Malatya Seçim Analizi - 2

Malatya'da seçim hareketliliği devam ederken heyecan ve meraklı bekleyiş gün geçtikçe artmaya devam ediyor.
Türkiye, 7 Haziran’da yapılacak Genel seçimlerine kitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçmenlerden 400 milletvekili için oy kullanmalarını isterken, Ak Partide Bülent Arınç- Melih Gökçek arasında çıkan kavgayla başlayan derin çatlağın ise Ak Partinin iktidarlığını devireceği de gündeme getirdi. Muhalefet Partileri ve cemaati karşına alan Ak Partide geçtiğimiz gün patlak veren Arınç- Gökçek kapışmasının Ak Partiyi nereye sürükleyeceği merak konusu oldu. Yapılan yorumlar 8 Haziran sabahı için farklı senaryoları da beraberinde getirdi.
ASIL RİSK 3 DÖNEMCİLER
3 Dönem kuralına takılan 70 dolayında milletvekili ile yollarını ayıran Ak Partinin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olmasının zor olduğuna vurgu yapan siyasi otoriteler, HDP ve MHP’nin oy oranlarının yükselteceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Ak Partiyi bekleyen asıl sürprizin üçüncü dönemcilerin Saadet Partisi listesinden, Bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde Saadet partisinden seçimlere katılması . Bu durumda ise Ak Partinin seçimlerin tek mağlubu olabileceği de yapılan yorumlar arasında. Bugün için çok zayıf bir yorum olarak kalan bu iddia ise 7 Nisan günü daha net ortaya çıkacak.MALATYA’YA NASIL YANSIYACAK?
Ülkede yaşanan tartışmaları serin kanlı olarak izleyen Malatyalılar ise bekleyişlerini sürdürüyor. Seçimlere 70 gün gibi kısa bir dönem kalmasına rağmen başta milletvekili aday adayları olmak üzere Ak Partide sessiz bir bekleyiş var. 7 Nisanda Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek milletvekili aday listesi hakkında dahi yorum yapmaktan kaçınan Ak Partililer, yukarıda yapılan tartışmalardan en çok etkilenecek illerden birinin de Malatya olacağı da ifade ediyorlar.İKİ FARKLI MİLLETVEKİLİ LİSTESİ Mİ VAR?
AK Partide yaşanan tartışmaların başında ise, Milletvekili listesi olduğuna vurgu yapan siyasi otoriteler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından iki farklı liste hazırlandığı ifade ediliyor . Buna göre Recep Tayyip Erdoğan’la, Başbakan Davutoğlu arasında iplerin koptuğu ve 7 Nisan günü milletvekili aday listesinin açıklanmasıyla dengelerin belirleneceği de şeklinde yorumlar yapılıyor. Tayyip Erdoğan’ın listesinin YSK’ya teslim edilmesinin ise Davutoğlu’nun koltuğunu kaybedeceği tartışmasını da gündeme taşıdı.ERDOĞAN LİSTESİ TEPKİ LİSTESİ Mİ OLACAK ?
Tayyip Erdoğan’ın yaptırdığı milletvekili listesinde mevcut milletvekillerinden Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Şanal Tosun ve İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin yer alacağı tahmin edilirken, Davutoğlu listesinde ise Taha Özhan, İbrahim Gezer, Mustafa Özhüsrev gibi teşkilat dışında yeni isimlerin olacağına ihtimal veriliyor. Bu durumda ise Erdoğan’ın milletvekili listesinin tepki listesi olacağı riskini de dikkat çekildi.MUHALEFET ADAYLARI GERİ VİTESE ATTI
Bu Arada Ak Partide yaşanan tartışmaların gündemde daha sık yer alması için CHP, MHP ve HDP milletvekili adaylarının geri vites atarak, tartışmanın önüne geçecek söz ve tavırlardan uzak durması ise siyasi bir taktik olarak değerlendirildi.Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.