Malatya
03 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.55
  • EURO
    43.88
  • ALTIN
    4035.0
  • BIST
    9.176
  • BTC
    96987.509$

Malatya Sevgi Hastanesi'ne Az Hasar Torpili mi Yapıldı?


Malatya Sevgi Hastanesi'ne Az Hasar Torpili mi Yapıldı?
Malatya'da deprem bilmecelerine bir yenisi daha eklendi. Resmi Kayıtlarda acil yıkılma kararı verilen Özel Sevgi Hastanesi bir anda nasıl az hasarlıya çevrildi? Akıllarda soru işaretleri oluşmaya başladı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla hasarı alan illerin başında gelen Malatya’da yıkım işleri hızla devam ederken Kışla Caddesinde birçok binanın Acil Yıkılacak Bina statüsünden hafif hasarlı konuma nasıl geçtiği kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. Saray Mahallesi Atatürk Sokak No:14 adresinde bulunan Özel Sevgi Hastanesi’nin durumu depremlerin hemen sonrasında yapılan incelemede Acil yıkılmalı statüsündeyken yapılan itiraz sonucu Az Hasarlı’ya çevrilmişti.

https://hasartespit.csb.gov.tr/ internet adresinde yapılan adres sorgulamasında ise bina için herhangi bir itirazın olmadığı ve halen acil yıktırılacaklar listesinde olması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.  

Uzun Süredir Hastane durumu ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmayan Sevgi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri kısa bir süre önce Malatya Valisi Ersin Yazıcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

VALİ ZİYARETİ HAYIRLI OLSUN İÇİN Mİ BİNA İÇİN Mİ?

Depremlerin ardından hemen hemen her alanda ciddi yönetimsizlik ve lakayıtliğin baş gösterdiği Malatya’da adamını bulan yada dayısı olan nasıl oluyorsa bir şekilde işin içerisinden çıkabiliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespitlerinde ciddi maddi hataların oluştuğu bir çok vatandaşın kapısını, penceresini sattıktan sonra az hasar verilmesi nedeniyle 500-600 bin liralık keyfe keder masrafa girdiklerini bir çok kez haberlerimizde yer vermiştik. 

Sevgi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Korkmaz’ın Vali Ersin Yazıcı’yı binası için karar değişikliği çıkarılması noktasında mı ziyaret etti, yoksa hayırlı olsun için mi gitti? Ortada böyle bir durum varken pek masum düşünmek mantıklı gelmiyor. Malatya Valisi Ersin Yazıcı için ona buna torpil yapıyor demiyoruz, böyle bir durumun olmasını aklımıza bile getirmek istemiyoruz, lakin yarın olabilecek artçı bir depremde bu hastanenin yıkılması ve oluşabilecek can pazarı için şimdiden bu olayı kamuoyu ile paylaşmayı görev biliyoruz. Umarız deprem ve maddi kayıp pazarlıkları daha fazla insanımızın canına mal olmaz. 


 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!