Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68846.633$

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde Neler Dönüyor?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde Neler Dönüyor?
Malatya Yeşilyurt Belediyesi, 31 Mart seçimlerinde AK Parti Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’in kazanmasıyla adeta küçük Adıyaman’a döndü. 

Alınan personel ve yetkililerin büyük bir bölümünün Adıyamanlı olması Başkan Geçit’e eksi puan yazarken, vatandaşlar homurdanmaya başladı. Kendi köken olarak aslen Adıyamanlı olan Prof. Dr. İlhan Geçit, adamcılığın ve hemşehriciliğin adeta dibine vurdu. 

Bazı Cemaat ve marjinal grupların emirlerini harfiyen uygulayan ve görevlendirmeleri bu yönde yapan Başkan Geçit, ehliyet ve liyakat kriterlerini göz ardı ettiği gibi işi bilmeyen vasıfsız ne kadar boş insan varsa belediye kadrolarına entegre ettiği bilgisine ulaşıldı. 

TEPKİ ÇEKMEMEK ADINA KURUMSAL SİTEYE EKLENMEDİ

Gerek Malatya Büyükşehir Belediyesi, gerekse İlçe Belediyeleri olan Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinde yeni müdürler, başkan yardımcıları ve yetkililerin isimlerinin kurumsal belediye sitesinde yer almaması tepki çekmemek adına yorumlanıyor. 

YALAKALIK YAPAN TV SUNUCUSUNUN OĞLU GÖREV ALDI

31 Mart seçimlerinde Vuslat TV ekranlarına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e program sunucusu Necdet Akboğa’nın haddinden fazla yalakalık yapması ve latifelerde bulunmasının nedenleri ortaya çıktı. Daha önceki yıllarda Yeşilyurt Belediyesi Basın biriminde görev alan Mesut Akboğa’nın baba torpili ile Özel Kalem’de görev aldığı bilgisine ulaştık. 

İMAR MÜDÜRÜ 20 GÜN ÖNCE İŞE BAŞLADI İSTİFA ETTİ!

Yeşilyurt Belediyesi üzerinden 2 ay geçmesine rağmen teşkilatlanmayı bırakın ne iş yaptıklarına akıl sır erilmiyor. 20 Gün önce imar müdürlüğü göreve getirilen Doğan Doğan isimli vatandaşın bugün hangi gerekçe ile istifa ettiği bilinmiyor.

Belediye kaynaklarından aldığımız bilgilere göre çok amatör bir yönetim sergileyen Başkan Geçit’in bu tempo ile 1 yıldan önce doğru bir planlama yapması imkansız görülüyor. Öte yandan alınan personel ve atanan müdürlerin yetersizliğinden dolayı birkaç ay sonra toplu yada kısmı görev değişikliklerinin yapılması kaçınılmaz olarak yorumlanıyor. 

SABRİ AKIN’A BÜYÜK TEPKİ VAR!

Ahmet Çakır döneminde Kültür A.Ş’de son derece başarısız bir yönetim sergileyen Sabri Akın’ın bir takım cemaat yada marjinal grupların emri ile başkan yardımcılığı görevine getirilmesine Malatya’nın bir çok kesiminden tepkiler artmaya başladı. Neredeyse Başkan Geçit’in tüm yetkilerini kullanmaktan geri kalmayan Akın’ın hangi gerekçe ile başkan yardımcısı yapıldığı merak edilen gelişmeler arasında. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 7
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!