Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.20
  • ALTIN
    2469.7
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65273.1$

Malatya Seçim Sonuçları Öncesi Son Analiz!


Malatya Seçim Sonuçları Öncesi Son Analiz!
Malatya Seçim Sonuçları öncesi son analiz 13 ilçe ve Büyükşehir'de hangi isimler önde? İşte seçim sürecinin son analizi.

Malatya, tüm yurtta olduğu gibi yarın sandık başına gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İl ve İlçe Meclis Üyeliği seçiminin yanı sıra son olarak Muhtarlık seçiminin gerçekleşeceği gün geldi çattı. Peki son beklentiler ne yönde kulisler ve anketlerden edindiğimiz bilgilere göre son analizimizi yapıyoruz.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

VELİ AĞBABA VE BİLAL YILDIRIM YARIŞI!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında her ne kadar CHP Adayı Veli Ağbaba bir adım önde olsa da Yeniden Refah Partisi’nin mükemmel yükselişi durdurulamıyor. Yeniden Refah’ın Adayı Bilal Yıldırım, Malatya’da çok muazzam bir karşılık buldu. Alacağı oyun hepsi helal oydur. Hiçbir şekilde algıya yada yalan dolana alet edilmemelidir. Bilal Yıldırım için bu kez değilse bile önümüzde seçimlerde Milletvekili olmasına daha şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Bağımsız adaylardan Meşaleci İbrahim Gezer'in çok düşük kalacağı öngörülürken bir diğer aday Gazeteci Muzaffer Tunç gittiği her ortamda iyi bir sevgi ve ilgiyle karşılanması dikkat çekti. 

Aylardır dediğimiz gibi (Şayet bir entrika olmadığı takdirde) Diğer partilerin sandıklarına sahip çıktığı durumda, AK Parti Malatya Büyükşehir’de kaybediyor. Veli Ağbaba ve Bilal Yıldırım yarışının kazananı Malatya’nın yeni kaderini belirlemesi bekleniyor. 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Battalgazi ilçemizde AK Parti Adayı Bayram Taşkın, başından beri süreci iyi yönetti. Herhangi bir olumsuzluğa ve taşkınlığa meydan bırakmadan işine gücüne baktı. Diğer adaylara nazaran Bayram Taşkın halkta karşılığı olan bir isim olmasıyla kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. %55-60 dolayında bir oy alması tahmin ediliyor.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Yeşilyurt İlçemizde durum diğer yerlerden farklı değil. Yani oldukça karışık bir bölgemiz. AK Parti Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, tüm araştırmalarımıza göre önde çıkıyor. İlhan Hoca’yı takiben Yeniden Refah Partisi Adayı Murat Aslan var. Yine CHP’li Alper Gürsoy’unda azımsanmayacak bir oy alması bekleniyor. Çok farkın oluşmayacağı dilimlerin bir birine yakın olacağı bölgede İlhan Hoca yarışı önde bitirecek gibi duruyor. Şayet büyük bir sürpriz olmadıkça.

ARAPGİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Arapgir’de 3 dönem güzel işlere imza atan ve halkın sevgilisi olan Haluk Cömertoğlu, bir yeni dönemin daha kapılarını aralıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Arapgir Analizimizde de belirttiğimiz gibi Haluk Başkan’ın önceki dönem aldığı oyların üzerine koyarak seçimden zaferle ayrılmasını bekliyoruz. 

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Arguvan, her ne kadar CHP’nin kalesi olsa da bu dönem işler eskisi gibi rahat geçmeyecek. Bazı kimselerin “Sürpriz olmaz ya, CHP rahat kazanır” sözlerinin bu ilçeyi hafife almakla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Mehmet Kızıldaş sonuçta mevcut belediye başkanı olarak bir kitle oluşturdu. CHP Adayı’nın oylarını böleceğine şüphe yok. AK Parti Adayı Burak Ateş, genç, dinamik, çalışkan ve bir Arguvan sevdalısı. Mehmet Kızıldaş’a tekrar şans vermesek de CHP Adayı ve AK Parti Adayı Burak Ateş arasında sıkı bir yarışın olmasını bekliyoruz. Dengeler eşit durumda. 

AKÇADAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Malatya siyasetinin önemli duraklarından olan Akçadağ’da işler çok karışık. CHP Adayı Dr. Vahap Şahin son bir ayda muazzam hamleleriyle vatandaşta olan teveccühünü arttırıp öne geçti. Mevcut başkan Ali Kazgan yine hatırı sayılır bir oy alır ama Kazgan’ın kazanma olasılığı, AK Parti’ye kaybettirme olasılığından daha düşük. Yeniden Refah Partisi Adayı Kazgan AK Parti oyunu bölüp CHP Adayı Dr. Vahap Şahin’in önünü açıyor. Akçadağ uzun yıllar sonra CHP’li belediye ile tanışmak üzere.

DARENDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Darende ilçemizde AK Parti Adayı Alican Bozkurt her ne kadar bölgede sevilen bir isim olsa da, Erbakan Vakfının desteklediği Yeniden Refah Partisi Adayı Dr. Süleyman Eser bir adım önde duruyor. Bu ilçede de Başa baş bir yarış söz konusu!

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Doğanşehir bilindiği üzere CHP’nin geçmişte yönettiği belediyelerden biriydi. Merhum Vahap Küçük’ün böyle bir göreve soyunmasıyla el değiştirip AK Parti’ye geçen belediye artık tekrar fabrika ayarlarına dönüyor. CHP Adayı Mehmet Bayram, AK Parti Adayı Zekeriya Çelebi’nin bir adım önünde duruyor. 

DOĞANYOL BELEDİYE BAŞKANLIĞI

En rahat ilçe olan Doğanyol’da AK Parti adayı Hakan Bay gezmese bile kazanacak durumda. Çünkü deprem sonrası hükümetin ciddi manada yatırım yaptığı ilçe de herkes yükselen ve durdurulamayan enflasyon dışında gayet halinden memnun. Bu durumda rakip adaylar için söylenecek pek bir söz kalmıyor. 

HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Hekimhan’da işler sanıldığı gibi zor değil. Eski Hasan Çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırımın CHP Adayı olarak açıklanmasının ardından seçim başlamadan bitmiş oldu. Rakiplerin en çekindiği aday olan Mehmet Şerif’in bu seçimi galip bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Cumhur ittifakı adayı Memet Tabaroğulları’nın ikinci, Yeniden Refah Partisi Adayı Kemal Oktay’ın 3. Olması bekleniyor. 

KALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kale ilçemizde de durum bıçak sırtı. AK Parti Adayı İhsan Özbay’ın en ciddi rakibi eski belediye başkanı olan ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı Cemal Akdemir. Küçük ilçelerde akrabalık bağı ve bir takım inatlaşmaların etkili olduğunu biliyoruz. Bu iki aday arasında geçecek olan yarışı kim kazanırsa 100-200 fark olması bekleniyor. 

KULUNCAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kuluncak her ne kadar Malatya gündeminde fazla yer etmese de Cumhur İttifakının noktası olarak MHP’li belediye olarak seçime giriyor. Mevcut Başkan Erhan Cengiz’in olumsuz bir durumu yok ama rakibi bu kez eski belediye başkanı Mehmet Boyraz. Yeniden Refah’ın adayı Boyraz son güne girilirken MHP’li aday Erhan Cengiz’in bir adım önünde duruyor. Sandık ne gösterecek merakla bekliyor olacağız. 

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Pütürge ilçemizde Cumhurbaşkanı Erdoğan Sevgisi tartışmaya açık olmayan bir durum. Buna ilave olarak Mikail Sülük Başkanın çalışkanlığı ve ilçeye kattığı değerler olunca seçim başlamadan bitmiş oluyor. Mikail Başkan’ın tek rakibi Türk Hava Yolları aksini söylemek pek mümkün görünmüyor. 

YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Yazıhan diğer tüm ilçelerimize göre en şanslı ilçelerden biri konumunda. Çünkü Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ün parti üzerinde bir sevgi saygı kitlesi oluşturması, onu vazgeçilmez kılan sebeplerin başında geliyor. Nevzat Başkan’ın ilçeye kattıklarını yazsak sayfalar yetmez ama biz Yazıhanlı hemşehrilerimizin sevgisi ve teveccühü ile Nevzat başkanın oyunu arttırarak seçimi kazanacağını şimdiden söyleyebiliriz. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Malatya'da Ihanet Var
    31-03-2024 04:45

    Sayın Editör; sizin gazeteniz şerefli bir kurum. Sizden ricam ivedilikle hızlı bir şekilde yazdığım şeyleri haber olarak yapmanız! Yarını beklemeden hemen şimdi.. Hatay Valiliği, il dışında olup oy kullanmak isteyenlere ulaşım yardımı sağlarken Malatya neden sağlamadı? Malatya'da deprem olmadı mı? Genel seçim için yapılmışken şimdi yapılmaması acaba valilin mülki amir olduğunu unutup; AKP'li olduğunu hatırlaması hasebiyle mi? Siz Malatyalılarin sesi olarak tek kale kaldınız.. yarın çok geç olabilir! Hayırlı mesailer..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!