yeşilyurt’un köklü tarihinin yeniden ayağa kalkmasında önemli bir rol oynamıştı.
Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden olup; doğal zenginlikleri, havası, suyu, iklimi, mesire alanları, yemekleri, tarih kokan caddeleri ve geleneksel yaşamıyla farklı güzellikleri bir potada buluşturan Kadim Çırmıhtı’nın tarihsel zenginliklerini ön plana çıkartan Tarihi Yeşilyurt Konakları, 6 Şubat depreminde gördüğü hasarların ardından yeniden restore edilecek.
Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yapılacak yeni restorasyon ve düzenleme çalışmalarının ardından Yeşilyurt Lezzet Caddesindeki o tarihi görüntüler yeniden ön plana çıkartılacak.
Yeşilyurt’un turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla Tarihi Yeşilyurt Konakları başta olmak üzere bölgenin eşsiz zenginliklerini turizme kazandırmak amacıyla sanatsal, kültürel ve sportif anlamda çok sayıda eseri Yeşilyurt’a kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da Tarihi Yeşilyurt Konaklarının yeniden restore edilip, hizmete girmesi için çalışmalara hız verdi.
Yeşilyurt Lezzet Caddesinde bulunan ve depremde hasar gören konaklar ve müzeler için yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Fırat Kalkınma Ajansının da destekleriyle Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeleri eski güzel günlerine yeniden kavuşturacaklarını söyledi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 3SEVDİM
- 3ALKIŞ
- 2KOMİK
- 1İNANILMAZ
- 1ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.
Yorumlar
Keklik
29-07-2023 10:05Yeşilyurt belediye si o işin içinde ise kesin tekrar en küçük depremde eline sağlık
Depremde Malatya Li
28-07-2023 19:35Yeşilyurt konakları kaç yıl restorasyon yapıldı bir sürü para harcandı ama gene yıkıldı eskiye para harcamak yerine mağdur olan bir sürü esnaf var kiracı oldukları için ne bir ev ne bir iş yeri bu nereye kadar haksızlık